.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 12 от общо 12
    Милена97
    Guest

Уличен художник

Такаа,не знам дари това е правилното място за темата ми,но все пак реших да я пусна,защото искам съвет.
    Искам през лятото да си изкарам някакви пари и си мислех,че може да се пробвам като уличен художник,но не знам как би се възприело това от хората в България,в другите страни като Франция,Великобритания,САЩ има много такива художници,така че там това е нещо често срещано и хората не го гледат като нещо странно,но не знам тук как би се възприело. Освен това,за да стане един портрет наистина красив аз го правя поне няколко часа,а това на улицата би било просто груба скица за 15 минути,а дори не знам кой би стърчал 15 минути да го рисувам в това забързано ежедневие,когато всеки закъснява за някъде.Освен това как точно се случва всичко? Как да накарам хората да се спрат при мен? Може би трябва да имам по-атрактивен вид? А статив трябва ли да си нося? Сгъваем стол? Наистина нямам представа,може да звучи доста тъпо,но не знам как се случват нещата. Няма да искам по много пари от хората,кой колкото ми даде,1-2-5 лева,дори може в началото да рисувам безплатно,за да се прочуя доколкото е възможно,не знам...освен това мога ли да имам проблеми,като например да ми наложат глоба или нещо подобно? Пълнолетна съм и живея в София. Моля за съвети!

anonymous990763
    Guest
    Може да работиш на принципа хората да ти дават снимка и ти да я превръщаш в уголемен портрет. Казваш след колко време ще е готова картината и хората минават да си я вземат и плащат. Никой не би стоял 15 минути на едно място, особено в топлите дни.

Голям фен Аватара на Agartha
    Има хора, които ще стоят на едно място 15 минути, за да получат портрет, не е вярно, че не биха. Всеки е търпелив според характера си, а те са много и различни.

Проблеми с общината ще имаш, да. Първо, че трябва да облагаш приходите си и съответно да плащаш данък на печалбата си, и второ трябва да имаш разрешение от същата за тези ти действия. Ако искаш да нямаш проблеми, сменяй местата и давай мобилния си номер на хората, за да те намират по него (понеже локацията ти ще е друга). Но е рисковано. И като човек занимаващ се с изкуство е хубаво да привлечеш хората с вече готови продукти, които те да видят, иначе ще се надяват на магия.

Поздравления за инициативата, жалко че тук цигари без бандерол се продават на всяко второ магазинче, но хората на изкуството (рисуване, китари, цигулки и актьорско майсторство) се гонят. Ама к'т тако'a.

Мега фен Аватара на chemist9009
    Град
    Столичная
    Здравейте!

Много хубава идея. Преди имаше улични художници в центъра на Варна. Ще ви трябва cтатив и cгъваем cтол. Отноcно обличането, може и без атрактивноcт. Миcля, че площад Cв. Неделя, бул. Витоша и района на НДК ca меcтата за развиване на такова изкуcтво. Mоже и да ви ce наложи да cи изкарате разрешително за този вид дeйноcт. Уcпех!

Мега фен Аватара на Dwyd96
    А защо например не почнеш истинска работа?

Голям фен Аватара на KaRiNa.Ni
    Цитирай Първоначално написано от Милена97 Виж мнението
    Такаа,не знам дари това е правилното място за темата ми,но все пак реших да я пусна,защото искам съвет.
    Искам през лятото да си изкарам някакви пари и си мислех,че може да се пробвам като уличен художник,но не знам как би се възприело това от хората в България,в другите страни като Франция,Великобритания,САЩ има много такива художници,така че там това е нещо често срещано и хората не го гледат като нещо странно,но не знам тук как би се възприело. Освен това,за да стане един портрет наистина красив аз го правя поне няколко часа,а това на улицата би било просто груба скица за 15 минути,а дори не знам кой би стърчал 15 минути да го рисувам в това забързано ежедневие,когато всеки закъснява за някъде.Освен това как точно се случва всичко? Как да накарам хората да се спрат при мен? Може би трябва да имам по-атрактивен вид? А статив трябва ли да си нося? Сгъваем стол? Наистина нямам представа,може да звучи доста тъпо,но не знам как се случват нещата. Няма да искам по много пари от хората,кой колкото ми даде,1-2-5 лева,дори може в началото да рисувам безплатно,за да се прочуя доколкото е възможно,не знам...освен това мога ли да имам проблеми,като например да ми наложат глоба или нещо подобно? Пълнолетна съм и живея в София. Моля за съвети!

Това е като да си уличен музикант,имат талант и какво я си изкара пари за целия ден само колкото да си купи хляб и една лютеница,то ако на това му се вика работа аз съм ангелче и мога да летя.По-добре да раздаваш флаери там поне повече ще изкарваш.

Цитирай Първоначално написано от Dwyd96 Виж мнението
    А защо например не почнеш истинска работа?
    Защото е скучна.
    По-хубаво е да превърнеш хобито си в работа, от която да се изхранваш.

Цитирай Първоначално написано от the dreamer Виж мнението
    Защото е скучна.
    Ако се изхранва с това, значи авторката яде по 1 филия хляб на ден.

Мега фен Аватара на Грозния
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от the dreamer Виж мнението
    Защото е скучна.
    Навярно мислиш, че да ходиш на работа е само малко по-скучно отколкото на кОпон !
    Порастни!

Мега фен Аватара на LoveInfect
    Момичето може да има талант! Вие какво знаете??? Това, че уличен художник като зяло не е добре платена работа, не означава, че точно тя няма да пробие, аз лично познавам успели художници почнали точно като нея.
    Миличка, в началото ще ти е трудно, но прецени добре възможностите си без да слушаш мухльовци, които си нямат понятие от изкуство.

Мега фен Аватара на smilegirl12
    Цитирай Първоначално написано от LoveInfect Виж мнението
    Момичето може да има талант! Вие какво знаете??? Това, че уличен художник като зяло не е добре платена работа, не означава, че точно тя няма да пробие, аз лично познавам успели художници почнали точно като нея.
    Миличка, в началото ще ти е трудно, но прецени добре възможностите си без да слушаш мухльовци, които си нямат понятие от изкуство.
    ооооо душаааааа къде се губиш липсваш ни

Цитирай Първоначално написано от LoveInfect Виж мнението
    Не сме казали, че няма да пробие.

Цитирай Първоначално написано от Милена97 Виж мнението
    Искам през лятото да си изкарам някакви пари
    Ама момичето иска да изкара пари. От това няма да изкара кой знае колко...............

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си