- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Подкрепа за Русия
еййй каква гордост - руски хранутници сме биликеф
а наясно ли сте, че икономиката ни отива в кенефа МНОГО преди запада да се намеси в Б-я ? Хм ?
Много преди *рандом западна държава тук* да дойде в Б-я например родното ни селско стопанство отива по дяволите ?
Климатиче агрономче, греша ли ? Не е ли така ? Не сдават ли багажа вследствие на малоумно управление родните производители ? Или запада пак е виновен ? Нали това учиш - отговори ми.
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
Кое да ти отговоря? Че през комунизма сме произвеждали свръх продукция и сме изнасяли качествено вино ли? Че научните институти всеки ден са създавали нови породи и сортове? Я си отвори учебника по география за 9-ти клас и чети какво става с родното производство, след като твоите хора идват. Фалирала била системата , трънци, просто сме давали много повече за военното дело отколкото за всекидневните ни нужди и идеологически не сме успели. .![]()
ей помня още селския хляб на село, който вече го няма ..
айде сега като прочетеш статията ела и ми кажи, че на климатика (или нему подобни) думите имат каквато и да било тежест.
Изнасяли сме били това, изнасяли сме онова, ама като някой като се появи, на който това му е работата, и каже, че всъщност сме внасяли, и какво правим ? На климатика с шизофреничните наклонности ли да взимам думите насериозно или на хора, които с това се занимават ?
И тоя дълг, 'дето го изплащахме ей до оня ден, кой е отговорен за него като сме били цъфнали и вързали ?
Аз направо не проумявам как може да има хора, които убедено да твърдят, че е било прекрасно тогава, пък аз в съседния блок да имам висш държавник от онова време който да ми обяснява как са профуквали държавни пари на командировки в Сърбия.
Вие съседи нямате ли ? Всеки на по 50+ години ще ви каже по колко е чакал да си купи таратайка ; или печка ; или хладилник ; или радио.
Тиквити дори са ги мързил да ги обират от полето и са хранили прасетата с тях. ;0