- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Сатаната действа подмолно. Хората също. Хората сатани ли са?
Истинското християнство спомага да има мир в света и да няма класова омраза и фашизъм. На всеки човек да се гледа като на равен, а не от гледна точка на това дали е беден или богат, черен или червен и т.н., а че всеки човек е равен по достойнство с другите, като Божие създание.
Също, че всеки човек има дарби от Бога, един повече, друг по-малко, но всеки трябва да ги използва за взаимното благо, а не този, който има повече дарби да тъпче този с по-малкото или пък обратното, този с по-малкото, нарочно да чака наготово от по-надарения, без да си мръдне пръста и други.
Последно редактирано от defender : 06-20-2016 на 18:15
^^ Човек, не ме обвързвай с глупости. Явно робуваш на някакви абревиатури и предрасъдъци.
А според теб как трябва да бъде устроено обществото? Защо мислиш, че не трябва да има взаимна солидарност между бедни и богати?
ПП: Същия въпрос е и към доктора/
Според теб как трябва да бъде устроено обществото?
Всъщност ти си отговорил вече.
Последно редактирано от defender : 06-21-2016 на 13:06
Никой не е казал че не трябва да има солидарност между богати и бедни, но това не става чрез унищожението на богатите - става чрез една политическа и образователна система където богати и бедни споделят една и съща фундаментална ценност - солидарност на база индивидуален интерес, от който логически следва и солидарност на база национален и расов интерес, а не солидарност на основата, че всички сме равни по рождение, пред държавата, бог или каквото и да е.
Явно сте някакви фашисто-сбърканяци, но както се отнасяте към другите, нека така и Бог да се отнесе към вас. Така, че сами ковете своята присъда. няма защо да се сърдите, че Бог бил "жесток", ами не, справедлив е. Всъщност Той е просто огледало на вас самите.
Последно редактирано от defender : 06-21-2016 на 18:26
Ще ми кажеш ли с какво мазния необразован и мързелив циганин, дето на 15 има 5-6 деца от 3-4 различни майки, е равен с теб и мен? По кой критерий е равен? По брой на крайниците ли? Или може би по права? И защо трябва да го издържаш този индивид и потомството му, щом е равен с теб?
Не е точно така. Всяка раса има своите плюсове, което не означава, че на тези с големите пишленца и бързото бягане се простира до там капацитета им. Съгласен съм, че европейската цивилизация е интелектуалната такава и е развила света, но не трябва да се отричат останалите. Има баланс, който трябва да се спазва.
От нещата, които говорите се вижда, че не сте от много интелигентна раса. Ти се държиш като душевен запъртък, доктора като душевен запек, а агарта си е откровена разпуснато-душевна-либерал диария, с властово-капитиластически амбиции и елементи на пазарна диктатура (където либералната му осанка изведнъж се изпарява) и с типичен гейско-злобно-надменно-нагъл провинциален манталитет, с някакви фанатизирано-месианско-чифутски изказвания за превъзходство, власт и контрол. Демек проблемите са много.
Последно редактирано от defender : 06-22-2016 на 10:36
Не те обвързвам, чисто и просто се ебавам с теб в прав текст.
Ти не написа само бедни и богати. Между бедни и богати има една единствена разлика и тя е парите и активите, с които разполагат. Аз имам много пари, но съм със стар android телефон. Дадох заем на приятел да си купи последния iPhone, защото няма никакви пари. Ето, има взаимопомощ между бедни и богати. Разликата между нас обаче не е в парите...