- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Семейно проклятие или Божествен благослов
За политиката не знам, пък и да знам не бих ти казал, но ще ти кажа това, което е изцяло свързано с личното разширяване на хоризонти - да имаш само информация не е достатъчно, трябва да имаш нужното ниво за да я разбереш и имплементираш. Затова и да ти кажа какво се случва едва ли ще разбереш. Трябва да имаш вътрешния еквивалент на такъв тип осъзнаване за да осъзнаеш съответния тип информация. Иначе може да спекулираш със всяка информация и да я въртиш и сучеш както е удобно за целите на вътрешното ти ниво, но пак казвам, информацията е само едната страна на уравнението. Затова и тая информация не е пряко достъпна за простолюдието, но въпреки това малко от нея се изпуска целенасочено, като една пътека от трохи, така че който има потенциала да я разбере, сам да достигне до нея, без някой да му я казва на ушенце. Това е истинския смисъл на това да добиеш нужното ниво - сам да преминеш през всичките етапи. Същото е валидно и за личното битие като цяло. Там също няма прескачане на нива.
Последно редактирано от DerStuermer : 08-13-2016 на 10:40
Когато на мен ми беше разкрита част от "истината", аз прибързах да се възползвам от нея за целите на моя си филм и с това тя се превърна в мое мнение и придоби статут на абсолютна истина, моя догма и лично кредо. Едва по-късно разбрах самостоятелно че не в това е смисъла на нещата, които ми бяха предадени, а трябваше сам да достигна и преосмисля всичко, всяка мисловна патерица на която до преди това се подпирах.
ДА, така е, ученико на агарто. ;д
Информацията изисква осмисляне. Освен това изисква голям, голям опит. Защото ако ти кажат какво е, преди дори основите да знаеш, ти няма да я усвоиш. Най- много само да приемеш като истина, защото така ти харесва. Но това те прави поредния роб.
Много от информацията е общо достъпна. Не малко от обикновенните хора се досещат в какви схеми ни въртят. Но дори да се досещаме, ние нямаме нужнатс сила и знание да направим нещо. Ние пак си оставе кокошки. И какво искаш да кажеш? Че можеш да достигнеш до нужното, без да следваш правилна посока? Тея трохи, които ни ги пускат, са тези, по - които искат да вървим, да ги следваме. Ама как и какво ще се усетиш , не се знае. Но явно ти не искаш да навлезеш в същността, от където да научиш повече. Щото и ти не знаеш къде да търсил или просто не ти се търси. Ки какво правиш? Освен да философстваш ?
Знам къде да търся. В себе си. Нали това е като цяло general посланието ми, лол. Само дето хора като теб предпочитат да гледат през очите на световен страх, кои колко ги бил контролирал и колко не можели да се измъкнат, и как илюминатите са виновни за всичко в живота им. Тия филми са ясни, всеки преминава през тях. Всичко е в отчаян опит да изнесеш нещата извън себе си, защото това ти дава шанс евентуално да привиждаш някакво спасение или опрощение в бъдещето. Ако разбираш по-добре себе си, ще разбираш и хората, а оттам и света, и ще ти станат очевидни и съвсем естествени и закономерни доста неща, които масовите идеологии и изобщо ежедневно-човешките взаимоотношения, обичат да приписват в свои собствен контекст, гледна точка или мнение. И ще ти стане ясно колко относителна и циркова е цялата тая ситуация с политиката. Това е че като не знаеш природата на човек и мотивите, не ти е ясно кое е продукт на естествено взаимодействие и кое на целенасочена конспирация и тъкмо на това разчитат тия отгоре. Така че stay pleb . И не си мисли че това тук е нещо повече от ташак, всъщност единственото, което правя тук е да се упражнявам в писане и да троля, като последното трябваше да ти стане ясно още някъде към втората страница от темата, след като дори ти го написах в почти прав текст. Постепенно ти намалявах дозата с трол и все повече с истина(или поне със "сериозно отношение), а ти премина в 10 различни отношения към мен през това време.
Беше забавно да гледам как се напъват крехките ти представи за идентичност в опит да нарисуваш мен и света около себе си. Уви, жалък си и жалки са картинките в които искаш да ме впишеш, след като се почувства че съм те нападнал. Да не мислиш че беше случайно че избра да се идентифицираш като жертва несправедливо отношение, отколкото да погледнеш евентуално в себе си. Сега помисли като какъв се идентифицираш във всичките тия политически и задкулисни схеми, в които привиждаш пътя на просветлението? И евентуално ще осъзнаеш че докато си жалък, колкото и ментално изчистени и дори гениални да са заключенията ти към света, колкото и практически опит и вътрешна информация да имаш, всичко това пак ще си остане само отражение на малкия човек в теб. С това мисля че аргмента ти за великата истина зад кулисите, в която аз лицемерния изследовател не съм се впуснал, понеже съм загубен или страхлив, се разпада и си проличава че (аргумента) не е нищо повече от жалък ад хоминем.
Колкото аз съм жалък, толкова и ти, другарко.Ти не си центъра на света, за да гледаш единствено и само себе си. Още повече, когато си празна кратуна в сравнение други. Сравнение с Бог. Който ти отричаш.
Всъщност, за пореден път нищо не каза. Ще спомена, че аз повече съм наблюдател. Не съм се втурал в действие. Но не гледам само себе си. Всеки е различен. Колкото и да си приличаме. Всеки има свой манталитет. Това, че хората управляват масите, защото използват общо приетите им качества като чувства, емоции, култура, биология и съзнание, то не означава, че всичко свършва до тук и няма личности, които не притежават нещо повече. Нито можеш да докажеш по какъвто и да е начин смисълът на света със себе си, тъй като ти не си безгрешен, съвършен, не си еволюирал. А и не трябва. Хората не са готови.![]()
Може би.но нищо не отрича заключенията ми за теб, че въпреки философки научен да си, не правиш нещо по- различно, не знаеш безкрайно неща. Пък аз нека да си вярвам в конспиративни теории и да се бъхтя. В прочем на мен не ми е философия професията, за да стоя и да мисля по цял ден како казва мозъка ми. Нито съм начетен, макар че дори с малко, умея сам да извличам достатъчно, щото съм пич и го правя.
![]()
успех с минаването към свръх човека.
Бррррррр. Аррррр. Ща тормозя теб, кефиш ма муцка. Няма се отървеш. Ррррр
![]()
https://www.youtube.com/watch?v=MekCQW--8B4
Поздрав, понеже си гоуем пич.
Мерсии. Пращам ти моите най- истински бшсгодарностие. Ние сме най- големи приятели истински.
Ne slusham tazi muzika, interesnichka e, no shte q slusham, zaradi teb, shtoto ne moga bez teb.:Д