.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 82

Hybrid View

Цитирай Първоначално написано от the...dreamer Виж мнението
    Корабе, да си беден не означава да живееш в мизерия. Баба ми е отраснала в доста бедно семейство, но винаги казва: ''Идваше време - пра дядо ти ядеше само хляб със сол и чушки, защото нямаше какво друго да яде, но никога не се радхождаше мръсен и прашен, така че чадо...мизерията не идва от беднотията, а от характера на самия човек, от културата...''
    Момче. Баба ти сигурно е имала предвид, че дядо ти не се срамувал и е бил с изправена глава, а не че не е ходил с прашни дрехи. Попитай я за това.

Мизерията идва от избора на самия човек и от неговите способности, от неговото желание и качества. Това е според мен.
    Не казвам, че с малко средства не може да се живее щастливо, зависи от философията над живота. Казвам, че без материално и физическото ти състояние не може, а точно тази мизерия, дори в библията е описана, че не е добър пророк.

Цитирай Първоначално написано от golemiq_korab_minava Виж мнението
    Момче. Баба ти сигурно е имала предвид, че дядо ти не се срамувал и е бил с изправена глава, а не че не е ходил с прашни дрехи. Попитай я за това.

Мизерията идва от избора на самия човек и от неговите способности, от неговото желание и качества. Това е според мен.
    Не казвам, че с малко средства не може да се живее щастливо, зависи от философията над живота. Казвам, че без материално и физическото ти състояние не може, а точно тази мизерия, дори в библията е описана, че не е добър пророк.
    Мне, баба ми имаше предвид точно това което казва.

Не си ли чувал(поне) за монасите от Изтока, които нямат и стотинка, но пак си живеят хубаво и са си щастливи...та дори и по-здрави от нас, понеже нямат пари за да харчат за всевъзможни глупости ?

Не си ли чувал(поне) за монасите от Изтока, които нямат и стотинка, но пак си живеят хубаво и са си щастливи...та дори и по-здрави от нас, понеже нямат пари за да харчат за всевъзможни глупости ?
    има и бездомници, които се чувстват добре. не е там въпроса

а монасите са си отделна общност и нямат никаква цел да се развиват в обществената система. Аз не съм на тяхното ниво. Ако ти вземат материалното, няма да си монах.

Мега фен Аватара на Грозния
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от mincheto Виж мнението
    OOO,a колкото до Грозният...въобще не е дете,ако съдим по масивите на гърбът му
    Това какво е? Нещо като обида ли е, че не можах да схвана? Какви масиви ?
    Корабе, да си беден не означава да живееш в мизерия. Баба ми е отраснала в доста бедно семейство, но винаги казва: ''Идваше време - пра дядо ти ядеше само хляб със сол и чушки, защото нямаше какво друго да яде, но никога не се радхождаше мръсен и прашен, така че чадо...мизерията не идва от беднотията, а от характера на самия човек, от културата...''
    Следващият път покани момиче на свалка със...
    ...само хляб със сол и чушки...
    ...и да видим дали ще ти вържат ! Ако преди 100 години когато баба ти и дядо ти са се свяляли и това е вървяло, в наши дни отдавна не е така !
    Цитирай Първоначално написано от Agartha Виж мнението
    Като цяло вижте тоалетната на човек и ще разберете големината на простащината в душата му.
    Много добре казано и е самата истина!
    Цитирай Първоначално написано от Agartha Виж мнението
    haritov, къде си доктор?
    Той не е доктор а ветеринар, моля ти се не обиждай лекарите с него !
    Много лесна е била значи... ако живеех преди 100 години, щях да купя 1 хляб, пакет сол и кило чушки и щях да стана сваляча на селото !
    Не си ли чувал(поне) за монасите от Изтока, които нямат и стотинка, но пак си живеят хубаво и са си щастливи... понеже нямат пари за да харчат за всевъзможни глупости ?
    Чакам момента в който ще изхвърлиш смартфона си и ще си спреш нета и кабелната ! А защо не и тока и водата ?! Преди 100 години баба ти и дядо ти имали ли са ток и вода вкъщи?!

Супер фен
    Цитирай Първоначално написано от Грозния Виж мнението
    Това какво е? Нещо като обида ли е, че не можах да схвана?
    Не е обида скъпи,виждала съм,че не си дете

Следващият път покани момиче на свалка със...
    ...и да видим дали ще ти вържат ! Ако преди 100 години когато баба ти и дядо ти са се свяляли и това е вървяло, в наши дни отдавна не е така !
    Оф бе Грознико, кой ти говори за свалки ? Мале, мале....

Чакам момента в който ще изхвърлиш смартфона си и ще си спреш нета и кабелната ! А защо не и тока и водата ?! Преди 100 години баба ти и дядо ти имали ли са ток и вода вкъщи?!
    Хубаво тогава, щом в такива времена живеем, нека всички бъдем материалисти и парите да са ни целта в живота !
    И аз отивам да се оженя за някоя богатажка и да си живея с нея, независимо колко я мразя, пък нали ще й пилея парите..
    Ама такава наглост и лицемерие може ли бе хора ?

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си