up на темата..

според вас коя зодия най-добре се разбира с децата? или по-точно казано, има особен афинитет към тях?

забелязвам, че много детски учителки (но и гимназиални), са зодия стрелец, и са доста вдъхновяващи хора. някак си, владеят педагогиката, но с една особена емоционалност и пламенност - огнен знак, все пак; успяват да заразят децата по високите знания, но без да се "вдаскаляват", знаят как да влязат в тона на децата, но и да ги научат на мъдрост. в това отношение обожавам и стрелец, и лъв. лъв е най-добрата, най-любимата ми учителка по литература. <3

а преди малко, докато проверявах фейсбука на един бивш колега - бтв голям ексцентрик, виждам че има много снимки с новородената си дъщеричка и толкова ми се напълни сърцето...не всички бащи обичат толкова много децата си. съжалявам, че звучи скандално, но това е факт. той е риби.

разбира се, че не е въпрос само до слънчева зодия, ама е умилително като видиш сантиментален мъж. в това отношение, смятам че рак и риби могат да са страхотни бащи - хем опора, хем доста емоционални и добри с децата. :3

което може да ни наведе на нова тема, каква зодия са бащите ви и "доволни" ли сте от тях . в какво се е изразявала бащината им любов към вас и какъв е бил стилът им?
започвам аз..
татко е водолей, несъвместима с моята зодия, с него се разбирам повече от майка ми, но той е много странен човек и някак типично по водолейски е непредсказуем, може да е студен, неприятен и отдалечен, друг път да проявява загриженост, но винаги е неочаквано. прави винаги практични подаръци, по които е мислено, с грижа, ама интелектуална грижа, не водна грижа, ако ме разбирате. и отново, винаги е неочаквано, но стоплящо сърцето. за толкова години ми е все още трудно да го разбирам. но виждам че държи на приятелството и неговата подкрепа, когато я има, е такава - като приятел, който иска да помогне, да е в услуга, и да се грижи. обаче без прилепчиви ситуации, много емоции и т.н. -> въздушните зодии рядко се кефят на такива неща, непонятни са им. разум, интелект > all