Първоначално написано от
PinkPan7her
Кое му е точното? Че приравняват цигари на турци, което е пълен абсурд и би следвало да го прави само пияният ти вуйчо на масата, биейки се в гърдите какъв е родолюбец? Турците и циганите имат различен етнически произход.
Не ви е чалгата виновна за ниската култура. Чалгата влияе на ценностната система на простите хора, разберете го. Тя е допълнения към средата, в която растат такива по-простовати хора - където не се дискутира музика, книги, филми, не се разказват с часове исторически събития, не се рецитират стихотворения на световно известни автори, не се коментира политика (или напротив, ама по-скоро в стил "ти да вииш, ко ме изберат, аз ше я оправа тая държава") и т.н., и т.н.
Не мога да повярвам, че толкова хора от вас нямат в обкръжението си хора, които слушат чалга и въпреки това са стойностни личности.
Смятам се за доста податлива на влияния, слушам чалга от години (редом със Скорпиънс, Аеросмит, Куийн и т.н., които слушахме вкъщи; понастоящем съм музикален помияр), но смея да твърдя, че знаенето на текстове на всевъзможни чалги по никакъв начин не ми е повлияло негативно. Нито съм си сменяла гаджетата като носни кърпички, нито съм дива фенка на всякакви тигрови мотиви, съчетани с лачена кожа, бих казала, че съм коректен човек, който не се набърква във филми и не смятам тагването в кафенето и обръщението "муцкааа" към всяка приятелка за висша цел.
Имам близка приятелка, която също е отраснала в много стимулираща мозъка среда, ходеше на езикови лагери често, на академия за лидерство, ангажираше се благотворително; постоянно беше с книга в ръка, прави секс на навършени 18 години, не пие алкохол и е един от най-най-лоялните и морални хора, които познавам. Чалгата й беше начин да се забавлява и нищо не й пречеше да си облече роклята с пайети, да кълчи дупе на Азис, а сутринта да стане и цял ден да решава задачи по математика, примерно.
В същото време един от най-най-нааааай-тесногръдите хора, които познавам, слушаше само рок и метъл. Изключително асоциален, просто социалната му култура беше смайващо отчайващо явление. (Няма да споменавам личната ми преференция, че просто не е нормално момчета на по 20+ години да ми ходят денонощно с черни тениски на любими групи.)
Ама не съм тръгнала да си вадя изводи за хората според музиката, която слушат, нали? Даже ми е смешно, това разделение на групички не приключи ли някъде след прогимназията?