- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Приятелката ми е пушачка
Здравейте, мъж на 22 години съм, имам си приятелка от 4 месеца. Момичето е много добро и красиво на 21 години, обичаме се и връзката ни засега е стабилна, нямаме сериозни разправии. Едно нещо много ме дразни в нея-това, че пуши, нещо което мен по принцип ме отблъсква. Споделял съм й го няколко пъти, тя ме разбира, обаче пуши от 2 години и вече се е пристрастила, каза ми, че се е опитвала 2 пъти да ги спре, но не се получавало за повече от 3-4 дни. Пуши по 8-10 цигари дневно, сравнително слаби, но ми е много тегаво, че сама си вреди на здравето всеки ден… дайте идея какво да направя, за да я накарам да ги спре или поне намали драстично и спре постепенно, просто много я обичам и не искам да си трови организма милата? Благодаря предварително за отговорите.![]()
Отровен ти е мозъка на тебе от предразсъдъците на тъпаците.
Ебах тея предразсъдъци... http://media.snimka.bg/s1/3087/032417399.jpg?r=0
Ся ще кажеш, че всички подобни снимки са измислици, за да наплашат хората. Възможно е, не съм вадил дробове на пушачи и непушачи, но пък лично съм чувал как сравнително млади хора (около 40) се дерат всяка сутрин като старци, дето са тичали да хванат трамвая. Сигурно е само съвпадение, че пушат като на ТЕЦ-а комина. Виждал съм и как човек на моите години не може да пробяга 600м, а след 2 месеца без цигари ги избяга... На свински тръс, ама ги избяга.Сигурно пак е само съвпадение.![]()
Нещото, което ме дразни повече от пушачите, са светите деви, които им се бъркат.
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
Мен пък много ме дразни цигареният дим, физически. Не съм от хората, които правят забележка, но, ако приятелят ми пуши, това определено няма да ми хареса и ще се опитвам да го откажа от пушенето. Още повече, че не е като да го карам да се друса, а е нещо полезно :д
Четох за един, на който му открили каверна на белия дроб и до края на живота си изкарал с половин, умрял на 80 и нещо, а през живота си не е палил цигара и не е близвал алкохол. Така че за никой няма гаранция, и да пушиш, и да не пушиш, ако ти е писано, мреш.
Иначе гаджето навярно ясно осъзнава, че пушенето не е полезно, но едва ли ще ги спре заради теб или някой друг, след като е пробвала и бе ѝ се е получавало. Ако си я обичаш истински, ще продължиш да си с нея въпреки вредния навик.![]()
Човек,направи един компромис.Ще правиш много повече компромиси,които ще са по-тежки от едно тютюнопушене.
Ама то и дълголетните пушачи са по-малко от дълголетните непушачи или пушещи по цигара на ден.
//Не оспорвам правото на хората да си пушат/пият/друсат или скачат от 8-мия етаж. Не ми пука особено за смъртността или здравето на населението. Просто казвам, че разбирам автора повече от добре.
Аз пък не го разбирам. На нея това вече й е навик, няма отказване. То е все едно да й каже да спре да пикае (защото го дразни) и да очаква, че това ще доведе до нещо добро за момичето.
Остави я да си пуши. Нейното здраве е това, ти гледай себе си. Като на теб ти е неприятно, не означава че винаги ще се съобразяват с твоето мнение.
http://goo.gl/forms/ylSKWjgNFc Много ви моля, мили хора, да попълнете моята анкетка, защото утре в университета доцента ще ме направи на решетка !!! Много благодаря!)
не сте за никакви гаджета щом искате да ги променяте
щом не искаш приятелката ти да пуши си намери приятелка, която не пуши
Много е тъпо да се опитваш "да я накараш" да спре. Тя ще го направи ако иска. Говори с нея, кажи ѝ, че не ти е приятно и че ще се радваш, ако тя ги откаже, ама без да наставничиш. Помоли я да пуши на балкона, примерно, да не омирисва стаята, в която сте (ако сте вкъщи).
Цигари се отказват, а две години пушене нищо не са. Тъпото е, че ѝ досаждаш и ѝ мрънкаш колко е вредно и бла, бла. По-добре е да ѝ я насърчаваш, че има воля и че може да ги спре, а не като някоя лелка да опяваш колко е вредно.
Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.
http://www.vbox7.com/play:21a70aa5
абе ако тр да съм честен аз пуша ама приятелката ми не трябва да е такава
имах една много неприятна преди, пушеше като печка винаги искаше да се целуваме, не я ебеше дали е яла дали е пушила
отврат беше дъхът и, убиваше и всичко женско
От автора:Благодаря ви за коментарите и мненията, някои положителни, други не чак толкова. С моето момиче говорихме по въпроса и стигнахме до консенсус преди 2-3 седмици да ги намали засега. Купува си точно 2 кутии за седмица и така пуши по 5-6 цигари дневно (син давидов, каквито винаги е използвала). Грам не е вмирисана, винаги взима дъвка след цигара или лентичка за устаЩяла до около Коледа да пуши толкова, пък после ще се опита да ги намали още с идеята до другото лято да ги спре ако успее. С добро телосложение е, само да не надебелее ако спре с този вреден навик. Преди да почне да пуши 12-ти клас е била същата като в момента.
И "AmxModx" най-учтиво те моля да не говориш така по нейн адрес, недай си Боже, не предизвиквай съдбата...