.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 107

Hybrid View

Не знам какви ги дъвчете в тая тема, аз ще ви кажа истината. Всичко е предопределено и същевременно нищо не е. Ще прозвучи странно, не очаквам одобрение или съгласа, но душата стои в космоса, нещо като вселена, абе ако щеш отвъдно го наречи, душата си седи в другото си измерение, докато не реши да се впусне в играта на живота. Душата знае какъв е сценария на играта, тя знае какъв е сценария на живота. Представете си го сякаш филм в който актьорите не знаят че това е просто филм. Те играят, справят се със ситуациите, мислейки си, че са реални, докато зрителите ги гледат. Живота е филм. Филм за земята, за нашето измерение. И всички ние сме роли. Телата ни са костюми. Душите ни са подложени на скрита камера. И да, животът си има сценарий, въпреки че той във всеки един момент може да се промени от мислите и действията ни. Сложно е за обяснение, но да, бъдещето е предопределено, макар и не съвсем. Нещо като план А. Ако нищо не се обърка е в действие план А. Ако не всичко е наред, тогава е план Б. Но живота, постановката, чиято сцена е Земята, това измерение и вселена има цел. Има цел да научи душата на нещо. Например в един от уроците се учим на нещо, в друг на нещо друго и така. Но докато не се научим на урока си той ще се повтаря и повтаря, живота ще се повтаря и повтаря, докато нашето Земно Аз не стане на едно ниво с Висшето ни Аз. От там нататък отиваме някъде, в друго измерение предполагам, но още не съм стигнал до там, че да ви кажа. Не знам, но ще разбера. Та тъй, това е, има си план А Б Ц Д и така до безкрай, защото всичко е възможно...

Супер фен Аватара на DoctorSatan666
    Цитирай Първоначално написано от Yoo reTo G Виж мнението
    душата стои в космоса, нещо като вселена, абе ако щеш отвъдно го наречи, душата си седи в другото си измерение, докато не реши да се впусне в играта на живота.
    Живота е филм. Филм за земята, за нашето измерение. И всички ние сме роли. Телата ни са костюми. Душите ни са подложени на скрита камера
    бъдещето е предопределено, макар и не съвсем
    живота ще се повтаря и повтаря, докато нашето Земно Аз не стане на едно ниво с Висшето ни Аз. От там нататък отиваме някъде, в друго измерение предполагам, но още не съм стигнал до там, че да ви кажа.

Това което си написал е просто некохерентен миш-маш от платонизъм, диалектически детерминизъм и повърхностни метафори. Тая постановка е всъщност доста стара, и макар сега да се дегизира с по-модерни и дори научни елементи, въпреки това си остава сравнително проста и без особенна дълбочина, особенно сравнена с други модели, където се залага на комплексност, а не на монотеистични архетипи за душа, господ, божествен план и подобни други feel-good-about-myself тип простотии.
    Но естествено това не е важно, важното е че ТИ знаеш истината. Уау, уау, чакай малко сега.... ИСКАШ ДА МИ КАЖЕШ ЧЕ ЗНАЕШ ИСТИНАТА? Това е изумително! За първи път виждам човек, който казва че знае истината! Някой трябва да ти даде нобелова награда за такова радикално допускане. Брилянтно!
    Последно редактирано от DoctorSatan666 : 07-24-2016 на 21:31

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от DoctorSatan666 Виж мнението
    особенно сравнена с други модели, където се залага на комплексност, а не на монотеистични архетипи за душа, господ, божествен план и подобни други
    Ама докторчето много се дразни от Бог, трудно го превъзмогва.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си