- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Темата на Калпазанка - въпроси и отговори
благодаря за включването!
нямам болки, нито течение, нито кожата ми е по-различна от обикновено. не съм прибягвала до спешна контрацепция. вече ми дойде, с 12 дни закъснение (40-и ден). дотук нищо съмнително. взимам едно лекарство (по лекарско предписание), може то да влияе, макар че не присъства нищо подобно в страничните ефекти..
явно ще отида след месец, а и не съм си правила профилактичната цитонамазка миналата година.. като споменах, на профилактичен преглед (да речем, ако човек няма никакви симптоми), трябва ли да се прави и изследване с колпоскоп, или цитонамазка стига?
Deadlock, прати ми името на медикамента на ЛС.
По следващия въпрос- раничка на шийката имаш ли? Ако да, следенето при онкогинеколог и колпоскопията са ти задължителни. Коя група ти беше цитонамазката последния път?
pandabear, хомеопатията не е проста работа и не е да я упражняват прости хора. Там също се снема анамнеза, прави се преглед, щото всеки медикамент си има чувствителен тип. Ако не си чувствителния тип за алиум, може да си докараш проблем.
marilyn, ЕКГ /може и холтер по преценка на кардиолог/, изясняване на щитовиден статус и ако всичко е наред, ще мислим за *терапия* с билки.![]()
Психичен стрес да си имала? Да си се преуморявала? Да си прекалила с кафе/ободряващ чай и енергийни напитки? Как ти беше кръвното, като забеляза тези оплаквания?
Последно редактирано от kalpazanka : 05-27-2015 на 10:04
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
В понеделник ще ходя на лекар вече. Откакто писах онзи ден, все ми е някво гадно. Явно отпадналото състояние е било заради 1-вия ден от МЦ, защото на следващия бях доста по-добре. Но ми тежи на гърдите едно такова, а от време на време си ми прескача сърцето, имам и сърцебиене. С кафе не съм прекалявала, даже в някои дни успях нарочно да не пия нито едно (пия по макс 2 дневно). Психичен стрес - сесия. Претоварвам се малко, не мога да спя. Не, че нямам време чак да спя, но се будя и не мога да спя пълноценно. Физически... започнах една програма за тичане, за начинаещи е и трудно е да кажа, че се преуморявам.
Не съм си мерила кръвното, но ми се стори, че пулсът ми се учестява в някакви моменти през деня, без видима причина. Но усещам една тежест в гърдите.. много е неприятно.![]()
Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.
http://www.vbox7.com/play:21a70aa5