Не успях да разбера дали искаш да се промениш, за да намериш някого, или да се чувстваш ти по-добре. Двете са доста различни неща. Първо за връзките - аз се познавам с моя приятел от почти 4 години, първата една-две бяхме много добри приятели(а бяхме още и деца), но сериозните връзки нистина същестуват. Ако ти това търсиш и имаш такава нагласа, ще го намериш. Но недей заради момиче да се променяш и да създаваш изкуствен образ. Когато някой се влюбва сериозно и истински в теб, той трябва да знае какъв си, а не след 2-3 години да разбере истинската ти същност и да се разочарова. Така че ако ще правиш промяна - направи я защото ти искрено имаш нужда от нея. Можеш да се запишеш на някакъв курс(по готвене, някакъв чужд език например, нов спорт просто каквото те влече) - това е едно временно разнообразие и запознанства. От това, което разбирам, харесваш бизнеса на родителите си, аз не знам какво е естеството, но може да опиташ да въведеш нещо ново. Най-вече да си успешен и това ще ти носи удовлетворение.
Но това да си намериш партньора не може да стане насила, то е и доза късмет и се случва, когато му е дошло времето. Колкото и познати да имаш, трябва да имаш и очи за човека, да знаеш наистина какво искаш и търсиш. Според мен лично не бива да чакаш да се влюбиш, за да се чувстваш наистина доволен от живота си и пълноценен. То е начин на мислене. А и изграждането на сериозна връзка не е лесно.
Просто за да намериш човека бъди по-отворен към хората, давай им шанс да те опознаят и ти тях, но бъди търпелив и помни, че просто нямаш пълен контрол над това.