- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Взимане на кръв
Някой знае ли в лаборатория с какво взимат кръв от пръста? С този апарат, с който мерят кръвна захар или пак с онези големите игли ? :Д
щом е от пръста е с тези малките като за кръвна захар да, не бой се ;д
какво значение има за теб?
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
ПРЪСТЪТ СЕ ПРОБОЖДА С ОСТРО - КАТО НОЖЧЕ ,,ПЕРЦЕ,, - И КРЪВТА СЕ ОДТИЧА В СТЪКЛЕНА ТРЪБИЧКА .
.
АПАРАТЪТ ЗА КРЪВНА ЗАХАР И УБОЖДАЩОТО МУ УСТРОЙСТВО ПОЛЗВАТ САМО ДИАБЕТИЦИТЕ,КОИТО СИ ГО НОСЯТ ОТ ВКЪЩИ.
.
С ИГЛА НЕ СЕ ПРОБОЖДАТ ПРЪСТИ, А САМО ВЕНАТА
.
може би имаш впредвид този инструмент, с който диабетиците вкъщи се пробождат, за да нанесат кръв върху глюкомера- този инструмент е разрешен за тези, които си го имат вкъщи- когато диабетиците отиват на профил в лабораторията си го носят и се бодат с него.
ако искаш да ползваш такъв на някой близък трябва да се смени иглата.
.
иначе от лабораторията не се дават такива устройства
Последно редактирано от galen_plamen : 03-06-2015 на 19:55
^абе, не съм сигурна. последният път като бях за обикновена кръвна картина и казах на тая цифка 'искам от пръста, овца' и тя каза, че не може, а са ми правели преди за същото и от пръста. явно, както им скефне.
На мен пък ми е по-гадно от пръста да ми взимат, от вената ме боли по-малко.
ми, не са ми определяли кръвна гр или кр захар, когато ми взеха от там, а еритроцити, левкоцити и тн
май
От дете не са ми взимали от пръста, яко от вената ми смучат ( първо голям зор докато намерят някоя )
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
Обади се следващия път, повечето ми приятели аз ги целех, много съм добър, не че е за хвалене, направо някои случки ме карат още да се срамувам.
Ако бяха тъп, щеше да се съгласяваш с всеки мой коментар, значи не съм
1. Не се взима по няколко пъти в година, ако ще да си олимпийски шампион на Вселената
2. Кръвна група се определя от няколко капки кръв
Значи съм олимпийски шампион на Вселената.
Кажи го тва, на сестрата дето ми взима кръв, не на мен. Мухъл.