- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Оценките в училище
Жените са по-прилежни, мисля, че го установихме вече.
Историята ми беше любимия предмет и много се изкефих като ни сложиха една млада и пекана историчка за преподавател.
Часовете при нея ми бяха душевен оргазъм, щото тя и изпитваше и водеше урока като беседа, докато при другите учители изпитването протичаше по следния начин:
-Говори за Второ Българско царство
-Второ Българско царство .... *поемане на въздух* ... и се почва мот а мо от учебника,
младата даскалка задаваше въпроси и накъсваше материала.
That's what I'm talking about.
Историята е от любимите ми предмети и нямаш представа колко се дразнех на всичкото това безсмислено папагалстване. Дразнеше ме и госпожата, защото не възразяваше... виждаше, че нямат реални знания, но не възразяваше.
Ива, става дума за това какво си разбрал, а не какво си запомнил. Ако някои хора искат да изкарват оценки по този начин, нямам нищо против. Мнозинството го прави така. Очевидно си от мнозинството. Ама защо трябва и малкото, които искат да мислят, да страдат заради този утвърдил се стандарт...
Последно редактирано от dreamwalker : 02-13-2015 на 13:52
I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.
На мен пък не ми е интересна историята. Да я чета - да, да я слушам - да, но да знам всички дати наизуст - ами абсурд, няма как да стане. Не помня числа, никога не съм се и мъчила особено, изкарвах оценките си със задачи, извънкласни дейности, естествено и някой друг научен урок, но не системно и подробно. И какво, да завършвам срока с 3ки, само защото определен предмет не ми е страст? Ами не, положила съм достатъчно труд и заслужавам хубава оценка. Толкоз.