.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 1436

Hybrid View

Мега фен Аватара на therichbitch
    Град
    Sofia
    кога ще кажеш че си успяла в живота?
    Когато след n години се обърна назад и си кажа, че през последните еди- колко си години съм се чувствала удовлетворена от това, което съм била и съм правила, без да се е налагало да правя компромис със себе си като личност.

можеш ли да кажеш че вършиш нещо до съвършенство ?
    а доволна ли си от това което правиш в края на нещата?
    Когато знам, че нещо ще ми отнеме време и усилия, трудно се карам да започна да го върша, но започна ли, подхождам педантично и честно казано не съм оставала разочарована. Определено ме движи максимата, че или не правиш нещо, или го правиш на 200%.

каква позиция те устройва в живота (отговори на този въпрос така както го разбираш)
    Гледам да се стремя към несъзерцателна позиция. Имам склонност да размишлявам над видяното/преживяното, а по- полезно е да го ползваш като коректив за бъдещите си действия.

колко истини има на този свят?
    а колко справедливости?
    Не съм от почитателите на „всичко е относително“ и „колкото хора, толкова и истини“. За мен изповядване на подобни принципи говори за дефицити в морала на индивида, респективно и за липсата на „справедливост“ в нравствения му речник. Та в този ред на мисли- истината е една, възприятията- много.
    Справедливост на практика не мисля, че има. Щеше да има, ако могат да се отъждествят стореното и неговото противодействие, т.е. има винаги 2 страни. А те обикновено имат различни и когато преценката им е различна, то тази връзка се къса.

Опиши как изглеждаш + кила, ръст и тнт?
    Оценяш ли се като хубава или не и защо, т.е. какви са ти комплексите и как се бориш с тях?
    Висока съм, нормално сложена, не страдам нито от затлъстяване, нито от прекомерна слабост, понастоящем със сравнително светла коса, с тъмно кафеви очи. Харесвам се, да и отдавна вече не ми е фикс идея как изглежда всяко детайлче по мен. Доста съм падала и съм се удряла като малка и имам/имах няколко белега, който дълго ме тормозиха, но не бих казала, че са комплекси. Комплексите ми са свързани по – скоро с мен като човек, характер. Не се боря с тях, държа си ги, смятам, че са неразривна част от всеки и при правилното им ‚третиране‘ дори двигател за по- добро Аз.
    бам

Мега фен Аватара на LadyDi
    Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от therichbitch Виж мнението
    колко истини има на този свят?
    а колко справедливости?
    Не съм от почитателите на „всичко е относително“ и „колкото хора, толкова и истини“. За мен изповядване на подобни принципи говори за дефицити в морала на индивида, респективно и за липсата на „справедливост“ в нравствения му речник. Та в този ред на мисли- истината е една, възприятията- много.
    Аз пък, понеже изповядвам подобни принципи, пък били те и морално дефицитни, искам да попитам: Щом истината е една, кой определя каква е тя? Кой е онзи съдник, който казва: това е истина, това е неистина, за да можем ние да нагодим възприятията си съответно?
    И ако истината е една, във всеки спор с твои приятели, в който сте на различно мнение, твоята истина ли е истинската истина?
    This world is spinning around me
    This world is spinning without me
    And every day sends future to past
    Every breath leaves me one less to my last

Мега фен Аватара на therichbitch
    Град
    Sofia
    Цитирай Първоначално написано от LadyDi Виж мнението
    Аз пък, понеже изповядвам подобни принципи, пък били те и морално дефицитни, искам да попитам: Щом истината е една, кой определя каква е тя? Кой е онзи съдник, който казва: това е истина, това е неистина, за да можем ние да нагодим възприятията си съответно?
    И ако истината е една, във всеки спор с твои приятели, в който сте на различно мнение, твоята истина ли е истинската истина?
    Никой не определя, тя (често) е фактологична даденост. А възприятията са просто проекции.
    Защо би искала да ги нагаждаш спрямо едно нещо, което в твоята глава има много измерения?
    Как би станало това, няма ли да се разпокъсаш в преценката си къде да сложиш усилията си за напасване?
    Твърдението, че има "колкото хора, толкова истини" и "че всичко е относително" не е ли абсолютно само по себе си?
    Т.е. чрез него не се ли твърди абсолютната, единствена истина , че има много и относителни истини?
    Има ли видно противоречие между оцветените?

В спорове с приятели не гоня истина, а гледни точки, т.е. разглеждам/е различни възприятия.
    Последно редактирано от therichbitch : 10-11-2016 на 01:45

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си