- Форум
- По малко от всичко
- Информационни технологии
- Операционна система
Как ще е за 32 битова ОС ? Ти чуваш ли се какви ги приказваш ?
Авторе, не слушай глупоста на горното хлапенце. За нови процесори и чарколяк, само 64 битова.
Това хлапенце е 2 пъти по-дърто от тебе
Имам сайт на VPS с 64 битов Windows 8.1 и 2GB RAM. Как работи туй чудо? 1.8GB e Commited, та даже имам към 200MB физически свободни
4GB са еднакво достатъчни за 32 и 64 битова боза според мен. Колко да захапе Windows за себе си... да кажем 1.5GB. Останалото е за програмите. Никой не ни насилва да ръгаме 64 битови програми на 64 битов Windows, тураш 32 битовата версия и готово.
Аз още не съм виждал софтуер предназначен само за 64 битова ОС, все има и 32 битови версии. Което пък също значи, че нищо няма да липсва и на 32 битова боза. Като си пуснеш браузъра, той пак ще излапа ресурсите както подобава.
Аз бих избрал 64 битов Windows. Не знам, ама когато съм слагал 32 битов Windows на машина с 4GB, все ми излиза че се използват нещо като 3GB. Така че колко да печелим от тия 32 бита...
1. Има много софт, който е само за 64 бита
2. На мен 64 битовата седмица ми заема около 1GB Ram, но аз съм си я оптимизирал по начин, който рядко се среща. Има не повече от 30 работещи процеса, спрял съм всички ненужни сервизи, но при нормално инсталиране, ще са над 50 процеса и поне 2.5Gb Рам, сложи още за видеото и остава едно нищо, не е като да е с външна карта.
3. Има си начини да накараш 32 битов софт да ползва 3.5Gb Ram, но като сложиш 64 бит, ще се радваш дори и 1 да е свободен.
4. Лично аз на машина с 4GB бих сложил XP, защото ще заеме под 500MB и ще върши всичко нужно.
къстъмизации - хахахахахахаха
Трупал с години - хахахахахах
Ти май за някво голямо постижение го смяташ това инсталиране на ОС, че си тръгнал да се хвалиш, или от притеснение да не преебеш нещо, ще караш с преебана ОС няколко години, защото 30 минути за преинсталиране са няква божа работа.
Последно редактирано от papugai : 05-06-2015 на 07:59
Лелеее, ти си бил много тъп, бе момче...
Когато нещо не ти изнася, ще си замълчиш и няма да говориш глупости, да изпадаш в истерии, да говориш за "пишки" и да слагаш смешни gif-ове, без никаква логическа връзка.
Отивай да си пушеш марихуаната и спри да си изливаш бълвочта в интернет форуми.
В момента, от компа, на който ти пиша, карам с Уин7, който е инсталиран 2010-та година, с всички ъпдейти...Което прави близо 5 години с него и не съм "осрал" или "омазал" нищо, защото знам как да си ползвам компютъра.
Ако ти си едно изолирано от реалния живот хлапе и няма какво друго да правиш след като се върнеш от училище - да, разбирам защо преинсталираш толкова често, но освен това, не виждам никаква друга причина.
Ако ти се занимава да губиш тези 30 минути, губи ги, но на мен времето ми е ценно... Аз не съм 15 годишно хлапе, което виси по цял ден пред компютъра и се чуди какво да прави. Ясен ли съм ти ?
Виждате ли сега за какво става въпрос ?
Аз съм велик,преди малко разгадах всички тайни на космоса ей така за спорта.Така казано звучи ли реално?Не.За това и твоето твърдение за мен е лъжа.
Последно редактирано от atanaspach : 05-06-2015 на 19:14
Поне ставаш за ебане, ако не за нещо друго![]()