.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 80

Hybrid View

Мега фен
    Град
    beyond The Wall
    Цитирай Първоначално написано от Rakshy Виж мнението
    Тори, не можеш да помогнеш на всички. А и не трябва.

Пред Биллата в Люлин има 2-3-4 редовни. Има една жена на около 26-7, която е видимо побъркана по някакъв начин, има една ниска бабка, която изглежда много подла, както и редовните циганчета, вече се навърта и един дърт циганин без крак. Преди този циганин имаше един друг пак без крак, ама беше с патерици, а този е на количка. Редовно просто идват и си декламират глупостите. Изпитвам погнуса. Малко ме е срам от това, но не мога да го променя. Презирам ги. Нищо не заслужават.

На Опълченска обаче има един дядо, който свири на акордеон. Той наистина има защо да го прави. Бабата е болна и той свири, за да може да си купуват лекарства. На него примерно бих му дал или пък на бабите/дядовци, които продават цветя. Онзи ден на Васил Левски една жена му изсипа една шепа монети - главно левчета и 50ст. Не мога да опиша как се усмихна. Или пък, веднъж стоях на женския пазар пред един магазин и чаках. До мен мина един смачкан дядо. Беше си купил фасул и няколко картофа. Просто минавайки, ми каза: "Младеж, да ти се намират 50 стотинки да си купя хляб?". Щом го видях веднага му дадох. Нямаше как да го отсвиря. Такава искреност се четеше в очите му. Благодари ми и си продължи.

Къв е извода - има хора, на които си заслужава да дадеш, но има и шибани боклуци, които заслужават да са там, където са.
    M****, +1 за всичко в този коментар...
    кратката версия на този коментар е че:
    1. не трябва да се помага на мързеливите цигани които не си мърдат пръста а искат всичко на говото
    2. трябва да се помага на хората които наистина имат нужда от парите за да оцелеят а не да ги иползват за алкохол цигари и т.н.
    и съм много съгласен!
    Последно редактирано от YoungBloodZ : 05-17-2016 на 12:33

Супер фен
    Цитирай Първоначално написано от YoungBloodZ Виж мнението
    M****, +1 за всичко в този коментар...
    кратката версия на този коментар е че:
    1. не трябва да се помага на мързеливите цигани които не си мърдат пръста а искат всичко на говото
    2. трябва да се помага на хората които наистина имат нужда от парите за да оцелеят а не да ги иползват за алкохол цигари и т.н.
    и съм много съгласен!
    Да презираш осакатен инвалид или ненормална жена, или цигане - родено и израсло в цигания, еми не съм съгласен. Виж, ако състоянието им е такова, защото те самите са пожелали да бъдат такива - добре, заслужават си напълно презрението. Но, ако са такива не по свое желание?
    Презирам хората, които експлоатират подобни недъгави хора. Презирам здравите индивиди, които откарват инвалидите до техните "работни" места, след което ги прибират и им взимат парите. Презирам и младите циганки, просещи с бебета в ръце.

Синтезирано: презирам работоспособни хора, които предпочитат да просят, вместо да работят.
    Затова в предишния си коментар написах, че съм частично съгласен с Rakshy.

Мега фен
    Град
    beyond The Wall
    Цитирай Първоначално написано от M**** Виж мнението
    Да презираш осакатен инвалид или ненормална жена, или цигане - родено и израсло в цигания, еми не съм съгласен. Виж, ако състоянието им е такова, защото те самите са пожелали да бъдат такива - добре, заслужават си напълно презрението. Но, ако са такива не по свое желание?
    Презирам хората, които експлоатират подобни недъгави хора. Презирам здравите индивиди, които откарват инвалидите до техните "работни" места, след което ги прибират и им взимат парите. Презирам и младите циганки, просещи с бебета в ръце.

Синтезирано: презирам работоспособни хора, които предпочитат да просят, вместо да работят.
    Затова в предишния си коментар написах, че съм частично съгласен с Rakshy.
    и ти мина инкогнито... какво криеш?

по темата: хубаво де... аз също не съм съгласен с тази част която ти спомена но мога да кажа че неговия коментар се доближава най-много до това което мисля аз

Супер фен
    и ти мина инкогнито... какво криеш?

по темата: хубаво де... аз също не съм съгласен с тази част която ти спомена но мога да кажа че неговия коментар се доближава най-много до това което мисля аз
    Човече, 2 въпроса към теб:
    1. Какво разбираш под "+1 за всичко в този коментар"?
    2. Къде прочете, че съм съгласен на 1% с написаното от Rakshy? Написах, че съм частично съгласен (това може да означава, че е възможно и на 99,99999999% да ми се припокрива мнението с неговото).

Както уточних - не съм съгласен с някои текстове от коментара му. Сега ще поясня и с кои (ако още не е станало ясно): "Презирам ги. Нищо не заслужават." и "но има и шибани боклуци, които заслужават да са там, където са.".

И пак да повторя/припомня, че още в първия си коментар написах, че имам съмнения в повечето просещи, затова дарявам рядко и то само, ако усетя искреността на ситуацията, в която са изпаднали тези хора. И това, че не им давам пари не означава, че ги презирам. Уточних кои се "радват" на отрицателното ми мнение/отношение.

off-topic:
    Както споменах вчера, в друг свой коментар - не харесвам хората в "инкогнито" режим (защото сякаш ми се струват лицемерни, в смисъл - неискрени, потайни). Но след като и аз вече съм над ден в този режим, почнах да разбирам, защо толкова потребители тук са го предпочели. Вече мнението ми е, че отрицателните хора са в "инкогнито", за да продължат с потайността и неискреността си към другите, а положителните - за да запазят личното си пространство, в което отрицателните хора се опитват да навлязат.
    Аз лично преминах в "инкогнито" заради solo_ . Промяната в режима е част от пакета с мерки срещу този потребител.

Мега фен
    Град
    beyond The Wall
    Аз лично преминах в "инкогнито" заради solo_ . Промяната в режима е част от пакета с мерки срещу този потребител.
    някога хрумвало ли ти е че може и другите да са инкогнито заради подобни причини?

Супер фен
    off-topic:

някога хрумвало ли ти е че може и другите да са инкогнито заради подобни причини?
    ... Но след като и аз вече съм над ден в този режим, почнах да разбирам, защо толкова потребители тук са го предпочели. Вече мнението ми е, че отрицателните хора са в "инкогнито", за да продължат с потайността и неискреността си към другите, а положителните - за да запазят личното си пространство, в което отрицателните хора се опитват да навлязат...
    (:
    Последно редактирано от M**** : 05-17-2016 на 17:42

Мега фен
    Град
    beyond The Wall
    (:
    мен към кои ме слагаш?

+ или -?

Мега фен Аватара на solo_
    Стига си ме споменавал, пальо. _)_ Срещу мен никой не може да вземе мерки или да се подготви, защото аз съм непредсказуем и винаги имам план B.

По темата: От цял свят извира измет търсеща помощ, но не искаща сама да си помогне... После защо България се превърна в кофа за боклук? Българската измет бяга навън, външната измет идва в България. Много хора си мислят, че трябва да се помага на всичката тази измет, но не са прави! Ти им подаваш подаваш ръка, а те я отхапват. Аз съм твърдо против за помагането на измета, защото те не го заслужават! Те крадат, убиват, лъжат и мамят. Ако имаше хора като Хитлер, планетата щеше да е много по-добро място за живеене.

(Самите те не искат да си помогнат, тръгнали да търсят всичко на готово)

Този видео клип е чудесен пример за случващото се: https://www.facebook.com/70187216652...0491062326996/

И после се сърдим на български юнаци като този: https://www.facebook.com/sfsshsh/vid...5030083889466/

Накра̀тко: Тази измет не заслужава помощ, защото краде, обира и върши простотии! Човек трябва да живее за себе си, иначе ти се качват на главата.

П.С. M****, ако толкова търсиш внимание, можеш с твоето свято расо да и "шпориш" путето бяло...
    Последно редактирано от solo_ : 05-17-2016 на 17:49

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си