.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 13 от общо 13

Hybrid View

Напротив, напротив! На 13 години трябва да ядеш всичко (в т.ч. бял хляб!!!) - по филийка обед и вечер. От сладко (шоколад) не се пълнее чак пък толкова - хапвай, но разумно. Дебелее се от месо (освен пилешко, него можеш да си го ядеш без ограничения), от пържено, от голямо количество тестяно, от т.нар джънк-храни - бейк ролс, кроасани, вафли, бисквити и т.н.. Плодове, зеленчуци, млечни и варива не ограничавай.

За отслабването е важно да правиш тренировки с тежести. Спокойно, може и със собствена тежест. Прави клекове, лицеви опори, коремни преси, бърпита. Прави ги на серии, по 10-15.

Супер фен Аватара на tochko
    Цитирай Първоначално написано от YuliyaR Виж мнението
    Напротив, напротив! На 13 години трябва да ядеш всичко (в т.ч. бял хляб!!!) - по филийка обед и вечер. От сладко (шоколад) не се пълнее чак пък толкова - хапвай, но разумно. Дебелее се от месо (освен пилешко, него можеш да си го ядеш без ограничения
    Не схванах логиката? Каква е загубата от белия хляб? Аз в периода от 11 до сега съм ял предимно пълнозърнест и не съм забелязал разликата. Също така съм ял малко сладко, което не е фатално. Що остава до червеното месо и рибата какво им е? Да... ще кажеш че свинското вдига холестерола, но за вдигане може да говорим ако буха по една пържола всеки ден. Ако месото е телешко, ползата е голяма (ако се тренира с тежести) заради креатина, но пак е важно количеството месо. Да, пилешкото е чисто месо (по принцип) и ми е любимо, но наскоро ми обясниха как ги захранвали със всевъзможни пумии с химикали в тях, което ме накара да се замисля.

В случая за джънк фууда няма спор че трябва да се откаже.

Съветвам автора да прочете за равномерно балансирана диета-равномерно разпределени белтъчини, мазнини и въглехидрати и когато достигне баланса в храненето, да намали една идея (и то откъм въглехидрата) за да има ефект на изчистване.

Би било добре автора да избере добър треньор и да го тренира за целите му. Упражненията от горния коментар са перфектни за домашни условия, а изборът дали да правиш 8, 10, 12....20 зависи от броя серии или кръгове от движението-2,3,4,5.

Желая успех!
    Последно редактирано от tochko : 08-07-2016 на 08:50

Цитирай Първоначално написано от tochko Виж мнението
    Не схванах логиката? Каква е загубата от белия хляб? Аз в периода от 11 до сега съм ял предимно пълнозърнест и не съм забелязал разликата. Също така съм ял малко сладко, което не е фатално. Що остава до червеното месо и рибата какво им е? Да... ще кажеш че свинското вдига холестерола, но за вдигане може да говорим ако буха по една пържола всеки ден. Ако месото е телешко, ползата е голяма (ако се тренира с тежести) заради креатина, но пак е важно количеството месо. Да, пилешкото е чисто месо (по принцип) и ми е любимо, но наскоро ми обясниха как ги захранвали със всевъзможни пумии с химикали в тях, което ме накара да се замисля.

В случая за джънк фууда няма спор че трябва да се откаже.

Съветвам автора да прочете за равномерно балансирана диета-равномерно разпределени белтъчини, мазнини и въглехидрати и когато достигне баланса в храненето, да намали една идея (и то откъм въглехидрата) за да има ефект на изчистване.

Би било добре автора да избере добър треньор и да го тренира за целите му. Упражненията от горния коментар са перфектни за домашни условия, а изборът дали да правиш 8, 10, 12....20 зависи от броя серии или кръгове от движението-2,3,4,5.

Желая успех!
    Сега да задълбаваме в микро- и макронутриентите ли искаш?
    Ок, обяснявам:
    1. момичето е на 13. Това е още детски организъм, бялото брашно, при все, че се спряга за една от трите бели отрови, е много важна част от балансираната диета за подрастващи. Колко калории ще бъде разликата, според теб, между 2 филии дневно бял и пълнозърнест хляб? Не голяма, по мое мнение. В крайна сметка, не бива да се търси нисък въглехидратен прием, а оптимален, според възрастта на момичето.

2. Право имаш, що се отнася до пилешкото месо. То, у нас, както и в чужбина не е пилешко, а е от т.нар бройлери, които са генно модифицирани пилета, захранват се с добавки, стартерни храни. Реално, освен ако не си гледаш кокошки на село, които храниш само с тревичка, ще ядеш ГМО. Но това едва ли само за кокошките се отнася.
    Познавам спортисти, които, дори и в моментите си на режим, ядат сланина - да, сланина, с цел набавяне на нужното количество мазнини, но понеже момичето иска отслабване, не го предлагам. Ако тръгне да изчислява калории, баланс, индекси и тем подобни, допускам вероятността да и писне и да се откаже. Телешко не препоръчвам по други съображения - скъпо е, жилаво, иска по-прецизна термична обработка, а тези популярни напоследък филета от "младо телешко" на мен ми миришат на сукалче...

А, пропуснала съм нещо важно до авторката на темата: комбинирай си храните така:
    месо+зеленчуци (пресни или на пара)
    ИЛИ
    риба+зеленчуци
    ИЛИ
    Въглехидратни + зеленчуци

Но никога Месо +ориз/картофи/варива

Комбинациите "Боб с наденица" и "пържола с пържени картофи" са врагове

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си