.
Отговор в тема
Страница 193 от 199 ПървиПърви ... 93143183189190191192193194195196197 ... ПоследнаПърви
Резултати от 4 801 до 4 825 от общо 4966
    Повече от фен Аватара на gimli
    По принцип мога да правя: чеснов сос, принцеси, палачинки, гофрети, пица, шницели.

Мега фен Аватара на tori
    Ина, недей с тоя ориз, че антракса винаги като дойде в нас и майка ми е готвила, все ориз с пилешко яде. :дд Дали по китайски, дали нормален, дали със спанак/лопо(у)ш (тая дума така и не я знам как се пише, ще извиняваш ама не ми се търси и в гугъл), все е ориз. :д Лятото като казах, че искам ориз, щеше да ми го облъска в главата имам чувството. :ддд

Мега фен Аватара на tori
    То и ние не сме се разяли, че бащата не обича ама все така се уцелва, че мъжО като дойде и тва яде. :ддд

Мега фен
    Ориза е добра храна, стига да се готви правилно. Не случайно в тия източните страни е рядкост да видиш дебела жена или някоя със стрии.

Мега фен Аватара на LoveInfect
    Ние винаги правим хляб от лимец на хлебопекарната

Голям фен Аватара на Lourenço

Киноа с карамелизиран лук, бейби моркови, червена и зелена паприка, лъжичка лютеница и разни подправки.

Преди бях пробвала с броколи и беше скучно :Д
    Приемам други предложения, че сварих 200гр...

Голям фен Аватара на Lourenço
    Цитирай Първоначално написано от sashka56 Виж мнението
    Здравейте, аз обожавам да готвя даже си купих хлебопекарна https://www.pazaruvai-lesno.bg/hlebo...je-bm900w.html и вчера я изпробвах, уникална е, хлябът става невероятен.
    Искаме да видим хляба, не машината :Д

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от sashka56 Виж мнението
    Здравейте, аз обожавам да готвя даже си купих хлебопекарна https://www.pazaruvai-lesno.bg/hlebo...je-bm900w.html и вчера я изпробвах, уникална е, хлябът става невероятен.
    хубава хлебопекарна

Цитирай Първоначално написано от LoveInfect Виж мнението
    Ние винаги правим хляб от лимец на хлебопекарната
    колко го взимате килограма?

Ох,и аз много искам хлебопекарна,но искам да питам от къде се купува брашното,има ли го в по-големите магазини?А,самото приготвяне сложно ли е?

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Разчистих бълвоча. Занапред препоръчвам да бъдете сдържани, щото предупреждения няма да има.

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от fuel. Виж мнението
    Ох,и аз много искам хлебопекарна,но искам да питам от къде се купува брашното,има ли го в по-големите магазини?А,самото приготвяне сложно ли е?
    има брашно в големите магазини, но не ти препоръчвам бяло заради лошото му въздействие върху перисталтиката и заради други възможни негативи, по-добре типово (тип 1150), пълнозърнесто пшенично (тип 1850), пълнозърнесто от лимец (тип 2000), царевично, ръжено (тип 1750 или тип 1000), намират се също и овесено, оризово, просено, нахутено, картофено, и ечемично, но те обикновено се ползват като добавъчни, ръженото също е добре да се ползва като добавъчно защото ако се направи хляб само от ръжено става много воднист и тестен, затова обикновено се ползва като добавка към пшеничен хляб и се получава т.нар. ръжено-пшеничен, този хляб е по-мек от 100% пшеничения, и именно това е и основното предназначение на ръженото брашно, да прави пшеничения хляб по-мек, за омекотяване на пшеничения хляб вместо ръжено може да се добавя и овесено или картофено брашно, царевичното също не трябва да се ползва самостоятелно, но е добре да е в смес с пшенично за направата на т.нар. царевични хлябове/хлебчета, иначе ако е хляб само от царевично, може да не бухне, а всяко брашно придава и отличителен вкус на хляба, един е вкусът на пшеницата, друг на ръжта, друг на ориза, и т.н.

Град
    пространството на Дисе
    ^Пантер, с тиквички като родните или с чуждоземни изпълни рецептата?

1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Град
    пространството на Дисе
    Апф, не ги харесвам тях.
    Мерси!

Мега фен Аватара на prosto_chovek
    Малко кофти снимка, ама това е утопия. http://i.imgur.com/UkmRVHD.jpg - телешки пържоли на скара с бира и сома му на балкона.
    "И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
    под пазвата трепна полека,
    удари с криле и натам полетя,
    където не стигна човека."

Мега фен Аватара на Blab
    прияло ми се е зеле и си търся нова рецепта за вдъхновение. някой?
    //безмесна*

Зеле без месо два варианта знам само. Единият е на манджа с картофи, а другият е кисело зеле от буркана, поръсено с олио и червен пипер.

Ето още един специалитет от днес http://i.imgur.com/5dndpEr.jpg

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Blab Виж мнението
    прияло ми се е зеле и си търся нова рецепта за вдъхновение. някой?
    //безмесна*
    прясно зеле нарязано на тънко, домати нарязани на малки кубчета, червен пипер, зехтин екстра върджин, и сол (накои слагат и до 3-4 зрънца бахар), в суха тенджера на силно загрят котлон се сипва зехтин, когато мазнината загрее до степен да се усети съвсем лек мирис на загоряло олио(зехтин) се сипват доматите, след това малко сол, когато се запържат до степен да се усети мирис на запържен домат, се сипва и зелето и се разбърква добре (понякога нарязаното зеле не се побира цялото в тенджерата, затова може да се наложи да трябва да се сипва постепенно на етапи, т.е. след като слегне от задушаването), после още сол, след като се сготви добри до степен да се усеща мирис на запържено зеле, се сипва и червен пипер - но не повече от 2-3 супени лъжици, разбърква се добре (не трябва пиперът да е на бучки), и пиперът се оставя да се запържи/сготви, което става бързо (за около минута-две когато котлонът е много силен), после може да се сложи да се запече на силна фурна (като се прибави вода в случай че е необходимо) като се разбърква през интервали от 15-20 минути (по-точно когато горният слой се препече) - това ще придаде на ястието още по-богат вкус, последното е опционално, защото колкото повече се готви, толкова повече витамините и др. полезни вещества се унищожават
    Последно редактирано от npp : 10-18-2015 на 16:24

Град
    пространството на Дисе
    Идейки за царевичен грис?

Мега фен
    качамак, но ако ще е солен, може би ще е по-добре да му се сложи сол, или който както го предпочита

Град
    пространството на Дисе
    Благодаря за включването, но не искам сирене/кашкавал/извара Оставам отворена за идеи, време има до утре по обяд.

Мега фен Аватара на LoadRunner
    грис ми звучи гнусно
    напомня ми на кухнята от детската градина

Град
    пространството на Дисе
    ^За грис-халва убивам! Така че не с лошо, Седларов.

Мега фен Аватара на LoadRunner
    спомените ми за гриса са блудкав, полужелиран, студен рибешки хайвер с вкус на чешмяна вода, усещах всяко гадно зрънце как се спускаше по гърлото ми
    добре че пораснах и дебелите румени засмени лелки вече не ме контролират с грис в лявата и голяма лъжица в дясната ръка

Мега фен Аватара на NomNomNom
    не мога да спра да ям гуакамоле, правя си всяка вечер;
    открих, че любимият ми метод за приготвяне на риба е в печката, залята с лайм, домат, и понякога чер пипер. Сега и пилето си сготвих така, и е божествено ( а е толкова просто )
    Девет кули дзидини,
    девет враке железни.
    Никой немой да отоври
    да прерила, ей ей...

Зад високи дзидини
    девет темни одаи
    едно сърце те люби
    заплетено, ей, ей...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове