.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 10 от общо 10

Arrow Двулична приятелка

Здравейте, проблемът ми може би ще ви се струва банален, но имам нужда от съвет. Студентка съм и от известно време съм на квартира с още три момичета. Всички се разбираме отлично, или поне така смятах доскоро. Преди два дни имаше парти в апартамента ни, на което дойдоха много хора. Към края му, чух разговор между Валерия (една от съквартирантките ми) и едно момче (не съм сигурна кой точно беше), който ме шокира - въпросното момче я питаше, дали ще изляза с тях на дискотека след купона, а тя му отвърна: "Не, тя почти никога не излиза с нас, много е странна". И го каза с изключително пренебрежителен тон.
    (Истина е, че въпросната вечер не излязох, но причината беше, че имах важен тест на следващия ден сутринта. Освен това, Валерия и останалите излизат на дискотека абсолютно всеки ден (а аз веднъж два-пъти в седмицата), което за мен е непосилно, ако искам да си взема изпитите)
    В онзи момент не исках да правя сцени, затова и не я конфронтирах. На следващия ден споделих какво се е случило на две приятелки, които ми казаха, че не се учудват, тъй като винаги са я смятали за двулична. По-късно, когато се прибрах в апартамента я видях и тя се държеше абсолютно лицемерно - с дежурната усмивка, правейки се на мила и добра.
    Ако не живеех с нея, щеше да е много по-лесно просто да я игнорирам и да огранича контактите ни, но при настоящите обстоятелства, наистина не знам как да реагирам и ви моля за съвет.

П.П. Не знам дали това има нещо общо с цялата ситуация, но все пак ще спомена, че тя си има приятел от 6 години (който живее в друг град) и от повече от шест месеца открито му изневерява с друго момче и си играе и с двамата. Преди известно време ми поиска мнението по "проблема" й, при което аз й казах истината - че това, което прави е нелепо и трябва да избере един от двамата. Мисля, че оттогава, тя си промени отношението спрямо мен, но това е само предположение...

Мега фен Аватара на ameli
    След като му е казала истината - че не излизаш често с тях и че това за нея е "странно", не разбирам какъв е проблема. Явно тя ходи в други среди, с дискотеки нон стоп, хора всякакви, интереси също - не бива да те впечатлява толкова. Не мисля, че е толкова трудно да я игнорираш, предполагам си имаш собствена стая или поне не я делиш с нея? Ако ти е толкова голям проблем винаги можеш да се изнесеш и да си намериш нови съквартирантки..
    А до изневерите - не я оправдава, но това си е нейн избор.

Проблемът е начина, по който го каза, както и факта, че на същото това парти се държеше изключително пренебрежително с приятелите ми. Всеки път, когато ме види да говоря с някой нов човек, идва и се опитва да привлече вниманието върху себе си. Като цяло е доста себична и обикновено не се съобразява с мен и останалите ни съквартирантки.
    Знам, че това, което каза не трябва да ме впечатлява, но самият факт, че е тръгнала да ме коментира пред хора, които дори не ме познават толкова добре ме дразни. Особено, при положение, че аз никога не съм си позволила да коментирам нейното поведение.

Хайде свиквайте да живеете сами и да не сте толкова зависими от приятелите
    The secret side of me
    I never let you see
    I keep it caged, but I can't control it, so stay away from me, the beast
    Is ugly, I feel the rage, and I just can't hold it ...

Супер фен Аватара на per-dead
    Цитирай Първоначално написано от Graffa Виж мнението
    Хайде свиквайте да живеете сами и да не сте толкова зависими от приятелите
    +1

Нямаш ли някаква поне минимална възможност да се отделиш и да живееш самостоятелно?
    И не смятам, че това момиче, което наричаш приятелка е такава наистина.

Мега фен Аватара на RapExotic
    Не можеш да очакваш от курве честност и добро възпитание.

Супер фен Аватара на fanton1
    Цитирай Първоначално написано от RapExotic Виж мнението
    Не можеш да очакваш от курве честност и добро възпитание.
    Самата истина ....

diamantche555
    Guest
    Аз съм на 13 ...и също имам много двулична "приятелка" и точно в момента ми създава големи проблеми..:/ а по твоя случаи мога да те посаветвам да не я наричаш приятелка ...можеби тя просто ти завижда ...и иска вниманието да е върху нея а не върху теб..да не те бърка покажи и че си силна и че неиното мнение не те интересува...ако е нужно и го кажи в очите ..попитай я защо го е казала ,изяснете си всичко лице в лице ...защото няма да ти прави чест ако зад гърба и я обсъждаш с други ..и това да си намериш нова квартира не е решение на проблема ти просто ще избягаш от него .Сега сигурно ти се струва че този проблем е голям и ужасен, но след време ще си спомниш и ще си кажеш "хей,колко бях глупава да се притеснявам за такова нещо.." такаче продължаваи смело напред и може някога да съжаляваш за думите си но не и за мълчанието си ...

Супер фен Аватара на per-dead
    Цитирай Първоначално написано от diamantche555 Виж мнението
    Аз съм на 13 ...и също имам много двулична "приятелка" и точно в момента ми създава големи проблеми..:/ а по твоя случаи мога да те посаветвам да не я наричаш приятелка ...можеби тя просто ти завижда ...и иска вниманието да е върху нея а не върху теб..да не те бърка покажи и че си силна и че неиното мнение не те интересува...ако е нужно и го кажи в очите ..попитай я защо го е казала ,изяснете си всичко лице в лице ...защото няма да ти прави чест ако зад гърба и я обсъждаш с други ..и това да си намериш нова квартира не е решение на проблема ти просто ще избягаш от него .Сега сигурно ти се струва че този проблем е голям и ужасен, но след време ще си спомниш и ще си кажеш "хей,колко бях глупава да се притеснявам за такова нещо.." такаче продължаваи смело напред и може някога да съжаляваш за думите си но не и за мълчанието си ...
    И без да споменаваш годините си, те личат.
    Щом авторката по принцип предпочита да заляга над уроците, вместо да си развява задника по дискотеки и съответно не излиза, не виждам какво лошо толкова е казала съквартирантката.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си