.
Отговор в тема
Страница 2 от 3 ПървиПърви 123 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 53

Тема: РАМ памет

Супер фен Аватара на JDeel
    Не трябва да четеш футуристични книги за да видиш, че в света на компютрите всяко нещо дето някога се е движило, спира да се движи. Започнали сме с цели зали пълни с шумни релета, минали сме през въртящи се флопита, после CD, DVD, а сега мушкаме USB флашки. По същата логика и HDD като механична джаджа пее последните ноти от песента си.

Същото мога да кажа и за вентилаторите даже - в един момент очаквам лаптопите да са без вентилатори. Всички смартфони са без вентилатори, а всеки съвременен смартфон е по-мощен от първата ми доста шумна и харчеща ток щайга. Ако продължа мисълта си, в един момент смартфоните ще могат да се връзват към големи монитори и да се ползват като лаптоп/настолен

А лаптопите дали са полезни... ако искаш да ти се обадя когато тръгна за море примерно, та да ми закараш настолния до там, че да мога да обслужвам клиентите си по интернет от време на време Но май предпочитам просто да си пъхна лаптопа в раницата и когато ми потрябва да си седна където и когато намеря за добре и да си свърша работата

Мега фен Аватара на Грозния
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от JDeel Виж мнението
    Не трябва да четеш футуристични книги за да видиш, че в света на компютрите всяко нещо дето някога се е движило, спира да се движи.
    Интересното (поне за мен) на футуристичните книги/филми е да видиш "бъдещето" което не се е случило !
    По същата логика и HDD като механична джаджа пее последните ноти от песента си.
    Ще запеят последните ноти, чак тогава, когато се появи друга конкурентна технология. ССД все още не е такава, особено по отношение на надежността! Във всеки хардуер предназначен за сериозна работа, надежността е на първо място. Щом за теб бързината и мултитаскинга са по-важни, значи дейността ти не е съвсем сериозна... да не кажа, че съвсем не е сериозна .
    Същото мога да кажа и за вентилаторите даже - в един момент очаквам лаптопите да са без вентилатори.
    Такива компютри и охлаждащи системи съществуват вече, но ти не ги знаеш кои са, предполагам, още по-малко принципът им на действие.
    Всички смартфони са без вентилатори, а всеки съвременен смартфон е по-мощен от първата ми доста шумна и харчеща ток щайга.
    Смартфоните нямат никакво активно охлаждане, затова прегряват, просто не ги товарим толкова дълго и с толкова тежки програми, колкото лаптопите.
    Мощният хардуер консумира повече енергия и оттам се отделя повече топлина - топлината трябва да се отвежда някъде иначе се стига до прегряване. Не е възможно голямо количество топлина да се разсее през малък топлообменник. Трябва да се повиши дебита и/или да се понижи температурата на охлаждащия флуид. До там мисълта ти май въобще не стига.
    Ако продължа мисълта си, в един момент смартфоните ще могат да се връзват към големи монитори и да се ползват като лаптоп/настолен

Това ще е на практика безсмислено, най-малкото защото смартфонът няма необходимият периферен интерфейс за истинско "бачкане", а не за "цъкане", ако ме разбираш . А за издържливостта на батерията на смартфона можеш да продължиш мисълта си - ще ми е много забавно да я чуя .
    А лаптопите дали са полезни...
    Полезни и удобни са като преносимите химически тоалетни - понякога се налага да ги ползваш, въпреки че не е удобно или приятно !

Мега фен Аватара на haritov
    Град
    системата дегоба
    колкото и рам да слагаш ако е слаб харда няма смисъл

ако комбинираш рам и ssd би могло да има ефект
    В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.

Грозния, не виждам смисъл да пиша каквото и да е за да чета после за какво не ми достигала мисълта.

haritov, ако имаш излишна RAM, правиш си рамдиск и слагаш на него това дето трябва да се зарежда по-бързо. Такъв дял даже е по-бърз и от SSD

Град
    София
    Грозния, не виждам смисъл да пиша каквото и да е за да чета после за какво не ми достигала мисълта.
    Като не ти достига, недей писа - правилно решение ! Нямаш елементарни познания по елементарна физика, а пишеш за предимствата на един хардуер пред друг и развиваш теории кои били технологиите на бъдещето ! Художественото творчество е в другия раздел !

Гледай си софтуера там, аз за него няма да споря, макар че има какво да кажа като потребител .

Знаеш ли кое решение е много по-правилно? Да обсъждаш само неща, до които някога лично си се докосвал. Ако ти не си имал никога SSD, всичките ти предположения за това как работи и дали е полезен или безполезен са пълна фантазия. SSD е просто един незадължителен компонент и всеки сам решава дали да има такъв или не. Не е провинение да имаш SSD, не е провинение да нямаш SSD. Но ако се заяждаш защото тайно си мечтаеш за такъв, а не можеш да го имаш... прощавам ти Макар че те вече са евтинджос и не би трябвало да е проблем.

Още по-правилно е да не даваш прибързани предположения за човека отсреща. Стават комични ситуациии

Град
    София
    Знаеш ли кое решение е много по-правилно? Да обсъждаш само неща, до които някога лично си се докосвал.
    Нали и аз това ти казвам ! Аз съм се осведомил достатъчно за ССД и знам какво е, без да съм имал, лошото е че ти нищо не разбираш от елементарна физика. Дори не знаеш за други методи за охлаждане, освен радиатори и вентилатори (още по-малко от какво зависи охлаждането при тях) !
    SSD. Но ако се заяждаш защото тайно си мечтаеш за такъв, а не можеш да го имаш... прощавам ти Макар че те вече са евтинджос и не би трябвало да е проблем.
    Мечтай си - никога не бих си купил такъв технологичен боклук, без значение колко пари е . ССД-то не е решение за бавния компютър, бавенето е предимно от други неща. Малкото РАМ е едно от тях - ти бъркаш постоянната памет с оперативната и търсиш решение в ССД, вместо в РАМ, защото ХДД много те бавел .
    Още по-правилно е да не даваш прибързани предположения за човека отсреща. Стават комични ситуациии
    Заключенията ми не са прибързани, моля моля !

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Грозния Виж мнението
    ти бъркаш постоянната памет с оперативната и търсиш решение в ССД, вместо в РАМ, защото ХДД много те бавел
    http://hardwarebg.com/39365-amd-radeon-pro-ssg/
    https://www.kaldata.com/%D0%A5%D0%B0...%BB-92129.html

да влезеш малко в час

освен това може да имаш огромно количество рам, което да бъде спъвано от бавен хард
    а специално при лаптопите точно от бавните хардове им идват проблемите

Вземи си SSD, изпробвай го за една седмица и чак тогава ще можеш да даваш автентични съвети по тази тема. До тогава всичко което имаш да кажеш за SSD са просто предразсъдъци.

Не виждам ролята на охлажданията в тази тема. Автора питаше за памети, а не за законите на физиката.

SSD има най-много ефект точно на бавни машини. Проблема е в цената и точно заради цената ти ми спориш тука. Ако бяха по-евтини от RAM, нямаше въобще да пишеш. Но автора на темата би видял повече разлика ако си сложи SSD отколкото ако добави още RAM. Въпреки че както вече казах 100 пъти, много зависи как използва компютъра. Ако дори сега няма момент в който използва цялата му налична физическа памет, за какво му е повече?

Автора на темата пита за ЕФЕКТ, иска машината му да реагира по-бързо. Автора иска да усети някаква разлика, да си съживи машината. И пак казвам, дори 64 GB RAM да можеше да си сложи, няма файда ако никога не използва повече от ~3.5 GB. Напълно зависи от начина му на работа с компютъра, като под "работа" разбирам "начин на използване", а не "изкарване на пари". Но ако вече пълни цялата RAM, естествено че първо бих му препоръчал да си запълни празния слот... и след това да си вземе SSD Но нито ти, нито аз знаем дали му стига наличната памет или не.

Ето, някой си е направил труда да сравни работата на две машини с малко памет. HDD vs SSD: https://www.youtube.com/watch?v=rsOL8iebGoI

Град
    системата дегоба
    той грозния не може да се сети че ако използва ssd за да сложи там операционната система може да остави харда върху който да записва останала информация
    В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от ДОТА Виж мнението
    а специално при лаптопите точно от бавните хардове им идват проблемите
    То да беше само това ! Най-вече е от прегряването, включват се защити за ограничаване на мощността/производителността и тогава няма значение какви са му параметрите на хартия или точно откъде идва забавянето !
    Вземи си SSD, изпробвай го за една седмица и чак тогава ще можеш да даваш автентични съвети по тази тема. До тогава всичко което имаш да кажеш за SSD са просто предразсъдъци.
    Намира се достатъчно много и достоверна информация за животът и надежността на ССД-тата, и няма нужда да си купувам N-броя от тях и да съставям статистическо разпределение колко от тях след колко време дават фира - достатъчно хора са го правили същото преди мен !
    Не виждам ролята на охлажданията в тази тема.
    Щом не я виждаш, значи не я разбираш ! Аз няколко пъти споменах, дори в този пост, но ти явно пак не разбираш .
    Автора питаше за памети, а не за законите на физиката.
    Ти като пишеш кои технологии са от бъдещето и кои - от миналото, без елементарни познания по физика, значи си пишеш научна фантастика. Поне да беше в правилния раздел и да беше с някаква художествена стойност !
    SSD има най-много ефект точно на бавни машини.
    Забавянето може да се дължи на много други причини, а не на ХДД-то. Това ССД, за тебе е като някаква панацея ! Това никак не е професионално.
    Проблема е в цената и точно заради цената ти ми спориш тука. Ако бяха по-евтини от RAM, нямаше въобще да пишеш. Но автора на темата би видял повече разлика ако си сложи SSD отколкото ако добави още RAM.
    Цената е определящ фактор във всичко! Авторът очевидно иска да мине по-евтино. Все едно де иска да си сложи халогенни фарове на Голфа, а ти да му предлагаш ксенонови от мерцедес ! Да - по-добре ще е, но струва ли си?
    Ако дори сега няма момент в който използва цялата му налична физическа памет, за какво му е повече?
    В такъв случай и ССД за какво му е? Ти дори не знаеш от какво се получава забавянето и хоп - веднага ССД.
    Автора на темата пита за ЕФЕКТ, иска машината му да реагира по-бързо. Автора иска да усети някаква разлика, да си съживи машината. И пак казвам, дори 64 GB RAM да можеше да си сложи, няма файда ако никога не използва повече от ~3.5 GB. Напълно зависи от начина му на работа с компютъра, като под "работа" разбирам "начин на използване", а не "изкарване на пари".
    Ето:
    Цитирай Първоначално написано от TheMan9191 Виж мнението
    Компа в момента като цяло се ползва за браузуване повечето случаи и за някоя по слаба игра, не го товаря като цяло.
    Малко РАМ със сигурност ще помогне в тоя случай, за какво му е ССД ?!
    естествено че първо бих му препоръчал да си запълни празния слот... и след това да си вземе SSD
    Не точно:
    най-вероятно RAM-а се е понапълнил и съвсем естествено ако имаше повече, щеше да е по-добре.
    Но най-много ефект би дал нов SSD хард.

Бива те, сигурно полагаш доста грижа за подреждането на цитатите. Не съм виждал такова нещо преди, бих определил това като професионализъм. Проблема е, че професията Трол не предполага розово бъдеще Та като прескоча коментарите с които целиш да ме вкараш в тролските води, остава малко за коментиране от моя страна, но все пак...

Относно прегряването и защитите, така е. Някои лаптопи, включително моя ултрабуук имат такива и когато процесора се напъне за известно време, честотата му пада до 50% и става много тегаво да се прави каквото и да е. Но с една програмка ThrottleStop се оправяше тоя проблем, за сметка на малко повече загряване естествено. Ултрабуука още е жив и здрав. Машината на автора обаче изглежда е настолна и едва ли има точно този проблем.

Освен това автора никъде не споменава за забавяне, нито че има намерение за ъпгрейд. Изглежда се е сетил, че има свободен слот за повече памет и е решил да пита дали има смисъл да го запълни. Даже последните му думи са:

Цитирай Първоначално написано от TheMan9191 Виж мнението
    не го товаря като цяло.
    Аз не знам колко пъти вече написах, че добавянето на повече RAM ще даде положителен ефект САМО И ЕДИНСТВЕНО ако настоящата RAM не му достига. А тези думи "не го товаря като цяло" ми звучат точно като слабо натоварена и в достатъчно количество RAM. При това положение ако добави още RAM ще види ефект на кукуво лято и през крив макарон.

Имам сайт работещ на VPS с Windows 8.1 само с 2 GB RAM и нямам проблеми свързани с недостиг на памет. Пак казвам, винаги имам недостиг на RAM на личната машина и заради това съм се снабдил с 32 GB RAM. Не е ли чудно как на една машина 2 GB са ми достатъчни, а на друга съм наблъскал 32 GB? Отговора е Не. Не е чудно, просто защото ЗАВИСИ.

И отново ще повторя следните факти:

- SSD със сигурност дава ефект на всяка машина, независимо дали е слаба или не. Просто защото HDD винаги е най-бавната и най-пренебрегваната част в системата

- Живота на SSD не е проблем. Казва го бивш параноик на тази тема, който също така има една камара отдавна изпяли песента си HDD

- Докато не опиташ нещо лично, цялото ти мнение за това нещо е лъжа и предубеждение

- Не насилвам автора да си купува SSD, RAM, червени чушки или каквото и да било. Просто го информирам за неща с които съм имал опит и знам че са така от първа ръка, а не заради кухи предубеждения и сляпа вяра на слухове из интернета

Град
    София
    И отново ще повторя следните факти:

- ...Просто защото HDD винаги е най-бавната и най-пренебрегваната част в системата
    Това не е никакъв факт, още по-малко е вярно!
    - Докато не опиташ нещо лично, цялото ти мнение за това нещо е лъжа и предубеждение
    Защо да пробвам всичко сам, ако мога да използвам опита на другите ?! Ти всичко ли опитваш сам? На колко години откри колелото и на колко - топлата вода ?

Абсолютен факт е, и то верен. Може би трябва да смениш източниците си на информация. Ако вярваш сляпо на първото убедително нещо което чуеш и отказваш да приемеш всичко останало след това, рискуваш да станеш последовател на движението Flat Earth.

Какво колело те гони? И каква топла вода, ти да не си потен от жегата? И да, имам склонността да си правя всичко сам.

Едва ли си мералия, но винаги можеш да инсталираш някоя Ramdisk програма (аз използвам Primo Ramdisk), да си направиш един малък бърз дял, да инсталираш някоя програма на него и да пробваш колко бързо стартира.

Град
    системата дегоба
    ssd е бъдещето

иначе преди известно време хората не са вярвали че земята е кръгла

стига с това консервативно мислене

Град
    София
    Абсолютен факт е, и то верен. Може би трябва да смениш източниците си на информация. Ако вярваш сляпо на първото убедително нещо което чуеш...
    Това го казваш ти - какво те кара да мислиш, че ти си най-достоверният източник на информация, който на всичкото отгоре не се потвъждава от други източници, да не говорим за моят личен опит.
    Имал съм случай, при който забавянето ми е идвало от по-бавния процесор, а не от ХДД! Това може да е частен случай, също както и твоят частен случай, който ти представяш за...
    Абсолютен факт е, и то верен.

Какво колело те гони? И каква топла вода, ти да не си потен от жегата? И да, имам склонността да си правя всичко сам.
    За пръв път ли чуваш за тия неща :shiock! Явно не си ги открил още !

Мега фен
    То да беше само това ! Най-вече е от прегряването, включват се защити за ограничаване на мощността/производителността и тогава няма значение какви са му параметрите на хартия или точно откъде идва забавянето
    също така се прецаква и като влезеш да плуваш в морето с него
    или те подгони мечка и решиш да се защитиш с него
    но това са неща, които се случват на кретени като теб
    лаптоп от гледане на филми и браузване няма да прегрее
    а точно за това са предназначени лаптопите

да не говорим за моят личен опит
    Прощавай, колко опит каза че си имал с SSD-та досега?
    Дай да ги видим тия твоите източници, аз нямам против.

Имал съм случай, при който забавянето ми е идвало от по-бавния процесор, а не от ХДД! Това може да е частен случай, също както и твоят частен случай, който ти представяш за...
    Случая е следния. Хващаш се и отиваш да си купуваш нова щайга със съвременни елементи. Средни по цена, няма да се харчиш като ненормален, но няма да се минаваш пък и с най-евтиното. Връщаш се вкъщи, пускаш машината и си задаваш въпроса - за кой елемент можеше да доплатя малко, така че системата ми да реагира по-бързо? Ти какво ще си вземеш?

Град
    София
    Прощавай, колко опит каза че си имал с SSD-та досега?
    Ти от тия ССД-та като че ли оргазъм получаваш и докато си в такова състояние, май изобщо не четеш !
    Имал съм случай, при който забавянето ми е идвало от по-бавния процесор, а не от ХДД! Това може да е частен случай, също както и твоят частен случай...
    Или с други думи - ако причината за забавянето е другаде, има малко значение дали си със ССД или не!
    Дай да ги видим тия твоите източници, аз нямам против.
    Ето:

Надеждността, брой записвания и съотношението капацитет/цена винаги са в полза на ХДД. Аз за това говоря може да намериш тази информация навсякъде, стига да искаш . Да не забравяме - постоянната памет не е РАМ, въпреки че някои хора бъркат тези две неща !
    Случая е следния. Хващаш се и отиваш да си купуваш нова щайга със съвременни елементи. Средни по цена, няма да се харчиш като ненормален, но няма да се минаваш пък и с най-евтиното. Връщаш се вкъщи, пускаш машината и си задаваш въпроса - за кой елемент можеше да доплатя малко, така че системата ми да реагира по-бързо? Ти какво ще си вземеш?
    Случаят от темата не е точно такъв, но ако беше, хипотетично бих си взел повече рам естествено!

Пф, аз на моя комп съм му сложил каквото ми е трябвало. Имам си SSD, имам си HDD, имам си повече от достатъчно RAM и засега не ми трябва нищо повече. Ти ми спориш за неща до които не си имал достъп.

Относно надеждността, нали ти казах. По-стария ми SSD е мисля поне на 3 години, по-новия си работи чудесно и мога да те замерям с ненужни HDD докато ти се разцепи главата. На всеки хард му идва времето дори да не се развали физически.

Напротив, RAM може да се използва като хард. Даже оттеглям предложението си за SSD. Ако на автора сега му стигат 4 GB RAM, може да мине много по-евтино и ефектно ако си вземе още RAM и си направи Ramdisk на който да премести профилната папка на браузъра

Супер фен
    не ви знам за ко спорите ама за машина с под 4 гиги рам в ССД не бих инвестирал.

мойто десктоп е с линуксче инсталирано на харда - впоследствие си взех едно ссд на самсунг от ибей-а - викам си айде, дай и на десктопа да сложа, и без т'ва евтини станаха, а и ми трябваше още един драйв за Уин, че ми писна да се занимавам с партишъни и буут лоудъри всеки път като реша да тествам някоя ОС.

Еми ... не знам ... спокойно бих прежалил ССД-то. Смис....сигурно има неща, с които ако се занимаваш е страшен плюс, ама моите явно не са едно от тях и изобщо не ми прави впечатление колко по-бърз е достъпа. За тия 100 лева бих си взел оше 8гб рам, ама няма вече място по дъното :Д

Ето, човек с опит. Каквото и да казва е вярно, а не спекулация.

Между другото, ако ти е по-старичък Samsung-а, да знаеш че имаха някакъв проблем със скоростта при отдавна записани файлове. Ето тук е обяснено: http://www.overclock.net/t/1512915/r...-affected-ssds

Супер фен
    Еми новичко е, като го погледна в мениджъра си изглежда чисто всичко. Просто го ползвам единствено за ОС и програмите, не записвам файлове по него.

Принципно би било яко за симулации, но ще ми трябват поне 500гб, и вероятно ще го захабя за година-година и нещо макс (ако не бъркам по 50-100к записа живот имат). Ако ще инвестирам в по-бързо четене (което реално е единственото, което ми трябва), по-скоро бих проучил как да сетъпна механични дискове в райд 0 - по-евтино е, повече място има, а и май е по-надеждно в дългосрочен план. Пък за ОС-то едни 120 гб ССД стигат

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от aurissaaaaa Виж мнението
    (ако не бъркам по 50-100к записа живот имат). ...Пък за ОС-то едни 120 гб ССД стигат
    Не бъркаш. Дори само ОС-то да ти е на него, ще се скапе доста бързо, особено ако си с по-нов уиндоус.

Не бъркаш. Дори само ОС-то да ти е на него, ще се скапе доста бързо, особено ако си с по-нов уиндоус.
    Точно колко бързо? Колко бързо се скапа твоя SSD? 1 месец, 3 месеца, 6 месеца, година, две, три... колко?

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си