.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 123

Hybrid View

Супер фен Аватара на DoctorSatan666
    Цитирай Първоначално написано от LoveInfect Виж мнението
    Моля, споделете мнение, защо хората стават асоциални, и посягат към наркотици, какво е вашето мнение, познавате ли такива хора ? И какво е решението ако "изпаднеш" ?
    Ето една статия, която ме впечатли, надявам се да ви бъде интересна !
    http://ekipbg.com/testvane-na-vsichk...pasnite-bilki/
    Няколко проучвания показват че има корелация между шизоидните/шизотипните разстройства на личноста и употребата на наркотици, но не се изяснява точно връзката. Според мен двете взаимно се подсилват, особенно в най-честия случай с марихуаната, защото тя е наркотик който разтваря границите на съзнанието отвъд индивидуалните и социални норми. Та в известен смисъл има допълване на ефектите от наркотика с естествената предразположеност на индивида да осъзнае че социалните норми са релативни и могат да се заобиколят, както в мисленето, така и в поведението. Не бих казал че тази предразположеност е в по-голямата си част биологична по характер. По-скоро тя е кумулиране на естествено предразположение и социални фактори в ранна възраст. В основата на корелацията между такива типове хора (и да казвам типове хора, защото не вярвам че "разстройствата на личността" са истински заболявания) и употребата на наркотици според мен стои липсата на стимул. Ако един колективен тип личност, нормално намира в/от самото общество стимулация за дейностите, който се считат за нормални и неболестни, то един асоциален там не намира нищо - нищо от това, което обществото издига за добро, а оттам и получаването на стимул от живеенето в рамките на това добро, не носи положителен стимул при асоциалния тип, защото всичко това е една непосилна игра за него. И ако тази игра носи удовлетворение, естествено и евентуално неудовлетворение, за колективните, то за един "емоционално мъртъв", асоциален човек, тя е една главоблъсканица, с която изобщо не си струва да се занимава. От липсата на стимул и от липсата на адекватен модел за стимулиране идва цялата зависимост, както и от това че наркотиците като цяло стимулират по-добре от каквото и да действие, което в обществото се разбира като една стъпка по-близо до имагинерното "щастие". Впрочем това е и причината хора, които не са асоциални да вземат наркотици.
    Извод: Наркотиците са ОК и ако не ви харесват - вървете се ебете, шибани normie-та.
    Последно редактирано от DoctorSatan666 : 02-15-2016 на 11:42

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от DoctorSatan666 Виж мнението
    Извод: Наркотиците са ОК и ако не ви харесват - вървете се ебете, шибани normie-та.
    Ся видях извода на докторчето-спец.
    Извода ми от неговия извод е, че доктора пак се опита да ни каже нещо възвишено, отвъд пространството и времето, но па остана неразбран за простосмъртните.

Докторе, май си обречен да бъдеш странник в света. Даже сигурно си мисля, че и походката ти е страна, като вторичен ефект от изводите ти.
    Последно редактирано от defender : 02-15-2016 на 12:56

Мега фен Аватара на RagioL
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    Извода ми от неговия извод е, че доктора пак се опита да ни каже нещо възвишено, отвъд пространството и времето, но па остана неразбран за простосмъртните.

Докторе, май си обречен да бъдеш странник в света. Даже сигурно си мисля, че и походката ти е страна, като вторичен ефект от изводите ти.
    само с появата му в съзнанието ми започва да се носи песента на бездната

И какво разбираш ти като дори не си пробвал наркотици? Какво впечатление може да споделиш отвъд предъвканите заблуждения на разни религиозни блогърчета и аргументи все едно извадени от бг-мама.ком

Мега фен
    И какво разбираш ти като дори не си пробвал наркотици?
    т.е. за да съм нормален човек, трябва в задния си джоб винаги да нося наркотици ли?

А ти за какво си решил да ползваш наркотици, освен, че може би си се чувствал комплексар без тях в този момент.

ПП: търсиш в тях липсващото ти самочувствие ли?

т.е. за да съм нормален човек, трябва в задния си джоб винаги да нося наркотици ли?
    Не, просто за да се изказваш по тема за наркотиците, следва да имаш някакво познание за това как влияят върху хората, особенно пък за психаделици като марихуаната. Преживяването е изцяло субективно, и колкото и да четеш за това, никъде няма да добиеш представа как точно действа. И тук не говорим за това да си зависим, а да си пробвал няколко пъти, колкото да добиеш представа. Аз например не използвам амфетамини и кокаин, въпреки че съм пробвал.
    А ти за какво си решил да ползваш наркотици, освен, че може би си се чувствал комплексар без тях в този момент.
    Защото се интересувам от много неща и познанието като цяло, и вярвай ми, ако имаш правилен подход, големи дози марихуана, на тъмно, заедно с някаква минималистична музика, разкриват много повече от една книга примерно. И най-важното, разкриват се неща за теб, точно и конкретно за теб. Това е естествено ако имаш очите да видиш това, което ти се разкрива.

Мега фен
    Защото се интересувам от много неща и познанието като цяло, и вярвай ми, ако имаш правилен подход, големи дози марихуана, на тъмно, заедно с някаква минималистична музика, разкриват много повече от една книга примерно. И най-важното, разкриват се неща за теб, точно и конкретно за теб. Това е естествено ако имаш очите да видиш това, което ти се разкрива.
    На доктора му трЕбва марихуана, музика и тъмнина. Звучиш като някаква накипрена фльорца за чалга бар, за да достигне максимално удоволствие.
    Единственото, което се питам сега, защо за да се чувсваш нормален, са ти нужни толкова много условия. И може би отговора е защото си малко "чалгар", въпреки че в случая не е изразено в прекия му вид.

Значи доктора не можел да разсъждава без да си сложи "ботокс".
    Последно редактирано от defender : 02-15-2016 на 13:48

Мега фен Аватара на RagioL
    На доктора му трЕбва марихуана, музика и тъмнина. Звучиш като някаква накипрена фльорца за чалга бар, за да достигне максимално удоволствие.
    Единственото, което се питам сега, защо за да се чувсваш нормален, са ти нужни толкова много условия. И може би отговора е защото си малко "чалгар", въпреки че в случая не е изразено в прекия му вид.

а защо мислиш че събеседника ти изпитва нужда да е пормален
    Цитирай Първоначално написано от solo_ Виж мнението
    не знам
    аз само казах какъв дъм
    коментара ми беше по повод чалгата която пускаш
    не точно това

Удоволствие ли? Преживяванията ми когато съм напушен са далеч от удоволствие, в началото дори избиваха на крайна параноя. Сега естествено няма параноя, защото няма такава идея, или такова схващане, което да наруши представата ми за себе си. Просто нямам такава унифицирана, егова представа за себе си, която заляга в разбирането че аз съм нещо точно и определено. Но в началото, мамка му, бях почнал да се филмирам много здраво. Но това е добре, необходимо е. Всеки трябва да се изправи срещу най-дълбоките си страхове и самозаблуждения - в това е смисъла на това да растеш в себе си и извън себе си. Правя го така или иначе, всеки го прави. Но като инструмент, марихуаната е много полезна в това отношение. И затова впрочем не защитавам използването й като наркотик за удоволствие.
    Последно редактирано от DoctorSatan666 : 02-15-2016 на 14:08

Етикети за тази тема

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си