- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Предателство, приятелство, подигравки и живот :(
здравейте! Името ми е Джен и съм от Русе на 13 години. Исках да ви разкажа една история, която ми се случи наскоро, но още не знам какво да направя. В Русе има групички от така наречените "Пластмасови" (с няколко приятелки ги наричаме така). Там са събрани всички известни, наперени, фалшиви и гадни момичета и момчета, които живеят в целия град. Преди около седмица се запознах с едно от тях-походката (всеки си има псевдоним, защото целта е всички да останат анонимни). Първо беше много мила с мен и ме покани да стоя с тях. Мислех да откажа, но си помислих "какво пък, нови приятели" и отидох. Стоях с тях цяла седмица. С походката станахме приятелки-писахме си, споделяхме си и всичко, което правят приятелите заедно. Запознах се с много хора. И така не след дълго й споделих, че харесвам едно много сладко момче, което принципно стои с тях, но това лято се върна приятелката му (която не знаех, че съществува) от Англия и излиза само с нея. Преди да разбера, че той е обвързан си писахме и му казах, че го харесвам. Той е казал на приятелката си, нейното име остава в тайна, така че ще я наричаме пинчера (има куче пинчер и е влюбена в него) и тя започна да ми вика името по целия център, да се подиграва с мен и да ме бъзика. Беше ми много гадно, но какво да правя-игнорирах я. Един ден реших да седна на операта докато чакам две момчета. Тя дойде и започнаха отново подигравките, намеците, сърказма. Дойде и момчето, но то не беше като нея. Него го наричаме байка, защото кара BMX. Той й каза няколко пъти да ме остави, но тя му отказваше. Дойдоха и други байкъри, но те не ми говориха изобщо. И след половин час някъде пристигнаха и приятелите ми. Тръгнахме да се разхождаме, но котката на единия се разболя и отиде до един магазин да й купи разни неща. Другия го придружи, а аз седнах на пейката да ги изчакам. Дойдоха други две момчета-Колата (постоянно пиеше кола) и руснака (рус със сини очи). Те карат тротинетки за трикове, така че ги зачисляваме към байкърите. Те също ме скъсаха от подигравки, целеха ме с едно топче, заливаха ме с течности, обиждаха ме. Дойдоха приятелите ми и тръгнахме към апартамента на едното момче, за да остави лекарствата за котката. Колата и руснака се влачеха и разказваха на длъж и на шир, че харесвам байка и към тях се присъединиха още 5-6 момчета, които правеха същото-подигравки и подигравки. Наричаха ме Мани (мамута от детския филм "Ледена епоха") и много други неща. Аз си тръгнах без да разберат. Не излизах няколко дни и днес ми се наложи да отида на центъра за да се видя с момичето, за което ви разказах по-рано-походката. Първо никой нищо не ми каза, но след 2 часа тя отиде при колата, руснака и другите. Мислех, че ще ме защити, но не. Тя показа чата ни. Показа там, където й бях казала, че искам да съм на мястото на пинчера, защото байкъра е близък с нея. Казах й, че ще бъде хубаво да имам гадже байкър и да съм известна. При което дойдоха колата и друг байкър-никнейма. Започнаха най-жестоките обиди и подигравки. С плач си тръгнах от там. Страшно ме беше срам. Сега не знам какво да правя. Трябва ми съвет, но в никакъв случай няма да казвам на родителите ми. Моля ви, кажете какво да правя.....
Последно редактирано от Jenaration : 07-19-2016 на 17:05
Елементарно... смени компанията
Не че нещо, но не можеш да наричаш някого Пинчъра и да очакваш нормално отношение. И не знам къде се тикаш, когато не харесваш някоя компания. За едното му Байкър не трябва да ставаш за резил. И в Русе феймъси нЕма, само отрепки сте. И малките, и големите са такива. А да не говорим за Данчо цигането или за Глотрия, щот ни отиде синята кръв.
Ати незнаеш ли,че НЕбива да се доверяваш на никого в този скапан живот?Както винаги казвам и ''и най-добрата ти приятелка '' може да използва слабостите ти срещу теб ,ако така и е удобно, или има изгода от това.Иди при тех и им кажи, ''да харесвам го и какво толко,някой имали нещо друго да ми каже или да ви почвам наред''?Бъди по-отворени и отракана и да видиш как ще бягат от теб на другата улица.
Абсолютно!
Вместо вие, лапетата, да се опиянявате от това да сте "известни" и да сте във "връзки", учете, колкото тъпо, изтъркано и банално да звучи. Учете, развивайте уменията си, намерете си хобита вместо да се шляете из центъра. Из центъра кръжат най-големите олигофрени на града. По-добре дружи с онези другите приятелки, дето заедно ги наричате онези - "пластмасови".
Между другото, нещото, което най-вече ме гложди е - "Казах й, че ще бъде хубаво да имам гадже байкър и да съм известна."
Тези слова ги бълва средното лапе и започвам да губя надежда. Оставете, че нашето поколение е преебано отвсякъде, но по-малките са още по-зле. :\
Тая твоя "приятелка" изобщо не ти е била или оная я е на говорила както и другите
Остави ги не се занимавай с тях не им обръщай внимание иначе ще продължават
Добре, ти самата не си харесвала тези групички, защото са фалшиви хора, но въпреки всичко си се набутала там? Защо за бога, като ти е пределно ясно какви хора са тези, които имат голямо самочувствие и познават всички... Все тая минало е вече. Според мен най-доброто и майа едиствено решение е тотално да ги заебеш и да си намериш нормала компания, но първо ги опознай преди да споделяш лични неща.
И все пак момичето е само на 13, нормално да ги приема така нещата. Като цяло не знам защо го прочетох цялото това нещо, но wtf.. байкъри, пинчери, походки, забърках се.
И аз също съм от Град Русе и съм на 15 и съвета ми към тебе е да не се занимаваш с такива и да си намериш по свястни приятели защото много пъти съм попадала на такива ама знаешли какво правех с тях - просто ги игнорвах![]()
Така и ти направи с тях и се прави че не ти пука и те ще те оставят намира,поне аз така си мисля. Знам какво е в Русе също така и някой хора са отвратителни но навсякаде ги има такива
И кво е в Русе, бе?! Ш каеш че сме чудо град и има баси американския филм с всички прилежащи групички. Русе е такъв такъв смех, че си нямате идея. Ама вие сте малки и ви прибират до 22, не сте виждали центърО пуст. Не сте виждали как феймъси спят на шадравана. Ама иначе сме у големио филм. Единственото по-опасно място са кварталите около Селяметя, щот циганите са се смесили с българите из тях и са направили некви негра, които си мислят, че улицата ги учи. А истината е, че разтикват трева и пият всеки петък. Обаче никой не ги е бил достатъчно, за да си стоят вкъщи и да гледат Бандата на Оушън за супурнайти път, за да стане безопасно. Малките сте 13-15 годишни фенки на Клюкарката и се филмирате, че сме на ебати центъра на вселената.
Като си от там, кажи ми за последното убийство, изнасилване, отвличане, последния обир на дом/магазин/банка, последния палеж в квартала? Колко са дилърите на истински наркотици, а не на трева? Контрабанда на цигари/алкохол колко си видяла? А трафик на хора? Била ли си свидетел на измама за много пари? Побоите между негра не важат - избивайте се колкото искате, разтикването на трева и то не важи, да знаеш. Щот и аз съм живяла в блока срещу входа на гробищата ама освен дечурлига да пушат там нощем, не е имало друго.
Доста тийн филмчета си гледала. В живота има много по-важни неща от това да се харесаш на група деца т.нар. от теб "Пластмасови" или "Байкърчета". Спри с тези шантави прякори, смени си компанията и не се доверявай от ряз на всеки. А що се отнася до подигравките ги игнорирай, с плач нищо няма да постигнеш.
tori, много хубави разсъждения, но колкото и да им приказваш, те няма да те разберат. Защото нямат умствен капацитет ли, защото са по-малки ли, не знам. Мисълта ми е, че само си хабиш приказките, защото нищо не вдянаха от това, което каза.
Малки са и им е простено, и аз като бях малка, всичко ми беше ясно. В един момент всички ги чуква горния и отиват на долния.