- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Атеисти или вярващи?
Атеист
Вярващ
Агностик
Всъщност, в съответствие със законите на физиката студ не съществува. Това, което възприемаме като студ е всъщност отсъствието на топлина в дадено тяло. Като пълно отсъствие на топлина в едно тяло е приета абсолютната нула.(която напрактика е непостижима). Но въпреки това хората са измислили думичката студ и с нея описват нещо което за науката съществува само на теория, но за останалите и на практика (студеното време).
Същото е и с думичката Бог.. Във времената когато хората не са успявали да си обяснят нещата от природата са въвели думата Бог като първоизточник на абсолютно всичко, което не могат да си обяснят.. И тази дума ще присъства винаги в човешкия речник, тъй като човек никога няма да може да познае цялата заобикаляща го вселена. А дори и да успее, той ще продължава да си задава още и още въпроси, тъй като любопитството е характерно за всеки един развит организъм...
Това което искам да ти кажа е, че човек създава Бог а не обратното..
Последно редактирано от Dwyd96 : 02-11-2016 на 11:31
От един филм, ще ви задавам въпрос.
Обичате ли майка си? Или братята си, всеки квото има..
Докажете.
Да не вярваш, че има нещо повече от нас? Да вярваш, че всичко се е пръкнало от нищото и цялата еволюция, цялата вселена съществува от само себе си, без никаква по-висша сила, без никакъв разум, без вечна енергия, без уникална трансформация на материята..... Това означава, че сме много примитивни същестества.
Всеки трябва да има правилна вяра. Вяра се нарича, именно защото НЕ ЗНАЕМЕ какво е. Когато разбереш какво е, то тогава ще изгубиш и вярата си, нали? Какво ще стане, ако всички разберем смисълът на живота С ДОКАЗАТЕЛСТВА? Ще си намерим други алтернативи, в които вярваме. Или ще умрем.
Да вярваш в себе си, това не е достатъчно. Не може личността да се поставя над всичко, защото тя не е съвършенна. Кой си ти, че да вярвам в теб? Кой съм аз, че да вярвам само в себе си? Вярвайте и в колективното. Нещо така изгубено в Западната цивилизация. Вярвайте в извънземните.
Последно редактирано от golemiq_korab_minava : 02-11-2016 на 11:41
Бог е субстанция. Не е нужно да е точно като описания в Библията (а и както знаем в нея има много метафори и алегории). Човекът и Бог не познава напълно. Никой не го е виждал, нито го е чувал. Няма как да сме сигурни дали е с човешки образ, дали е енергия, съзнание и прочее. Но някои хора вярваме в Него, дали за да се отървем от търсенето на отговори на някои фундаментални въпроси, дали заради стремежът си да не признаем, че не знаем някои неща, не мога да отговоря.
Велики умове като Фойербах и Фройд също са изказвали тази хипотеза. Но това не означава, че тя е единствена и правилна. Става въпрос за философия, където един въпрос има много отговори. А човекът като свободно същество сам си избира кой отговор да приеме за правилен (или поне приемлив).
Но това няма да те спре да убиеш милиони хора с ясната вяра, че правиш нещо правилно.
Същото го обяснявах и на доктора. Светът е многостранен, не се крепи на една идеология, не се крепи на 1 мозък.
Религията, библията, корана.. много от вас мислят, а и може да са прави, че са измислица, нужна за контрол над масите.
И когато говорим за днес, излиза, че съвременния човек едва ли не бил осъществил по-добър начин на управление, науката била много добре се развила..... Напротив. Туй, което 1939 година избухва е закономерност в науката. Науката сама не стига. Тя само констатира случващото се, но досега не е променила коренно хората.
Масите са длъжни да вярват в нещо, бъдейки в единство. А днес в какво вярваме? Къде е същонстта ни? Изгубели сме Вярата, а с нея и корените ни. Обезличени сме.
абе, в анкетата що няма атеисти, колко сте смотани, раздел на изостанали вЕрууищи сбръчкани бабички от 18 век.
бъдете модерни атеисти ве.
слагам ви печат 666 на всички, ае ревете ся.
А тази "субстанция" как се е появила ? Аки приемем че тя се е появила от нищото, същото може да направим и за вселената.
И да доста съм повлиян от екзистенциализма.. Както и от Фройд.
А аз да не съм казал, че не е възможно? Просто използвам думата Бог поради липса на по- подходяща. Ако приемем Вселената за Бог, да, тя изпълнява критериите за Бог.
Аз пък съм повлиян от Паскал, Нютон, Айнщайн... За теб може техните възгледи да не са правилни, но това не ги прави задължително таквива.
6te gori6 w ada, dwyd96!
тва да си агностик, означава да си най-големия лицемерен страхопъзел, не искам да имам приятели агностици, тва са психически болни нагаждачи.