Мисля, че и на двамата ще ви е много трудно да се справите с това, няма да те лъжа. Той трябва да поиска да спре не заради теб, не защото ще си тръгнеш, а заради себе си, трябва да осъзнае , че това му вреди и го прави подвластен. Можеш да пробваш да му помогнеш да осъзнае че не е "боклук" и да се вземе в ръце. Не съм сигурна колко точно е пристрастен, защото явно взима рядко, но все пак се връща към тях. Аз на твое място бих го попитала дали иска да се види с психолог, който да му покаже техники за справяне с желанието да вземе наркотици отново, в интернет също има информация, пиши ми на лично ако искаш да те насоча към някое от тези неща. Пристрастяванията са си опасно нещо и много трудно се излиза, говоря от личен опит, но не са причина да се откажеш от някой. Не мисля че трябва да го оставяш, защото той не може съвсем да се контролира, а просто да му помогнеш да се справи с проблема, но не и да вярваш сляпо и да чакаш нещата да се променят. Може една година да е чист, но ако истински не се е освободил от това, при някоя нова трудност, пак ще започне. Ако всичко друго във връзката ви е наред, това е просто едно изпитание, което да покаже дали ще останете заедно.
Ако той обаче продължи да отказва да поеме контрол над себе си и живота си, аз лично вече бих започнала да мисля за раздяла, защото мога да проявя разбиране към зависимостта и моментната слабост, но не и към постоянната слабост.
Просто помни че не можеш да спасиш човек, който сам не иска да се спаси и ако видиш това в него, можеш да спреш да опитваш особено ако това те кара да се чувстваш зле.