.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 9 от общо 9

Защо забравям толкова

Здравейте на всички , искам да се обърна към вас относно един мой проблем ,който се появи преди известно време и свързан така си мисля с концентрацията ,паметта ми и умението да използвам правилните думи при комуникация. Много неща ми се случиха в последно време , хубави ,не толкова , но сякаш черното петно е по-силно в някои случаи, психически се чувствам много натоварен , защо думите при обикновен разговор ми се губят ,не се изразявам пълно ,някакси не е като преди. Нямам претенции да разполагам с изключително богат речник ,но все пак си мисля ,че за повечето думи си имам по резерва както се казва. Чета често , ровя се из сайтове предимно ,в които се чете , лягам си късно всяка вечер. Вчера учих английски думи ,сега си спомням само 2,3 от 10 сигурно ,забравям много ,надявам се да е под влиянието на напрегнатото положение в момента.. Не пия , не пуша ,спортувам сравнително често,движа се постоянно..
    Какво бихте ме посъветвали , има ли нужда от професионална помощ

Има хапчета за това. Отиди на лекар, ние не можем да ти кажем точно от какво е.

Цитирай Първоначално написано от BeeingCreepyCute Виж мнението
    Има хапчета за това. Отиди на лекар, ние не можем да ти кажем точно от какво е.
    Ти си за хапчета.
    На автора мога само да му кажа, че това е напълно нормално човек да забравя. Тренирай паметта си и развивай логическо мислене. А и лятно време едва ли имаш толко голяма мотивация да учиш по английски или по каквото и да било. За разговорите може да е и на психологическа основа- не му мисли много. Все пак нали не говориш с президента.
    Последно редактирано от Скорпион : 08-19-2015 на 14:50

Цитирай Първоначално написано от Ivan21210 Виж мнението
    Здравейте на всички , искам да се обърна към вас относно един мой проблем ,който се появи преди известно време и свързан така си мисля с концентрацията ,паметта ми и умението да използвам правилните думи при комуникация. Много неща ми се случиха в последно време , хубави ,не толкова , но сякаш черното петно е по-силно в някои случаи, психически се чувствам много натоварен , защо думите при обикновен разговор ми се губят ,не се изразявам пълно ,някакси не е като преди. Нямам претенции да разполагам с изключително богат речник ,но все пак си мисля ,че за повечето думи си имам по резерва както се казва. Чета често , ровя се из сайтове предимно ,в които се чете , лягам си късно всяка вечер. Вчера учих английски думи ,сега си спомням само 2,3 от 10 сигурно ,забравям много ,надявам се да е под влиянието на напрегнатото положение в момента.. Не пия , не пуша ,спортувам сравнително често,движа се постоянно..
    Какво бихте ме посъветвали , има ли нужда от професионална помощ
    от тук започни

психиатрично , и неврологично
    ,
    ако има запъване , в натоварено или напрегнато положение ,когато трябва да се сетиш или да отговориш на нещо достатъчно бързо
    или да има недостиг на въздух ,
    да се претупват изреченията с по- малко думи
    -
    това са ефекти на нервната система и мозъка
    ,
    но при теб не е чак така сериозно сигурно, а някакви моментни натоварвания

Цитирай Първоначално написано от dreamhunter Виж мнението
    от тук започни
    Глупости. Това, че си ляга късно не означава, че не се наспива. Аз мога да си лягам в 2-3 сутринта и пак да се наспивам като спа 7-8 часа.
    Като четох и горния коментар си мисля, че има хора дето при тях положението е мн зле.

ти казваш че си под стрес, и че наскоро са се случили не много добри неща

напълно е възможно всичко, което описваш, е да е на психогенна основа.

трябва ти повече почивка, релаксация, и не му мисли чак толкова много
    ако имаш нагласа, че се случва нещо едва ли не непоправимо, ще си вкараш още повече стрес

рисувай.. пиши си в дневник някакви неща.
    опитай се да си щастлив

не мисля че си за "хапчета".. а и хапчета за памет няма, хах......
    има добавки, които биха могли да са от полза, напр. рибено масло, гинкобилоба.. 5-хтп (неолексан) - перкурсор на серотонина
    но това не са лекарства сами по себе си, и не вършат чудеса, просто укрепват едно-друго

по-важно е да не се притесняваш много
    както го описваш, е временно

но определено трябва да се погрижиш за душата си. очевидно е заради периода, през който минаваш (не споменаваш какво ти се е случило, но съм поне 90% сигурна, че е това)..
    I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
    I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
    I look up to hear myself saying,
    Baby, too much I strive, I just ride

благодаря ви много ,ще се опитам да не обръщам внимание

Виж сега има гинко прим в последно време, както и всякакви мозъко оросяващи хапове и напитки, като екстрактите от алое вера, но със сигурност не са панацея.
    Наистина една добра тренировка за паметта е една от следните вид игри:

http://igriigri.com/igrai/nameri-ednakvite-kartinki-1/

Подобен вид игри има навсякъде в мрежата...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си