.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 14 от общо 14

как да преодолея страха преди старт?

Здравейте. (: Момиче съм, на 14. Тренирам ежедневно синхронно плуване. Проблемът е, че като дойде състезанието, се паникьосвам и винаги оплесквам всичко. Треньорката ми казва, че трябва да го преодолея това притеснение, защото не показвам нищо от това, което мога и че ако не се притеснявам, ще стана първа. Но така и не успявам да се мобилизирам. Съвети?

Мега фен Аватара на anonymous908491
    Как ще станеш първа, там не бяхте ли на групови изпълнения ?

Ами има 4 дисциплини, които са приети в България-соло, дует, ансамбъл и комбинирана програма(отново вид групово изпълнение). Аз се състезавам освен в дисциплина ансамбъл и в дисциплина соло. (:

Зарязваш солото и продължаваш само групово. Не ми е ясно и как те притеснява състезание, когато по време на изпълнението не виждаш и не чуваш публиката.

Ами всъщност не аз решавам какво ще играя. ;д Когато съм групово не се притеснявам и не ми пука особено. Но когато трябва да играя сама преди старта е някакъв ужас. Психиката ми е много зле ;д. И накрая излизам и играя нещо, което няма нищо общо с това на тренировка.

Цитирай Първоначално написано от sweet_dream_ Виж мнението
    И накрая излизам и играя нещо, което няма нищо общо с това на тренировка.
    Да не ти пука, това е импровизация, остава и да я усъвършенстваш

Мега фен Аватара на Rakshy
    Амфети

Аа да, LSD не искаш ли? Да почне там да си въобразява момичето, че някакви Нарвали с дъгички зад тях, плуват с нея
    А аз бих ти предложила, защото и аз съм страшно притеснителна личност, да си представиш, че си самичка. Аз много обичам в даскало като си правим дебати обаче те изискват говорене пред публика и аз просто си представям, че съм самичка, или че тия хора не ме слушат или нещо подобно и се успокоявам донякъде. Водата не те ли успокоява, като плуваш?

Цитирай Първоначално написано от Muffins Виж мнението
    аз просто си представям, че съм самичка
    Щото е супер лесно да си говориш сама, you crazy cunt

Цитирай Първоначално написано от Rakshy Виж мнението
    Щото е супер лесно да си говориш сама, you crazy cunt
    Ехе, тука изгрубЕ
    Еми да, не всички хора обичаме да сме център на вниманието :P

Цитирай Първоначално написано от Muffins Виж мнението
    Ехе, тука изгрубЕ
    Еми да, не всички хора обичаме да сме център на вниманието :P
    Сорка :/

Не е до център на внимание. Това с представянето, че си сам/а работи до време, ако изобщо работи. Много по-добре е да се научиш да не ти пука просто. Иначе напълно сериозен съвет - шотче твърд алкохол преди изпълнението. Не, не се ебавам. Едва ли ти взимат проба за допинг затова нямаш проблем

Е да, ама ако е по-притеснителна личност, ще е трудно да се научи на непукизъм. Аз съм поела по тоя път ама трудно се върви да му се невиди
    Иначе за алкохола съм съгласна. Аз преди като сме ходили ей така по състезания по волейбол и треньора ни даваше по половин шотче ром и вика то за смаска на гласните струни да се чуваме една друга по-добре

Banned Супер фен
    Страхът е голям мотиватор, но може да се окаже и голям айсберг, може да събори и най- силния обземе ли ума. Трябва да се научиш да си господар на страха си, когато е нужно да бъде укротен. Подходът "да не ти пука" е глупав. Страхът дава, но взема всичко ако му позволиш.
    Последно редактирано от espada : 04-10-2015 на 22:05

^^ По-добре да исках не бих могла да го кажа

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си