- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- "Вървяха хората,а след тях жените"
То и демокрацията звучи добре като идея ама на практика не е.
TheDeath, само за феминизма не си права, с всичко останало съм съгласна.
Повечето феминистки са доста крайни, смятат, че жените трябва да управляват света, че са ненужни и така нататък. Както казва Ospi, черно на бяло е добре, но на практика нещата стоят малко по-различно.
Между впрочем фактът, че идеите на демокрацията са изпълнени недобре/неправилно/в неправилна насока, не означава, че демокрацията не би била добро движение и на практика. Просто е криворазбрана и от там тръгва целият проблем с неправилното ѝ изпълняване. Малко извън темата, но нищо. :Д
Единственото, което мразя повече от сексистки коментари, е сексистки коментари с Библията за аргументация...
How many feminists does it take to change a lightbulb?
Don't be stupid, feminists can't change anything!
Феминизъм - защото не всички момичета могат да са красиви.
Optimist- The glass is half full.
Pessimist- The glass is half empty.
Feminist- The glass is being raped.
What's the male equivalent of a feminist?
A sexist.
Брей, колко съм бил недосетлив!?! Чак сега ми стана ясна сентенцията "И сътвори Господ човека, по свой образ и подобие"!Ама пак не ми е много ясно?!? Сега Господ какво точно е? Мъж, или жена?
Защото бях чул от една феминистка, че Господ бил жена!!!
Пък и този сатана! Може ли такова сатанинско решение? Да лиши жените от равноправие с мъжете!!! Заслужава да го тикнеш в казана с катран!
![]()
Зависи кой как разбира нещата. Жената може да носи плода, но мъжът го зачева, и ако не си даде семето, жената ще носи само болести в утробата си, така че нейният принос е в размножаването на мъжа, защото мъжът се размножава чрез жената, и тя му е нужна само за това.Отговарям ти и на въпроса.......аз отдавна имам жена и две големи деца, по на 17 и 20 години. Никой не казва, че жените не могат да вършат някои мъжки дейности, само казвам, че не могат да ги вършат качествено като мъжете, защото и едно 8 годишно момче, също може да натиска копчетата на машина и да върши тази работа. И не е правилно това изказване!
"Как точно прецени, че мъжете заслужават повече права? "
Не аз съм преценил това, а природата! За да заслужи някой нещо (в случая повече права), някой който стои над него, трябва да му го даде. Ти как мислиш? кой от двата пола е над-другия, че да раздава права? На мъжете не им е нуждо жените да им дават права, или да им разрешават каквото те преценят. Мъжете просто си го вземат, без да ги питат, докато обратното не винаги е възможно. Забравяш основното правило и право, "Правото на по-силния"!
И дай да ръкопляскаме, щото можеш да си хвърляш семето? А женската (която девет месеца е мъкнала 2-3-4 кила бебе, драла се е часове наред докато ражда, изпитала е адски болки, отглежда и възпитава хлапето до края на живота си, кажи-речи, преебава си организма (щото обикновено бебето взема полезните вещества от майка си, не от друг)) да я убием с камъни след като роди, защото тя е само за разплод?
Ебати простотиите говориш. Звучиш като заврян зет, чиято жена и тъща са зли вещици, едва ли не. Изградил си си един женски образ в главата, основаващ се точно на жените вкъщи, който единствено да ти пречи, друго не прави.
Много ще се смея, ако ми кажеш, че си подарил цветя за 8ми март на жена си, майка ѝ, своята майка, сестра си и дъщеря си (ако имаш). Ама много!
Lilanda , аз исках просто да кажа, че самата идея на феминизма не е глупост. Факта, че някои прекаляват и радикализират е съвсем друга тема. Аз също не подкрепям такова поведение! Не смятам, че жените са нещо повече от мъжете или обратното, според мен по начало всички следва да са еднакво поставени от там нататък личния избор е това , което следва да се отчита, действията на конкретния индивид следва да се вземат под внимание, не пола му.
herkules - жените имат нужда от мъжете, за да вземат семето, по начина по който ти гледаш на нещата мъжът е нужен само, за да даде семе, след това всичко опира до жената, следователно след като си си посял семето вече си НЕнужен. Ако ще ми говориш за природа - виж богомолката, след акта мъжкия бива изяден , просто защото е ненужен, свършил си е ролята да осемени - айде чао, няма полза от теб вече![]()
Не виждам смисъл в тоя спор, индивиди с мания да имат контрол над някого, само защото уж били по-силни физически... Ми аз лично виждам доста комплекси в тая теория, но както и да е. Има и дейности, в които жените се справят по-добре, пак повтарям следва да се разглеждат качествата на отделния индивид на база способностите му, а не пола му.
Няма по-красиво от алената кръв, обливаща черния камък на фона на златистия залез....
Значи, с риск да ме намразиш, ще ти кажа какво в действителност мисля аз , а има много мъже мислещи като мен. Двата пола не напразно се различават. Мъжката физиология е универсална и е пригодена за всякакъв вид дейност и натоварвания, превъзхождайки женската несъвършенност в това отношение. Феминизмът твърди, че нямало разлика, а ти даваш пример с богомолката, или може би с паяка "черната вдовица". Защо не дадеш пример с лъвовете? Сексизъм е нов термин, почти непознат за хората от провинцията, като върви ръка за ръка с феминизма. Не само в миналото, и сега на подсъзнателно ниво, мъжете чувстват превъзходството си над жените, а и жените усещат кога трябва да спрат с предизвикателствата си, за да няма последствия за тях, при особени спорове. Това равенство и равнопоставяне между половете не може да се наложи насилствено, чрез граждански закони. Това само озлобява мъжете. Чувстват се унизени и по някога нарушават закона, който не е в техен интерес. Жените няма как да бъдат равни с мъжете, освен ако мъжете не се съгласят да им дадат това равенство доброволно, а не принудително. Жената няма същата стойнос на мъжа, напъвайки се да се състезава с него в различните типично мъжки професии. Женската стойност е най-голяма, когато мъжът я направи майка на децата си. Тя трябва да бъде добра майка, която да отгледа и възпита децата в добродетели, и да ги научи как да посрещнат предизвикателствата на живота, оцелявайки, като се адаптират към обективната реалност. От малки децата да си знаят мястото, кое е за момчета, и кое за момичета. Убийството на жени с камъни, може да коментираме в друга тема, ако пуснеш такава, защото дали е правилно или не, зависи от гледната точка.
"Много ще се смея, ако ми кажеш, че си подарил цветя за 8ми март на жена си, майка ѝ, своята майка, сестра си и дъщеря си (ако имаш). Ама много!"
Не знам, възможно е да се смееш, но аз отдавна съм женен. Имам две големи вече дъщери. Едната е студентка втори курс в Кл Охридски, а другата е в 11 клас. На голямата изпратих 350 лв. лв. по случай празника, за да си купи скъп парфюм, а с жена ми и малката дъщеря, се разходихме в моловете в Русе, и похарчихме 3 000 лв. Купиха си скъпи парфюми и козметика, а жена ми изведнъж реши да смени пердетата в хола, като си хареса нови. След това изгледахме и един филм заедно. Цветя им подарих само по 3 карамфила. Имам голяма къща с градинки около нея пълни с цветя. Цветята са хоби на жена ми, и дори съм и направил мини-парник, където си отглежда разсади, а отделно си купува разни грудки. Когато започнат да цъфтят, у нас е като в приказките.
Значи от всичко изписано стигаме до извода, че мъжете се чувстват унизени, защото жените искат да са наравно с тях?
Не ме разбирай погрешно, наясно съм, че с някои дейности жените не се справят по същия начин, както мъжете, но обратното също го има. Половете са различни, да, и тук се съгласявам, но моята идея е, че не е редно едните да имат повече права от другите. И под права имам в предвид някои доста тъпи неща по света, като жените да нямат право да заемат ръководни длъжности, да гласуват, да шофират, да си показват лицата и т.н. Това за състезанието в професиите не го разбирам, с някои мъжки професии, както казах има жени, които се справят наравно с мъжете, че и по-добре от някои мъже, това е индивидуално, не на база полови белези. Аз гледам на нещата малко по-индивидуално, а ти явно си с по обширен поглед и говориш генерално. Твоята жена може да обича да гледа цветя, да се гримира, аз предпочитам да си човъркам мотора и да мириша на масло и бензин, не всички сме еднакви, сори. И именно защото не всички сме еднакви следва да има равен старт за всички а от там нататък всеки каквото си заслужи.
Няма по-красиво от алената кръв, обливаща черния камък на фона на златистия залез....
Не аз, а ти интерпретираш нещата както ти изнася. Много неща изглеждащи тъпи, в същност имат огромно значение. Много неща трябва да се има предвид, защото като се преобърне каруцата, пътища много, а оправданията могат да са безпочвени. Мъжете са изградили света до сега, с всичките му научни постижения, изобретения и открития. За това казваме, че светът е мъжки. Създаден е от мъжете, за мъжете. Колко процента според теб е женският принос, че жените да са с равни права? Това с заемането на ръководни длъжности от жени е най-голямото престъпление срещу човечеството според мен. Не може мъжът да е подвластен на жената. Винаги е било, и ще бъде обратното, колкото и да променят и извращават законите. Казвал съм го и друг път, а и в други форуми. В човешката психология съществува "Подчинен", и "Доминант"! Няма как мъжът да е подчинен. По-силен и по-умен (изобретателен) е от жената. Ти може да си човъркаш мотора, но едва ли му разбираш толкова много, колкотоедин мъж, дори и да не е монтьор. Сигурен съм, че ако спукаш дори гума, сама няма да можеш да я свалиш, да извадиш вътрешната (ако има такава) и да я залепиш. След това да направиш обратната процедура. Да не говорим че ако трябва да цепиш (разглобиш ) двигателя, няма да имаш достатъчно физическа сила, за да извършиш необходимото. А, да не говорим, че ако правиш това на автомобил, никога няма да успееш сама без мъж, дори с няколко жени около теб резултатът ще е същия.
Херкулес е прав до някъде. Наистина няма как да има пълно равенство между половете. А и кому е нужно такова? Доста трудно ще намериш жена миньор примерно. Изобщо, това с феминизма са пълни глупости.
Не съм съгласен, обаче, че жената едва ли не трябва да се подчинява безусловно на мъжа. Да, трябва да го следва, но не и да се подчинява в прекия смисъл на думата. По стойност дали са по-низши, ти ще ми кажеш... Ако едното ти дете беше момче и трябваше да избираш между него и дъщеря си в пожар, щеше ли да вкарваш логиките с половете?
Не Антракс, има и жени миньори, но само с миньорски заплати, без въобще да са стъпвали в мина под земята. И никой не говори за безусловно подчинение. Че то и в казармата ако командира те накара да застреляш баща си, ще го направиш ли? Говорим за йерархия в семейството, дори и в обществото. Ако жените нямаха право на глас нещата щяха да са много по-прости, и животът много по-сигурен. Сега се получава така! Идва дъщерята на някой големец и ти става началник, без да има понятие от същността на работата. Назначава за под-началнички други нейни приятелки, и ти трябва да изкараш освен твоята заплата (която е много по-малка от техните) и техните заплати. При все това че некомпетентно ще ти се бъркат и ще ти пречат да работиш нормално, налагайки мнението си. Нали са ти началнички!
"По стойност дали са по-низши, ти ще ми кажеш... Ако едното ти дете беше момче и трябваше да избираш между него и дъщеря си в пожар, щеше ли да вкарваш логиките с половете?"
При такава ситуация се избира възможно най-добрия вариант, който е да спасиш и двамата, но ако спасяването на момчето е с малък шанс, тогава ще спасиш момичето. Ако пък шансовете са еднакви, но можеш да спасиш само единият, тогава трябва да се довериш на интуицията си и да вземеш решение. Аз нямах щастието да имам син за наследник, за това при мен изборът ще е лесен.
Hercules, май ти не си стъпвал в мина под земята, дори в българските мини има жени, които РАБОТЯТ под земята, да не гворим, че във Финландия, Швеция и т.н. има жени, които карат Белаз-и, управляват други машини и още какво ли не... Не знам дали знаеш, ама вече в мините не се набляга чак толкова на кирката и лопатата
Пич, не знам колко жени те тъпчат на работата ти, но явно са много, аз мога да ти дам същия пример с разлигавеното синче на шефа, което хабер си няма от работата и се прави на началник - не е до пол, а до образование, разбиране на нещата и непрестанно учене. Ама явно при тебе нещата са други, явно си психически подтискан от някоя жена и това е дало отражение.
Колкото до моите умения, не ме мисли, справяла съм се и със спукана гума и с други неща, не вярвам без необходимите инструменти и ти да успееш, но както и да е, да не издребняваме... Не отричам , че НЯКОИ мъже имат повече физическа сила от НЯКОИ жени, но не смятам, че всичко опира до физическа силаЖените не са създадени, за да ти се подчиняват, а за да те допълват, да са силни там, където ти не си, да са по-слаби там, където ти си силен, но не и да ти се подчиняват и да бъдат слагани по-долу в т.нар. ти йерархия...
Какво му се връзвате на този форумен (wannabe) Херкулес, съфорумнички мили! Човекът ви провокира, чете ви коментарите и се забавлява.
Адмирации, Херкулесчо.![]()
I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.
Само аз ли си задавам въпроса какъв го дири 50-годишен чичак с две порастнали дъщери тук? Освен ако някой не си е пил хапчетата и е дал свобода на фантазиите си.
Не, не. Не питам откога си женен или какво си подарил. Не говоря за цени на разни подаръци и такива глупости. Само казвам, че взимайки предвид мненията ти до момента в тази и в друга тема за насилие над жени, не си те представям на добра воля да подариш дори карамфилче. За тва би ми станало смешно просто.
Иначе подаръка (пък бил той и цвете), си е жест точно на добра воля и уважение спрямо някого, без значение дали говорим за жена или мъж. Смисъл такъв, че ти не показваш каквото и да е уважение до момента спрямо пола ни. Другото няма да го коментирам, щото просто нямам желание да споря за глупости.
Последно редактирано от tori : 03-11-2015 на 16:31
Убий глупака с мълчание.![]()
I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.
И каква щеше да е разликата дали ще има глас една тъпа жена или един тъп мъж? Щото по мои наблюдения идиотите и от двата пола са горе/долу еднакъв процент.
А разликата дали нечия неука дъщеричка ще ти е шеф или нечие неуко синче каква е?
Значи все пак ще се довериш на някаква интуиция, а няма да мислиш глупости от сорта на това, че момичето имало по-малка стойност?
Ей, Херкулес, забравих да питам. Къде ги изхарчихте тия три хилки в моловете в Русенско, че аз съм си русенче и малко така... Не че нещо, но освен да сте си наели празни зали за магазини, не виждам къде могат да отидат.
Не е като само той да се забавлява, аз също се наслаждавам на "желязната" му логика. Пък и сега ми стана интересно как като е толкова велик и голям МЪЖ позволява на дъщерята на шефа да му играе началничка... Явно е смел и силен само на приказки, иначе мишка, настъпена с токче по опашката![]()
Да бе, то сега като пратили и една жена в космоса, и всички жени били космонафтки. А пък миньорките са най-много. Както ти казах, и 10 годишно момче може да натиска копчета, ама не е мъж. Навремето бяха и трактористки, които пречеха с липсата на умения и физическа сила да си ремонтират трактора или комбайната, когато се счупят, а вървяха мъже след тях, да им оправят бакиите. Сега и Кразове и Белази били карали, само дето не знаят как се сменя маслото и как се поддържат машините, пък и са големи шофьорки, ето виж ги!!!
http://vbox7.com/play:a02603f7
http://vbox7.com/play:cf86b308
http://vbox7.com/play:8df74eb711
Не знам къде могат да се конкурират, или да допълват мъжете? Освен да раждат на мъжете деца, за друго на стават според мен!!!Пък ти може само да си мечтаеш да си мотористка като добър моторист-мъж! Нямо лошо.
![]()