- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Студентска тема
6 за семестъра по висша математика, ааа!!
по право имам 5 на теста, там ни е текуща оценка, така че ме устройва :д
януари се очертава мъка по статистика и физика, но ще се справя
Някой друг луд като мен във ВИНС-а има ли?..или човек,който учи туризъм?
JUDGE ME
& i'll prove you wrong.
Аз съм във ВИНС-а, но друга специалност.
^ Как е при теб?Харесва ли ти?
JUDGE ME
& i'll prove you wrong.
Очаквам мнение за ПУуча стопанско управление, първи курс. Ако някой ми даде повечко информация за изпитите (вземат ли се, допускат ли до тях, не допускат ли) и като цяло за следването. Чак сега разбрах каква порн.графия е университета, ама късно за съжаление, особено моя факултет. Таааа ще се радвам ако получа и някое друго мнение!
Не се заяждам, ама винаги ми е било безкрайно интересно как минава цял един семестър, без да разберете какви изпити имате и как се допуска до тях.![]()
Как да разберем как се допуска до изпит, като доцентите едно говорят, асистентите друго, а студентите съвсем различнопо математика например доцента съобщава, че с 2 двойки НЕ допуска до изпит, асистента казва НЕ Е ВЯРНО, а според студентите от по-горните курсове е въпрос на късмет. И в случая на кого да вярваме
За това питах дали допускат всеки или просто трябва да си роден под щастлива звезда за да стигнеш до така "очаквания" изпит.
Абсолютно. Или ще уча цял семестър и накрая няма да ме допуснат до изпит и ще изрина сградата (ама то ако съм учила и съм си предала всички есета, протоколи или каквото там пишат останалите, как няма да ме допуснат) или няма да пипна учебника, ще изчакам да видя дали ще ме пуснат и чак тогава ще захвана да уча? Няма как.
Ама предполагам, че хора с две двойки и без това не ги грее особено :д
Задочниците са по-мотивирани да учат+това и повечето работятПък и се радвам, че записах задочно, мога да си работя лекциите ми са 3 седмици и после 5-6 изпита за 1 месец и се приключва-без глупости, общежития и пиянски истории+това с изключение на 1-вият семестър съм си плащал винаги следващите семестри сам и не съм разчитал на наще за нищо, пък и то ако си редовно пак може да работиш, но е по-трудно имам колежки дето са така и пак се справят, но според мен трябва докато учиш и да работиш и да разполагаш с лични средства-не да разчиташ на родителите си и да им харчиш парите за глупости, а те да мислят, че си там за да научиш нещо-като гледам повечето студенти не са хич мотивирани и отиват ей така на изпит с надеждата да препишат или да им падне 3-ка от някъде и къв е смисъла като нямат знания в тъпите си глави, за къв чеп ще им е тази диплома като не знаят нищо и са си взели изпитите на магия-не, че аз съм много умен, но се дразня просто-висшето образование, както и средното са пълен цирк-наскоро срещнах една съученичка, не бяхме се виждали от 7-ми клас и тя учила право в Свободният-Варна и ми вика "Наще плащат по 1000 лева на семестър пък аз хабер си нямам за ко съм там"... и се хили и ми разправя как спала на лекциите-и кво говори това? Просто без коментар съм и съжалявам, че живея в това време, искаше ми се да живя в времената, когато е имало ред и дисциплина, а не като сега....но никой не избира кога да се роди
Съгласна съм с мнението на mlakniwe. За съжаление аз не успях да запиша задочно заради родителите ми. Те не ми позволиха, а имах желание. Сега се опитвам да заработвам, поемам доста голяма част от разходите, които имам, но семестрите не успявам. При нас е същата работа - повечето спят, не ходят на лекции, от дискотеката и в университета. Не е редно, но и от преподавателите не получаваме това, от което имаме нужда. Когато се записвах юни месец се уверих в едно - на нас, студентите, гледат като на подвижна семестриална такса и нищо повече. За тях не сме бъдещи медици, управленци или юристи. Просто едни подвижни семестриални такси. И тази си моя теза се затвърждава с всеки изминал ден. Жалка работа, жалко за нас!!
Има специалности, за които няма задочно.
Моята е такава, уча редовно и работя. Не е много лесно, но при мен най-оптималният вариант за работно място и време + че майка ми ми помага за някои неща (не взимам достатъчно, за да се издържам изцяло). И въпреки всичко ми се налага да пропускам лекции, не мога да се концентрирам изцяло върху следването си, както би ми се искало (да си чета книгите от библиографиите, вместо само това, което ми се налага, да чета странични неща, етц), не мога да се отдам изцяло. Не ми се мисли как се справят другите с нормални и по-кофти работи, където въобще не се съобразяват с лекциите им. Така че не съдете всички, които искат "просто да изкарат изпита". Искаше ми се да не съм от тези хора и да се бутам за стипендии и т.н., но просто не ми се занимава. Специалността ми позволява да не знам абсолютно всичко, което изучаваме, а и ни насърчават да се ориентираме в това, което ни е интересно. В никакъв случай не следвам само заради дипломата (а то моята така или иначеби била безполезна :Д), но и не бих казала, че следвам за да се науча на всичко, което ни се предлага. Малко тъжно, но...
Ooo, да ви се похваля
Правихме по-миналата седмица контролно по антична култура и беше супер лесно, но аз не бях учила мн мн и си мислех, че ще имам към 4, а ми трябваше 5. Днес получихме резултатите и имам 5.50 и се освобождавам от половината материал за изпита което е прекрасно, защото материалът е доста
Ей така да си излея душата като за последен ден на годината. Тази година записах стопанско управление с АЕ в СУ. Ама последните седмици ме налягат такива едни въпросителни дали това е правилният избор. Сякаш всички около мен негласно ме упрекват за това, че съм избрала смотана специалност( не че се хваля, но за повечето хора съм приемана като умна). Готвех се с математика, дори другите ми желания бяха за ФМИ ( не че някога съм седнала да програмирам, а защото нали уж там са парите и развитието)... Та така има ли от вас някой стопанско упр. с английски да ме успокои малко поне ?
Аз учих едно време в средното, ама бях развил прекалена алергия, че да го продължа и в Университет.
Ще ти кажа нещо от личен опит. Учи това което на теб ти се учи и се увери, че ти се учи. Ако ли не сменяй специалността докато е време. Защото е много по-трудно когато си учила Х години, завършила си и започнат да ти се прокрадват подобни мисли.
Колеги, когато имаме 3 преподавателя как ги попълваме в студентската книжка? Имам двама лектори и един, който ми води упражненията. Всички ли се пишат или и аз не знам? В книжката има "щедро" място за писане на преподавателите и съм в чудо.
Здравейтее, има ли някой от БФ на Софийския?
Биологическия.
Задочното няма как да се научи материала който го дават на редовното, тва трябва да е ясно на всеки който има претенции че е студент.
mlakniwe, нали се сещаш че за 2 дена лекции няма как да ти предадат материала който го учи редовното за 3 месеца примерно. Който наистина иска да научи нещо и да се реализира после в тая сфера трябва да запише редовно.
Локо Пловдив и тесни пичkи майна.
Аз ще те успокоя, има си и хубави страни. Ще завършиш много лесно, английските винаги са минавали м/у капките, все пак имате 4-5 изпита на семестър, докато френските се спукват с по 15, а немските висят по 12 часа във факултета, за да им се предаде материал, предвиден за един семестър, за две седмици.![]()
Приятели, имам въпрос (повече към тези, които учат в СУ)
Имам задължителен спорт, който е двойно повече отколкото на другите специалности със задължителен (20 посещения за семестър). Ходих два пъти и прецених, че не мога да си отделям от времето за това, при положение, че така или иначе се налага да пропускам лекции. Реших, че това ще е един от 3-те (?) изпита, които бих могла да влача.
И въпросът ми е, ако не си взема изпитите и за двата семестъра, какво ще стане? Мога ли и другата година да не ги взема? :Д
И при мен беше така, 20 присъствия за семестър. Доста гадно. Разбирам те, но спортът не е точно като другите изпити. Правят доста проблеми за него, поне във ФЖМК. Ако не си вземеш спорта тая година, можеш да пробваш да ти го отложат за следващата и да наваксаш. Другият вариант е да си извадиш някакъв фалшив документ за травма, тогава ще те пренасочат към кинезетерапия май.
Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.
http://www.vbox7.com/play:21a70aa5