.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 484

Hybrid View

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от DarkTemplar Виж мнението
    Картинката, която описваш е типична за пост-социалистическите държави. А нашето положение е такова, защото през 90-те, вместо да се направят необходимите реформи и да се изгради нормална държава с работещи институции и истинска пазарна икономика, "наши" и "ваши" хора се надпреварваха да правят далавери и да съсипват държавата и икономиката. Индустрията беше разграбена и разпродадена. Няколко банки бяха умишлено фалирани и също разграбени. На ключови места в държавната и местните администрации бяха сложени удобни послушни и подкупни чиновници, които срещу съответната сума, са готови на всичко. Същото се случваше в разузнавателните служби и силовите министерства. По-големите производители на едни или други стоки се събраха в картели и контролираха цели отрасли от икономиката.

С парите от ЕС действаме на принципа "мИжи, да те лАжем" - отиват при хора като г-н 10. Не виждам с какво ни е виновен ЕС, че ние сме измекяри и постоянно се чудим как да излъжем и измамим, за да се облагодетелстваме. Това е манталитет, който е много трудно изкореним.

А държави като Полша, Чехия, Словения, Естония, Литва, дори Хърватска показаха как трябва да се действа и в момента са сред отличниците в ЕС. Хората там живеят добре, много по-добре от нас и са много по-щастливи и удовлетворени от българите.
    Аз не обвинявам ЕС, обвинявам нас, че сме послушковци, макар че ми се струва, че отговора ти не беше насочен към мен. :Д

Мега фен Аватара на DarkTemplar
    Цитирай Първоначално написано от Aeternal Виж мнението
    Аз не обвинявам ЕС, обвинявам нас, че сме послушковци, макар че ми се струва, че отговора ти не беше насочен към мен. :Д
    Използвах това, което си казал, за да повторя за н-ти път фактологията на събитията, за която хора като кораба и ефендито си заравят главите в пясъка.

Да, в България има много социални несправедливости, но за това не са виновни "западните господари", а местните феодали (повечето от които са с "източна" школовка).
    Welcome to the Jungle...

Мега фен
    Използвах това, което си казал, за да повторя за н-ти път фактологията на събитията, за която хора като кораба и ефендито си заравят главите в пясъка.

Да, в България има много социални несправедливости, но за това не са виновни "западните господари", а местните феодали (повечето от които са с "източна" школовка).
    Хабим си думите, те до последно няма да проумеят.
    Климате прочете ли квото ти казах? Революционер мамин.

Мега фен

аз нашите политици по-послушни никога не съм ги виждал, вижте ги сигурно всички са от западни школи и университети, не ми говори.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    аз нашите политици по-послушни никога не съм ги виждал, вижте ги сигурно всички са от западни школи и университети, не ми говори.
    Че кой е виновен, че още едно време комунистите си пращаха децата да учат на запад? Изобщо тоя култ към запада кой го въведе?

Местните феодали са сложени от Западните ти господари, които излъгаха целия ни народ.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си