.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 11 от общо 11

Падна ми нокът на ръката

Здравейте! Преди седмица се опитах да затворя входната врата преди да се тресне и тя ми смаза единия пръст, в паниката го дръпнах рязко и останах без нокът. Изглежда ужасно и боли много, също така има някакъв мехур отгоре или нещо такова, не съм много сигурна. о.0. Засега ми казаха да си топя пръста в смрадлика и през два дни да сменям марлята. Ако на накой от вас му се е случвало може ли да каже с какво го е промивал и дали е имало усложнения.

Мега фен Аватара на Dwyd96
    Топи го във смрадлика щом са ти казали... А ако почне да забира гной, го намажи с ихтиол/ихтигал

Мега фен Аватара на haritov
    Град
    системата дегоба
    не знам защо хората ходят на лекар вече след като не им вярват и пишат в подобен форум

никаква логика няма
    В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.

Не си изтръгвам всеки ден ноктите, така че е нормално да се притеснявам и да се интересувам. Неслучайно се обърнах специално към хора, на които им се е случвало, но щом си преценил, че ти е тоолкова важно мнението- ок.

Град
    системата дегоба
    Цитирай Първоначално написано от GD95 Виж мнението
    Не си изтръгвам всеки ден ноктите, така че е нормално да се притеснявам и да се интересувам. Неслучайно се обърнах специално към хора, на които им се е случвало, но щом си преценил, че ти е тоолкова важно мнението- ок.
    ами ако на тоя дето се е случило е бил диабетик?

има много фактори от които зависи лечението на дадена рана и за това трябва да се види

така по нета е много трудно да се каже какво да правиш

щото имам познат дето го шиха и беше на инжективно лечение за същото нещо

това значи ли че и на теб ще се случи?

те хората от огнестрелни рани се оправят като слушат лекарите...
    Последно редактирано от haritov : 08-12-2015 на 08:20
    В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.

anonymous708973
    Guest
    Спестила си си ходенето на лекар и ваденето на нокът, и по-добре, гадничко си е.
    Ще порасне, прави каквото са ти казали. Пази го много, новият нокът ще е крехък и лесно би се деформирал, ако го удариш.

Цитирай Първоначално написано от GD95 Виж мнението
    Здравейте! Преди седмица се опитах да затворя входната врата преди да се тресне и тя ми смаза единия пръст, в паниката го дръпнах рязко и останах без нокът. Ако на накой от вас му се е случвало може ли да каже с какво го е промивал и дали е имало усложнения.
    Не, не ми се е случвало.

Цитирай Първоначално написано от haritov Виж мнението
    ами ако на тоя дето се е случило е бил диабетик?

има много фактори от които зависи лечението на дадена рана и за това трябва да се види

така по нета е много трудно да се каже какво да правиш

щото имам познат дето го шиха и беше на инжективно лечение за същото нещо

това значи ли че и на теб ще се случи?

те хората от огнестрелни рани се оправят като слушат лекарите...
    Къде съм написала, че ще прилагам директно каквото и да било преди да се допитам до лекар? Не се мисля за толкова компетентна Нямам познати, на които се е случвало и затова пиша по форумите от чисто любопитство и за лично успокоение.

Град
    системата дегоба
    абе за твое успокоение без да правиш нищо стига да се пазиш от мръсотии пак ще се оправиш

Миналото лято имах операция на пръстите на краката (врасъл нокът) и след като нямах нокът трябваше да правя както теб със смрадликата. След това изсушавах пръста и пръсках с оксикорт и по-късно нанасях дипрогента. При теб е малко по-различно и не знам дали изобщо имаш нужда от тези лекарства.

Град
    in your head
    На мен като бях малка след прищипване на един пръст ми падна нокът, не помня да съм го правила каквото и да било, докато израстваше - просто внимавах да не си завирам пръстите по такива места пак. Обаче и болка нямаше (след първоначалното, де). А след прищипване на друг пръст (ясно колко съм внимавала) нокътят си остана, обаче около седмица или повече не можех да пипам нищо с пръста, щото много болеше. Случаите са наистина много разни.

Етикети за тази тема

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си