.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 145

Hybrid View

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    казваш, че днешните духовници са новозаветни, тогава защо толкова много от тях се основават на старозаветни неща, които вече са официално посочени и анулирани от Бог чрез Христос,
    тва Иисуската го казва, не аз:
    „Не мислете, че съм дошъл да наруша закона или пророците: не да наруша съм дошъл, а да изпълня“ (Мат. 5:17).

"А Той му отговори: защо Ме наричаш благ? Никой не е благ, освен един Бог. Но ако искаш да влезеш в живот вечен, опази заповедите. Казва Му: кои? А Иисус рече: не убивай, не прелюбодействувай, не кради, не лъжесвидетелствувай; (Мат. 19:17-18 ) и т.н
    Последно редактирано от defender : 06-02-2015 на 12:38

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    тва Иисуската го казва, не аз:
    „Не мислете, че съм дошъл да наруша закона или пророците: не да наруша съм дошъл, а да изпълня“ (Мат. 5:17).

"А Той му отговори: защо Ме наричаш благ? Никой не е благ, освен един Бог. Но ако искаш да влезеш в живот вечен, опази заповедите. Казва Му: кои? А Иисус рече: не убивай, не прелюбодействувай, не кради, не лъжесвидетелствувай; (Мат. 19:17-18 ) и т.н
    а какво ще кажеш тогава за думите на Исус от рода на:

"Чули сте, че е било казано: "Око за око, зъб за зъб". А пък Аз ви казвам: Не се противете на злия човек(т.е. не отвръщайте на злото със зло); но, ако те плесне някой по дясната буза(т.е. но ако някой се отнесе лошо с теб), обърни му и другата(т.е. ти се отнасяй добре с него). На тогава, който би поискал да се съди с тебе и да ти вземе ризата, остави му и горната дреха(т.е. гледай какво добро можеш да (на)правиш на/за онзи, който би искал да те съди). Който те принуди да вървиш с него една миля, иди с него две(т.е. който би искал да вършиш/правиш добро заедно с него, иди с него като вложиш най-доброто на което си способен/което ти се отдаде да направиш). Дай(т.е. дай добри(те) неща) на оногова, който проси от тебе; и не се отвръщай от оногова, който ти иска на заем. Чули сте, че е било казано: "Обичай ближния си, а мрази неприятеля си". Но Аз ви казвам: Обичайте неприятелите си, благославяйте тия, които ви кълнат, правете добро на тези, които ви ненавиждат, и молете се за тия, които ви правят пакост и ви гонят; за да бъдете чада на вашия Отец, Който е на небесата; защото Той прави слънцето Си да изгрява(т.е. да има благодат в живота) на злите и на добрите, и дава дъжд(т.е. и прави да има ежедневно очистване) на праведните и на неправедните(т.е. не само за вярващите, но и за невярващите). Защото, ако обичате само ония, които обичат вас, каква награда ви се пада? Не правят ли това и неправедните? И ако поздравявате само братята си, какво особено правите? Не правят ли това и неправедните? И тъй бъдете съвършени и вие, както е съвършен вашият небесен Отец." Матей 5: 38-48

въобще ли не е променил законите?!
    Последно редактирано от npp : 06-03-2015 на 23:39

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    въобще ли не е променил законите?!
    Да, Христос направи закона съвършен и ни изкупи от нашата неспособност, но не е казвал да го нарушаваме нарочно.
    Тоест чрез закона ние не се спасяваме, а това само е израз на нашата вяра и любов.

Грехът не бива да господарува над вас, защото вие не сте под закона, а под благодатта.
    Е, какво? да грешим ли, понеже не сме под закона, а под благодатта? Съвсем не. (Рим 6:14-15)
    Последно редактирано от defender : 06-04-2015 на 13:42

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си