- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- Какво мислите за евреите?
димитар е евреин, принзавал си е.
Ами какво да кажа за евреите - нямат национално съзнание, защото са разпръснати. Много обичат да говорят за глобализма.
Умни са, ама са гнусни. Не е мит, че управляват света, управляват го и заради това САЩ поддържат от вън Израел.
Евреите не без основания Хитлер ги е избивал и са ги гонили по цял свят през епохите, и пак ще ги гонят но както и да е.
САЩ подържат от вън Израел щото някой трябва да тъпче Шариа държавите, да не дойдат нас да ни притесняват джихадисти, не защото управляват света но всеки с мнението си.
Хитлер е бил болен мозък, и е избивал наред евреи, цигани, славяни, комунисти. Забележи, славяни.
Според мен са ги гонели най-вече защото когато си монарх, нещо трябва да ти дава тази абсолютна сила над населението. Това нещо в много случаи е било църквата. Който не подлежи на контрола на църквата е бил гонен, да. Както Испанската инквизиция е подгонила и мюсюлмани и евреи. Както в Англия са гонели и католици и протестанти.
А колкото до националното съзнание, не съм съгласна. Имам чувството че това че са разпръснати ги кара още по силно да държат на културата си и религията си. Повечето и са лоялни към Израел, и чувстват че това е домът им.
Както дефендер каза - те искат да трансформират целия Свят да работи за тях и не се съобразяват със светогледа и мисленето на другите народи. Има един израс - накрая остава само евреин. Наитина са умни и във всяка една сфера винаги те се изкачват по стъпалата над другите и се налагат, за тва са мразени.
Политиката на САЩ е точно обратното, което казваш. Те дестабилизираха целия Близък Изток. Сваляха диктатури по цял свят с преврати, под предтекст, че налагат демокрация, но всъщност целта вече всеки знае каква е - икономическо влияние. Живеят на чужд гръб. И естесвено се провалиха. Не защитиха никой, доведоха само война. Ислямизираха цяла Европа.
Империята живее само със война и завладяване. Това е.
Хитлер е бил болен мозък накрая на кариерата си, като решава да нападне Русия. Сега можеше да сме друг по-добър свят. Та, хитлер не е свъриш много неща как трябва.
Последно редактирано от golemiq_korab_minava : 01-24-2015 на 13:32
За това че искат да контролират целия свят не мога да го разбера. Наистина ли смятате че обикновенния еврин си седи в къщи и си мисли как да контролира света че да работи за него? Или че там, някакъв чиновник - евреин дето си гледа семейството всъщност е част от някакъв таен кръг който цели да завземе света.
За политиката на САЩ, да ти представи техните икономичекси интереси. Така е, напълно съм съглана с това което каза. Всъщност не ти противореча за нищо освен че 'ТЕ ислямизираха цяла Европа.' За това Европа си е виновна с толерантноста и либералните изгледи. Много ги е страх да не обидят някой и сега им се качиха на главата. Религията няма място в Еропа в 21ви век, освен като част от историята и културата на дадена нация - да празнуваш някой праздник, да спазваш някоя традиция - да, да си фанатик който избива всичко живо защото те обидили... не.
В природата на обикновенния евреин му е заложено да се развива и да се налага мръсно, а не че участва в тайни извънземни конспирации.
Европа в момента много се влияе от САЩ. ЕС не е единна мощна организация и отделните слаби държави изключително много биват зависими. ЕС във този формат не може да просъществува.
Ти не си човека, който да казва къде е мястото на религията, при положение, че повечето хора са вярващи.
Недей да сравняваш фанатици и джихадисти с официалния ислям и християнство, глупаво е.
Целта на САЩ с дестаблизирането на арабските държави е дестабилизиране и на самата Еврпопа и Русия. Нали, ще се бият с Русия до последния европеец, а САЩ е надалеч.
]
1. Aз бих казала че е в природата на обикновенния човек да се развива, иначе още щяхме да живеем в пещери, но пак всеки с мнението си. Доколко това е мърсно или чисто зависи от моралния компас на човека.
2. Така е, ЕС се задушава от бюрокрация.
3. Хм, аз останах с друго впечетление. Не бих казала че повечето хора са вярващи. По скоро спазващи някои традиции и обичаи. Ако повечето хора бяха вярващи, раздел 'Секс' в този форум нямаше да същесвтува, примерно. Има разлика между това да си вярващ и да уважаваш че тази религия е част от културата ти. А ти как определяш фанатик? За мен е човек който буквално следва религията си, и я налага на останалите.
Както и да е, иказаквам мнение което според мен най-много съответства с културата и разбиранията в Европа в момента по моите наблюдения.
4. Това ми звучи малко като конспиративна теория. Плюс това, ако ще се бият с Русия до последния Европеец няма много логика да дестабилизират Европа. Да не говорим че дестабилизирането на Близкия Изток и Европа ще доведе до подобни последици в Русия и САЩ, били те лоши или добри.
Не мисля, че точно евреите ще ни опазят от джихадистите и радикалните ислямисти. Те пазят най-вече собствената си държава и територия. Поне в последните години умишлено не се бъркат на останалите в региона (макар че имат ресурса да пометат половината си съседи). Евреите нямат никакъв интерес да пазят Европа и християните (които презират не по-малко от мюсюлманите).
Абсолютизмът не е бил толкова пряко обвързан с църквата. А в Европа не всички владетели са били абсолютни монарси. А на някои от абсолютните монарси точно висшите духовници са им били основна спирачка по пътя към истинска абсолютна власт. Пример - Кардинал Ришельо.Според мен са ги гонели най-вече защото когато си монарх, нещо трябва да ти дава тази абсолютна сила над населението. Това нещо в много случаи е било църквата. Който не подлежи на контрола на църквата е бил гонен, да. Както Испанската инквизиция е подгонила и мюсюлмани и евреи. Както в Англия са гонели и католици и протестанти.![]()
Това е факт.А колкото до националното съзнание, не съм съгласна. Имам чувството че това че са разпръснати ги кара още по силно да държат на културата си и религията си.
Ами да се прибират с еднопосочни билети. Нетаняху вече им го предложи.Повечето и са лоялни към Израел, и чувстват че това е домът им.
Последно редактирано от DarkTemplar : 01-24-2015 на 13:39
Welcome to the Jungle...
1. Не, нямах предвид че те буквално ни пазят. Имах предвид че съдаването на Израел дестабилизира региона. Докато има силна еврейска държава в Близкия изток, джихадистите няма да погледнат насам. Прекалесно са заети с 'унищожаването на Израел'.
2. Да, не всичко е крайност. Но, е факт че кралете са се считали за богоизбрани, мит който е бил разпространен от църквата.
3. Ами, да. Много отиват, особенно от Франция. Има някои които там ще им е къде къде по-добре.
Ясно ми е какво имаше предвид, но актуалните събития показват, че джихадистите имат свои планове. Не от днес, нито от вчера, те организират терористични атаки из Европа. Преди няколко години и ние българите бяхме преки свидетели (и донякъде потърпевши) на това. Освен това въпросните радикални елементи удрят най-слабите звена (разбирай държави) в системата. А нивото на сигурност в Израел е доста високо. Мосад и другите им разузнания дебнат отвсякъде, наскоро даже се оказа, че са имали свой агент в Хизбула. Така че е наивно да се осланяш на присъствието на Израел в Близкия изток. Регионът си е дестабилизиран от десетилетия и основна вина за това носят американците и партньорите им, а след последното им рандеву в Ирак, положението е отчайващо (тук съм съгласен с кораба). Израел няма да спре Ислямска държава, ще трябва да разчитаме на кюрдите, турците и други местни сили да го сторят.
Както е факт, че в Западна Европа векове наред е властвал папоцезаризмът и Светият престол е бил над всички монархически такива.2. Да, не всичко е крайност. Но, е факт че кралете са се считали за богоизбрани, мит който е бил разпространен от църквата.
Нека отиват, няма лошо.3. Ами, да. Много отиват, особенно от Франция. Има някои които там ще им е къде къде по-добре.
Welcome to the Jungle...
Аз бих казала че Близкия Изток е дестабилизиран от падането на Османската Империя досега. И няма да бъде стабилизиран скоро, това е в интересите на много хора.
Да, радикалните елементи удрят най-слабите държави защото там намират подкрепа. САЩ иначе си ги финансира масово по време на Студената Война а сега не преговаря с терористи.
Ислясмката Държава в момента ми е болна тема. То се е видяло че кюрдите и турците (макар че с този Ердоган не знам как) ще я спират. Отврат, защото това бяха зле организирани келеши които при желание, малко по силни държави можеха да унищожат за седмица сигурно. Но нямаше желание.
Все пак смятам че целта на създаването на Израел е най-вече да дестабилизира района, за да може да има нещо с което да се занимават плебеите и да не пречат много, много с разпространението на идеите си в цивилизования свят. Имат си там играчка (Израел) която да подмятат и да обвиняват за всичко и е по малко вероятно да погледант отвъд Близкия Изток като имат такъв проблем там.
За подточката с Светия Престол, да, така е. Просто добавяш към казаното от мен ли? Защото не си противоречат.
Близкият изток е бил дестабилизиран и в последните векове на съществуването на Османската империя. Османците така и не са успели да си модернизират империята и да се развиват в крак с останалите велики сили. В последните 2-3 века на съществуването си, империята, макар и намираща се във всеобхватна криза, е била поддържана изкуствено от Британската империя, Франция и Австро-Унгария с цел запазване на статуквото. А Руската империя и Бисмаркова Германия са искали да я бутнат, защото са имали апетити към проливите. Затова например Русия започва нашата Освободителна война.
Радикалните елементи удрят най-слабите държави, защото са най-уязвими по отношение на сигурността и им е най-лесно да пробият там (все пак материалите за евентуална бомба не се купуват от Кауфланд). За САЩ съм съгласен.
Всъщност си противоречат. Изтъкнах го, за да докажа, че в Западна Европа духовната власт е била над светската за дълъг период от време. Което директно спъва съществуването на истински абсолютизъм там.
На Изток е било значително по-лесно. Там още от времето на Източната Римска империя властва цезаропапизма и светската власт винаги е превъзхождала духовната. В Османската империя например султанът е смятан за пряк наместник на Аллах на земята. Той е собственик на цялата земя в империята. Всички други са негови федерати (според актуалните им заслуги). Съответно никой няма правото да му държи сметка за нищо. В Русия царят/императорът също е смятан за свещена фигура и директен божи наместник. Техният абсолютизъм достига дори по-висша форма - т.нар. самодържавие.
Така че реално абсолютизмът в Западна Европа е в кавички, защото винаги има нещо, което да го ограничава (първо властта на духовенството, после тази на гражданското общество и последвалият модел с разделението на властите). Което разбира се е главен двигател за развитието на модерното общество там.![]()
Последно редактирано от DarkTemplar : 01-24-2015 на 15:59
Welcome to the Jungle...