.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 12 от общо 12
    Мега фен Аватара на smilegirl12

Евангелисти

Искам да питам в какво се различават евангелистите от нас, защото имам една приятелка евангелистка и не знам какво да мисля за нея след като разбрах

Мега фен Аватара на Грозния
    Град
    София
    Сектанти!

Servus Dei Мега фен Аватара на inewton
    Град
    Sedes Sancti Petri
    Цитирай Първоначално написано от smilegirl12 Виж мнението
    Искам да питам в какво се различават евангелистите от нас, защото имам една приятелка евангелистка и не знам какво да мисля за нея след като разбрах
    Какво значи нас? Ти православна ли се водиш?

По конвенцията на църквата трите деноминации са православие, католицизъм и лутеранство (вид протестантство).

Всички останали "църкви" се считат за секти.

Тя към кое течение на протестантството се придържа?

Мега фен Аватара на smilegirl12
    Цитирай Първоначално написано от inewton Виж мнението

По конвенцията на църквата трите деноминации са православие, католицизъм и лутеранство (вид протестантство).

евангелиско? незнам

Град
    Sedes Sancti Petri
    Цитирай Първоначално написано от smilegirl12 Виж мнението
    евангелиско? незнам
    Да, протестантите се наричат още и евангелисти, тъй като се придържат почти изцяло към Новия Завет. Това го разбрахме, че е протестантка.
    Ако не е към Лутеранската църква, значи е в секта.

Мега фен Аватара на RagioL
    шантави досадни копелета са

Това е неуспорим факт.Църквата приема само тези три демоминации,всички останали се броят за секти,защото до колкото знам аз те доста изопачават християнското учение като цяло.Не мога да кажа с какво се различават от нас-православните християни,но мисля,че те изучават и следват определено елангелие.Потърси по обстойно в интернет може да намериш нещо полече за това течение.

Голям фен Аватара на KaRiNa.Ni
    Точно като в секта са промиват им мозъците и после досаждат,на нормалните хора с техните си глупости и не спират,докато не им направиш проблем...това е като култ към дявола.

Ако имаш предвид с какво се различават от православните християни, то според моето мнение евангелистите са истинските християни ,тоест истински вярващите, придържат се към евангелието и спазват словото на Бог за разлика от православните християни.Православните са повече по традициите а не са вярващи (е поне повечето)Даже повечето и Библията не са чели.
    Християнин идва от думата Христос тоест Исус Христос и за да се наречеш християнин трябва да вярваш в него и че той е дал живота си за да изкупи човешките грехове и да си чел словото му разбира се.
    Много ми е интересно как православните християни се наричат "Християни" като съм сигурна повечето нищо не знаят за Господ и словото му (Библията) и затова казват, че е секта ,защото си нямат и на представа за Господ и какво е казал той ,а православните правят каквото те си поискат. Първо прочетете Библията и после ми говорете че евангелистите са секта!

Град
    Sedes Sancti Petri
    Цитирай Първоначално написано от Ice77 Виж мнението
    Ако имаш предвид с какво се различават от православните християни, то според моето мнение евангелистите са истинските християни ,тоест истински вярващите, придържат се към евангелието и спазват словото на Бог за разлика от православните християни.Православните са повече по традициите а не са вярващи (е поне повечето)Даже повечето и Библията не са чели.
    Християнин идва от думата Христос тоест Исус Христос и за да се наречеш християнин трябва да вярваш в него и че той е дал живота си за да изкупи човешките грехове и да си чел словото му разбира се.
    Много ми е интересно как православните християни се наричат "Християни" като съм сигурна повечето нищо не знаят за Господ и словото му (Библията) и затова казват, че е секта ,защото си нямат и на представа за Господ и какво е казал той ,а православните правят каквото те си поискат. Първо прочетете Библията и после ми говорете че евангелистите са секта!
    Не е вярно това. Тва, че познават Библията по- добре от мнозинството православни се приема.
    Но църквата е литургична от самото си начало. Още от апостолско време. Може да провериш ако се интересуваш. Още повече че повечето протестанти докато се наричат такива Мартин Лутер се обръща в гроба си. Защото самия Лутер не е проповядвал почти нищо от това, в което са се превърнали повечето протестантски църкви днес. Отделно, че църквата на Лутер също е била литургична.
    Въ науката намѣрихъ своитѣ граници, докато въ Църквата живѣя своята свобода.

Не е вярно това. Тва, че познават Библията по- добре от мнозинството православни се приема.
    Но църквата е литургична от самото си начало. Още от апостолско време. Може да провериш ако се интересуваш. Още повече че повечето протестанти докато се наричат такива Мартин Лутер се обръща в гроба си. Защото самия Лутер не е проповядвал почти нищо от това, в което са се превърнали повечето протестантски църкви днес. Отделно, че църквата на Лутер също е била литургична.
    Прието.

Мега фен
    за съжаление досега имаше и доста християнски секти, където не можеше да се намери истинската вяра, но нейни нечестиви подобия - по принцип не съдя никого, а в случая казвам тези неща относно християнството чисто информативно, дано и другите да престанат да съдят и да започнат да решават проблема по добрия начин, но досега имаше ереси и в християнството - дори и лично аз съм се натъквал доста пъти на такива, дори и фактът, че [преди около две хилядолетия Исус и Неговите ученици не само са проповядвали истинското Божие Слово, но и са изгонвали бесовете от обладаните, изцелявали са болните от всякакви болести и недъзи, и са възкресявали мъртви, а в днешно време християнството в по-големия си процент не прави нито едно от тези неща, при все че са стотици милиони по целия свят за разлика от онази дузина Светии преди 2 хилядолетия], говори за наличието на нередности в съвременното християнство...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си