- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Атеисти или вярващи?
Атеист
Вярващ
Агностик
^амида666
Мисля че след като се отказах да общувам с глупаци си разбрал че и с теб няма да общувам но явно си глупав и трябва да ти го кажа персонално.. НЕ СИ МИ ИНТЕРЕСЕН, НЯМАМЕ ОБЩА ТЕМА ЗА РАЗГОВОР, НЕ ТЕ ХАРЕСВАМ, НЕИСКАМ ДА ОБЩУВАМ С ТЕБ
п.п Айнщайн също е бил агностик... Но въпреки това не бих привл твърденията му по темата...
Но все пак сам каза че човек в свободен да избвре на правдоподобната за него теория..
ей тия двамата простаци всяка тема трябва да развалят, ето затова призивът ми е да не се общува с тях, inewton i dwyd са първите просветлени !
Агностик? Не че съм специалист по темата, но не откривам агностицизъм в следните цитати:
"И все пак, различията между евреите и християните не бяха ли преувеличени от фанатици и от двете страни? Всички ние живеем под благоволението на Бога и притежаваме почти еднакви духовни способности. Евреин или неевреин, роб или свободен - всички ние принадлежим на Бога."
"Колкото по-дълбоко човек прониква в тайните на природата, толкова по-голяма става неговата почит към Бога."
"Всеки, който се занимава сериозно с наука, постепенно се убеждава, че един Дух се проявява в законите на Вселената; Дух, Който е безкрайно по-могъщ от духа на човека и пред лицето на Когото ние, с нашите скромни възможности, трябва да се смирим. По този начин научните изследвания водят към едно специфично религиозно чувство, което е твърде различно от наивната религиозност."
Сигурно е, че една увереност в разумността и познаваемостта на света, увереност, която е сродна с религиозното чувство, стои в основата на всяка научна дейност от по-висок ранг.
Тази твърда вяра, която е обвързана с едно дълбоко чувство - вярата в един Върховен Разум, който разкрива себе си в сетивния свят, всъщност изразява моята представа за Бога."
аз съм субкета, вие сте обектите.
Въпросът го поставя субекта. Вие отговаряте.
Щом не искаш да защитиш отговора си, приемаме, че не знаеш как.
За какво ми трябваше да знаем АЗ, че обичаш майка си? За какво ми отговори, щом не ми трябва да знам?
Не е нужно доказваш, защото НЕ можеш.
Цветята, целувките и каквото се сетиш твое действие не са аргументи.
Да кажеш, че си създаден с подобно чувство, както на всички - също не е аргумент, нищо не ми показва.
Не искам ли?... ПРОСТО НЕ СЕ НАЛАГА ДА ГО ДОКАЗВАМ.. Както ти казах вече на доказателство подлежът всички твърдения за чиято истинност има колебания..
представям си как излизаш с приятелката си и тя тръгва да те целува, ама я отблъсваш и почваш да и обясняваш, че първо трябва да докаже, че те обича и че ти си субект, а тя е обект и тн и тн
корабът е социопат!