- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Малко въпроси
АКО Господ съществува,той праща ли хората наистина в ада?Предполага се,че е добър,добрите хора не правят така ? Ако се изповядаме,ще отидем ли в рая?Дори да сме направили нещо ужасно,като хладнокръвно убийство,изнасилване ? Струва ли си цял живот да се притесняваме дали ще отидем в Рая или Ада?
Аз откъде да знам ве да не съм се срещала с бог случайно
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
Докато търсиш логични отговори в религията, се ще си имаш въпроси...
"Знаем, че ние сме от Бога; и целият свят лежи в лукавия. Знаем още, че Божият Син е дошъл и ни е дал разум да познаваме истинния Бог; и ние сме в истинния, сиреч в Сина Му Исуса Христа. Това е истинският Бог и вечен живот. Дечица, пазете себе си от идоли." 1 Йоаново 5: 19-21
виж че е имало
нелепо е да копираш изречения от някъде си и да казваш
"видя ли"
ти просто си малоумен
видя ли? казах ти че си малоумен, следователно си такъв
Бог прощава, на тези които искрено се разкайват за греховете си!
Тези с тежки грехове и престъпления, освен да се разкаят, трябва и да изкупят греховете си в чистилището, преди да получат опрощение и да бъдат допуснати в рая един ден!
Тези с тежки грехове, които не изпитват вина и разкаяние за постъпките си, ще горят в ада вечно!