- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Сатаната действа подмолно. Хората също. Хората сатани ли са?
Сатаната действа подмолно. Хората също. Хората сатани ли са?
Обясни ми гледната си точка.
Твърдя съвсем обратното на това, че Сатаната е този, който подкокоросва човек да прави разни там неща, които уж са лоши. Защо трябва човек да е добър по презумпция? Не може ли просто някой да си е гад и неговия характер да е такъв, без уж т.нар. Сатана да е намесен?
Защо трябва да търсим оправдание с чужди намеси и сили за това, че човек е смотан. Не може ли той просто да е смотан и това да е нормалното му състояние?
Да, това с отклоняването от религията ми е много странно как хората го разбират. Веднъж говорих с един свещеник, който ми е доста близък. Той ми каза, че религията казва, че не бива да се чете друга литература, защото за Бог това е съмнение в истинността.
На мен повече ми прилича на "Не чети друго, за да не вземе да се осъзнаеш."
Естествено. Аз лично се координирам с хората, когато искат да напускат работа и се опитвам да ги задържа, ако си струват като кадри. Разлика няма - религиозните фанатици са пчелички.
Това се опитвам да обясня. Но много сериозно ме настъпват всички, щом кажа и дума против фанатизма в религията.
Че религията си пази хората, защото всеки напуснал я работи против нея - в конкуренцията.