.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 124

Hybrid View

Мега фен Аватара на anonymous908491
    Цитирай Първоначално написано от M**** Виж мнението
    + сега преди малко по тв-то споделиха, че в България има недостиг на IT специалисти и бизнесът настоява да внасяме чужденци, които да работят тук. Като за целта да се опрости процедурата за издаване на "синя" карта. Имало недостиг от 10000 специалисти в Бг. В Европа недостигът е от 1 млн. IT специалисти...
    Те много неща говорят по телевизия и вестници. Щели сме да строим газов хъб, с какво ще го пълним не било важно.
    Същата работа е и това. Индия може да захрани цялата планета, по 10 милиона завършващи пускат на година.

Мега фен Аватара на NomNomNom
    Цитирай Първоначално написано от papugai Виж мнението
    Те много неща говорят по телевизия и вестници. Щели сме да строим газов хъб, с какво ще го пълним не било важно.
    Същата работа е и това. Индия може да захрани цялата планета, по 10 милиона завършващи пускат на година.
    Наскоро ми разказваха нещо интересно за тях, заради манталитът им роб/господар, често на работа имали служтел, който да им разнася чай или кафе.
    Девет кули дзидини,
    девет враке железни.
    Никой немой да отоври
    да прерила, ей ей...

Зад високи дзидини
    девет темни одаи
    едно сърце те люби
    заплетено, ей, ей...

Мега фен Аватара на anonymous908491
    Цитирай Първоначално написано от NomNomNom Виж мнението
    Наскоро ми разказваха нещо интересно за тях, заради манталитът им роб/господар, често на работа имали служтел, който да им разнася чай или кафе.
    Има цели форуми за тях, то тяхното е направо няква различна реалност. Осигуряват им всичко, за което се сетиш, но при тях правилото е да работиш за количество, качеството въобще не ги интересува.
    Имам няколко познати индийци, които са на невероятни високо ниво и работят за себе си, пускат доста от софта си безплатно, правят много пари, но всичко си е до човека.

Мега фен Аватара на NomNomNom
    Цитирай Първоначално написано от papugai Виж мнението
    Има цели форуми за тях, то тяхното е направо няква различна реалност. Осигуряват им всичко, за което се сетиш, но при тях правилото е да работиш за количество, качеството въобще не ги интересува.
    Имам няколко познати индийци, които са на невероятни високо ниво и работят за себе си, пускат доста от софта си безплатно, правят много пари, но всичко си е до човека.
    Freelancer-и индийци вярно много има, и виждам, че много проекти взимат, по уебсайтовете за фриилансерски проекти, и има такива, дето изпъкват с много добри отзиви.

За съжаление там, където работех:

- ти си специалист по x, те по y , и трябва да им обясниш подробно как да си свършат работата. Просто не знаят. За съжаление там, където работех, явно ги бяха събрали само за бройка, не за качество.
    - много са досадни, ама безумно досадни, и ако трябва да им свършиш работа ( дори и да е тяхна работа), и дори да не е спешна, ще те тормозят постоянно, и за тях не е проблем всеки ден да ти пишат един и същи имейл по няколко пъти.
    - понякога не те разбират какво им казваш/пишеш.

Само с един завързах повече контакти, но той е доста глобализиран - беше 3 месеца в германия, и се тагва по моловете, и честити коледа на всички. И на частно работи като фотограф, а една вечер ми пишеше, че гледа мач и пие бира у тях.

За битът им не съм се информирала много, имам повече представа за пакистанците но виждам, че ги обединяват някои сходства.

М - не заминавам с цел да напусна държавата, и с цел да остана точно там завинаги.
    Девет кули дзидини,
    девет враке железни.
    Никой немой да отоври
    да прерила, ей ей...

Зад високи дзидини
    девет темни одаи
    едно сърце те люби
    заплетено, ей, ей...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове