Цитирай Първоначално написано от the dreamer Виж мнението
Тая напаст наречена ''религия'' още жива ли е we da*ba ?!
Религията е съществувала дълго преди нас и ще продължи да съществува след нас. И това поради една причина - човекът е същество, което търси смисъл. И какъв по-добър начин е да намериш този смисъл, освен чрез своя собствен Творец?
Indistinct, за да ги ''спазвам'' тия работи ми трябва възпитание и етика, моме, не някой си Господар(да - господар!) който да ми казва какво да правя.
Възпитание и етика?
Етика - това е "теория" за морала. А какво е моралът - синоним на доброта и правота. И какво е златното правило на този така уважаван морал? "Човек трябва да се отнася към другите, както той би искал другите да се отнасят към него."
Но какво обяснявам, ти знаеш това. Ако се разровиш, ще забележиш, че това правило присъства във всяка една от световните религии.

Ще дам пример. В Библията пише "Не кради" - ако това е в моя полза и ще ми помогне, защо да не го правя? Но ако открадна, то всички ще започнат да звучат като християни и да казват колко лошо и неморално съм постъпила. Без Бог, няма истинска причина да бъдем морални. Няма стандарт за морално поведение.

Както Достоевски е казал "Ако Бог не съществува, тогава всичко е позволено." Ако няма Бог, раждането ни,цялото ни съществуване и смъртта ни биха били безсмислени. Животът ни не би имал повече смисъл от този на морско свинче.

П.С. Абе той нали ни е създал с ум, защо пък ни дава акъл отпосле ? Ние не можем ли да се развиваме сами ? Толкова ли сме недостойни за него, че чак си прави труда да ни праща закони за да не се трепем ?
Две думи - свободна воля.