Първоначално написано от
tori
Не, аз и по празници трудно търпя родата. Виж, семейството го понасям, даже време не ми достига с нашите и бабини. Та по Коледа успяваме да си откраднем по някой и друг ден за общ мързел, особено сега, както татито е в командировка и се прибира на двайсетина дни. Реално на празниците, пък били те и религиозни, най-хубавото им е, че имаш мааааалко повече време да се видиш със семейството и приятелите, да отделиш някой и друг час за себе си за почивка, за разходки. Имаш повод да извадиш хубавото дядово вино и да се почнат едни задушевни приказки, гледайки Слави. Реално повечето хора, включвам И атеистите по разбирания (щото тия, които реално са се отказали от религията са малко - дори аз съм кръщавана), празнуват заради това, а не толко, щото им дреме особено, че някой се бил родил или уж възкръснал от нищото. Искам да кажа следното: не бъркайте вярата с кефа от двете седмици свободно време, в което да се видиш с тоя и оня, примерно. Празника не е толкова, че исус се бил появил непорочно или станал зомби, другаде е и ако не загрявате за кво говоря, не знам как бих могла да го обясня по-идиотски. Хайде сега - не всеки ден имаш желание, сили и възможност да зарадваш някого от близките си с малък подарък или час разговор на по кафе.