- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Семейно проклятие или Божествен благослов
Това изобщо нямам представа какво трябва да означава, ще перифразираш ли?
Пиши каквото си искаш, просто не очаквай от мен да не правя същото. Не съм казал че всичко което пиша е сериозно, нито пък смятам че трябва да се пишат само сериозни работи в тоя раздел. Просто има хора които никога едно сериозно нещо не са написали в тоя форум. А по-лошото, има такива които се напъват да са сериозни, но не подхождат сериозно към изследователската работа, и остават само с едната гола претенция и в тая група спадаш и ти. Затова не давам 5 пари за уважението и доброжелателността ти. За мен една злобна истина е по-ценна от 1000 доброжелателски съгласявания и приятелски моабети. В крайна сметка, нито сериозността, нито доброжелателността са определящи по отношение на истината. Много хора си мислят че реалността е сурова, следователно истината е сериозна и щом не си сериозен значи си празнодумец. Но реалността не е сериозна, тя е искрена. И затова и аз съм искрен, без непременно да съм сериозен. Сериозен съм само в смисъла на това че съм последователен.
Очевидно не правиш разлика между това какво съм казал и какво си прочел. Върни се пак и прочети, ама не по диагоналната система, понеже не съм казал нито едно от тези неща.
Ето виждаш ли, грешна корелация между истинност и сериозност... Сериозността обикновенно е лошата миризма около трупа на лъжата и авторитетите. Най-очевидните примери са църковните литургии и съдебните заседания.
Пък ти си се напъвай колкото искаш, само гледай да не пуснеш кафево в гащите.
Щом изпитваш нужда да ме прокарваш през филтри на похвала или неодобрение за да ме разбираш, значи не ме разбираш изобщо.
Не. Ключовите въпроси стоят във философията и психологията, а политиката само се възползва от това за да продава идеологически продукти на масите под формата на решения на тези въпроси. Философията се интересува от човека и света като цяло, докато идеологията се интересува от тези неща само доколкото са в интерес на отделна социална прослойка. А политиката не е нищо повече от инструментариум за управляване на държава.
На себе си и за себе си. През цялото време. Не си правя никакви илюзии в обратното
Последно редактирано от DerStuermer : 08-11-2016 на 21:30
Някой си води монолог. Чувствам се излишен тук.
дрън, дрън ,дрън. пак турски сериали. едно и също. не ти ли омръзна? на мен ми омръзна
добре, ще се постарая да бъда изследовател.
ама ми омръзна.
така че само за десерт - къде мислиш, че ще намериш повече иситина за сътворението на света, за всичко, което се прилага? При хората, които са наясно с управление и процесите, или тук? долу? Или при някой просветител, макар че тогава и той духом няма да е долу.
знам че на себе си си пишеш.. ама щото няам на кой май, май.... щото не си в средата, пиши на някой доцент.
Не са дрънканици, казвам ти какво ми е отношението. Спести си квалификациите, ако нямаш логичен аргумент защо следва да се отнасям различно.
Ами точно затова ти казах че не пиша в раздел политика. За повечето там политиката е една умалена проекция на социалната среда, където всеки задоволява нуждата да споделя виждания и позиции, за неща до които изобщо не се е докосвал, все едно сме се събрали в мазето на бай Васил да пием ракия и да играем карти. А нещата стоят малко по-различно, но все пак не бих станал член на политическите среди (в смисъл не бих станал политик) за да разбера как точно изглеждат нещата от вътре. А форумните напъвания са просто смешни. Политиката, както казах, е просто набор от инструменти за управление на една държава. В момента в който влезеш в идеология и казваш това и онова трябва да се направи, ставаш участник в целия цирк, а не негов наблюдател, още по-малко пък ставаш онзи, който дърпа конците зад кулисите .
Аз ти говоря за истинската политика. Остави това кой какво знае, кой колко познава. Ясно ми е за идеологиите. Въпросът ми беше относно мнението за висшите групи. Тези, които дърпат концити на пишман политиците. Тези които имат власт, много по-голяма от колкото на някои партии, тези които осъзнато държат системата, тези които сами измислят ИДЕОЛОГИЯТА и я предават на друга шепа слуги, които да я управляват и разпространяват. Тези, които имат познанието. Ясно ти е, че само с книги не става.. със сляпо четене. Но, дори да можеш да откриваш информацията сам, както ти се надяваш, чрез мисленето, но дори тогава ти ще отидеш там горе... Във висшото управление, да им се натресеш, а не долу. Макар, че не ми се вярвам от долу да направиш нещо, да научиш нещо без да се катериш, без да правиш връзки.
приемам игнора като незнание
Последно редактирано от golemiq_korab_minava : 08-13-2016 на 09:01
Сам каза че закриваш темата.
Иначе ще ти отговоря така - тия които взимат решенията на най-високо равнище в системата са тези които са най-обвързани и зависими от нея. Нямам чак такива политически амбиции, нито пък смятам че имам подходящите умения за политика, че да се вмъкна в тези кръгове, само и само да разбера коя информация е достоверна. Понеже в крайна сметка, тук става дума за достовернност на информацията и нищо повече - няма някаква свръх-висша логика, коята щом веднъж ти се разкрие ставаш просветен илюминат. Всеки има способността да навърже нещата, стига да са му известни фактите и стига да е достатъчно широкосроен да възприеме техните логични импликации. Но за това човек трябва да премине всякакви вътрешни трансформации, което е равносилно на това да си продадеш душата на дявола, защото няма връщане назад. И както казваш ти, това е необходимо за да разбереш как стоят нещата отвътре, но с това идва цена която на този етап не съм готов да платя.
Последно редактирано от DerStuermer : 08-13-2016 на 09:28
Супер. Аз обаче не знам какво е положението най-горе, защото не съм го видял. Всичко друго е предположение. Мисля, че ти в момента си помисли, че знаеш нещо, за това не искаш да се занимаваш.
Системата обаче не една, хората не са едни. Но със сигурност има неща, които за нас са неразбиераеми.
На всеки един етап има неща които са неразбираеми. Даже бих казал че за онези отгоре има доста повече неразбираеми неща, понеже ако си представиш знанието като една сфера, колкото повече се разширява сферата на знанието, толкова по-голям става хоризонта на възможностите отвъд познатото.
Да, особено за човека тази сфера ще е доста малка.
Сам го каза... голямата сфера ти отваря нови хоризонти, влизащ в нов етап.