- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Ех този Фейсбук
Брат аз тебе виждам като задръстеняк,след като толкова лесно позволяваш на тъпи американци и англичани да контролират част от живота ти!
сериозно? :Д
За к'во всички станахте такива ильоминати? "няма да използвам фейсбоклук, защото така американците/немците/англичаните/руснаците ме контролират!" Е да бе, боли го фара за някъв нещастник. Кой с какво и защо ти контролира? И ти не знаеш. Хората винаги са имали нещо вместо телефона. Просто в момента телефона има адски много функции и е по-лесно и достъпно. Дали всички ще четат вестник в метрото или пък книга, или пък ще си цъкат нещо на телефона, на кого му пука? Дали ще има х лайкове на профилната, на кого му пука? Едно време, ако някое момиче беше гримирано, значи е ковра и не можеш да говориш с нея, щото си ѝ под нивото. Сега ако е със 100+ лайка на снимка, значи е феймъс и не можеш да говориш с нея. Основата на обществото не се променя. Променят се само способите, които използва. Дали ще пишеш писмо и ще чакаш 2 седмици да получиш отговор, или ще драснеш едно съобщение за 30 секунди и то ще пристигне моментално, ква е разликата? Е, верно че се губи романтиката, ама кот такоа.
Когато на човек му е интересно и има какво да прави и участва в разговора (примерно), той не си зяпа телефона и не си пише с някой друг. Ако виниш телефоните и фейсбоклука затова, че не ти не получаваш внимание, значи проблема е в теб.
Социалните мрежи са част от света ни вече, не знам защо се борите с тях.