- Форум
- По малко от всичко
- Информационни технологии
- Кои слушалки да си купя?
по-широкият честотен диапазон е отговорен за по-качествения звук, който в такива случаи е с по-висока резолюция, просто е по-отчетлив и динамичен, и басите са по-добри, иначе наистина човешкото ухо не може да възприеме (напълно) ултра високи и ниски честоти, но то е както с full hd екран, на който картини и кадри с високи резолюции като 1920*1080 се виждат по-добре, отклокото при екран 1024*768, а зависи и от mp3 player-а, защото онези с качествена аудио секция възпроизвеждат пълният диапазон от честоти
Последно редактирано от npp : 12-14-2014 на 20:45
Да де, ама не сравняваш слушалки с диапазони 200-2000 и 20-20000. В случая разликата между 12-20 долна граница и 20000-23000 измежду изброените слушалки е чисто маркетингова. По-голяма ми се вижда разликата в съпротивленията. 2 пъти по-ниско съпротивление = 2 пъти по-голям ток = вероятно ще свирят по-силно, ако плеъра може да си го позволи.
Аз съм за последните в списъка и по форма и по характеристики. Кабела едва ли е чак толкова недъгав. Когато аз бях ученик си купувах абсолютно китайски слушалки дето много бързо им се късаха жиците, но тези все пак имат марка. Е, добре е да е нещо по-дебело. Но по-вероятно е след време да им се залепят мембранките за магнита, щото с течение на времето се натрупват някакви магнитни частички отгоре![]()