- Форум
- По малко от всичко
- Информационни технологии
- нали сте големи разбирачи
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
Нали ти отговорих. Квадратни са. Имаше и нещо дето май му викаха транзистори, ама за това само съм чувал легенди.
Последно редактирано от draid : 04-03-2015 на 21:02
Виж сега, много силно се съмнявам да имаш особени познания относно архитектури и т.н. че да седиш да задаваш въпроси. Самото поставяне на въпроса ти е изцяло некоректно. Ползвам Xoen поради някои прости причини. Първо работната станция на която работя си върви с Xeon и Quadro. Второ в момента няма особен смисъл да се наливат пари за масови модели i7 при положение че Xeon със същата производителност е по-евтин с поне 150лв. Да не говорим, че i7 надали ще покаже по-добра производителност в нещо смислено в сравнение с Xeon. В предвид и че дори в момента се купуват i7 за игри е показателен за това колко неуки хора има. Ама който е решил да налива пари за железа от които не може да се възползва да си го прави мен не ме бърка. Самият факт, че не се интересуваш за какво ще се ползва даден процесор е показателен за липсата на смисъл във въпроса ти.
Последно редактирано от draid : 04-03-2015 на 21:02
Последно редактирано от haritov : 04-03-2015 на 20:55
Естествено че ще те питам за какво се използва. Толкова ли си зле ? То може да си режеш пържолата и с нож и със сатър, ама до колко е ефективно ? Xeon процесорите обикновено се използват в сървъри и работни станции, за това са си и създадени. Не се клокват като i7-ците например, нямат IGPU, изискват по-малко мощност, справят се по-добре с паралелна обработка, ECC, повече ядра, HT и т.н. Както ти казах в момента е безумие да даваш пари за i7 като може да вземеш Xeon за 150лв по-малко който ще е със същата производителност. Да не говорим че като цяло под въпрос е смисъла от купуване на i7 в момента.