- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Пушач- лошо или не ?
Здравейте и първо честит ми рожден ден,та момче на 16 години съм вече, и онзи ден майка ми разбра,че пуша не реагира зле ,но просто все едно се отказа от мен,каза че не е очаквала и просто не знам как да го опиша ,не ми се караше ,но като я гледам все едно и е много трудно ,баща ми не знае ,приятелите ми го приемат някак си ,но не знам какво да правя,някаква помощ ?Опитах да ги спра за един ден ,но не мога просто ми се пушеше ,такава ми е компанията( и не знам правилното място за тази тема тук ли е). ПОМОЩ ...
Аз като реших че ще пуша, си извадих цигарите пред родителите ми и запалих.
Имаше пълно мълчание, после не са ми давали акъли и съвети.
Най-добре им кажи, каквото и да стане.
Моята майка никога няма да приеме факта,че пуша,а отдавна не съм на 16.Пред нея не паля.Само на бала пуших пред нея.
Баща ми знае и не ми е правил проблем за изборите,които правя. Родителите са различни. Ако направя това,което Дизела е направил,реакцията особено на едната страна щеше да е направо истерична.
![]()
Както каза колегата по-горе-спирай докато можеш.Да си пушач никога не може да е "добре". Каквото и да си говорим,пушенето е вредно за организма по 1000 начина и не може да ти донесе нищо полезно. Прекъсни навика отрано.
Родителите са различни, вярно е и доста родители в днешно време, не познават децата си.....
Моите ме отгледаха и възпитаха така, че мога да й кажа всичко и никога не са ме спирали от нищо.
Казах, че ще си направя татуси, бях на 15, още не бяха така разпространени като сега, отидох и си направих.
Когато си извадих цигарите, бяха шокирани, тъй като от малък постоянно спортувам, но го приеха добре.
Не са ми казвали, че е лошо и т.н.
В доста случаи са ми казвали, че живота си е мой, но преди да направя нещо, да го обмисля...
Смятам, че каквото и да стане, най-добре е да поговори с родителите си.
Аз съм много близка с майка ми,споделям й много,още отпреди години.Просто за нея пушенето е тема х.По абсолютно никакъв начин не може да го приеме.Разбирам я ,защото изгуби много близки хора от рак на белия дроб.На нейно място сигурно и аз щях да изпадам в ужас като видя детето си да пуши.
Майката на автора след може и да свикне с идеята,че той е пушач,но аз го съветвам да спира преди да й се наложи.![]()
Всеки има поне по 1 лош порок, за мен лично, по-добре детето ми да пуши цигари, отколкото трева и наркотици.
Ако може да ги спре, аз лично не мога.
Ако ти е писано да се удавиш, няма да се обесиш.
Познавам млади хора, които си замимаха от различен вид рак и не пушеха.
Хора на по 50 години, които получиха белодробен инфаркт, без да са слагали цигара в устата си.
По скоро храната е най-големия причинител на рак в днешно време.
Не казвам, че цигарите са полезни!
Доказано е, че една цигара дневно е полезна, но не и 1 кутия.
махай тия гадни цигари, после ще съжаляваш... аз се мъча да ги спра ама...
Много е яко... Смърдиш на циганин и настроението ти зависи от някакви боклуци... Няма по-добро от това!
Това цигара да е полезна за първи път го чувам.
Бичът на съвременното общество е сресът и изключително замърсеният въздух,също така и храната.
Пушенето е просто още един начин човек да причини вреда на организма си и то съзнателна,освен всичко друго.
Иначе-да ,по-добре цигара тютюн,отколкото наркотик,но и двете предизвикват пристрастяване,с което мнооого хора се борят цял живот.Затова казвам,че е по-добре да се спира,а е още по-добре да не се започва.![]()
аз пушех но ги спрях
и не заради парите, а защото ми пречат на фитнеса
Аз също пуша от 16 годишна....нашите разбраха още след 1вия месец, в началото се цупеха, сърдеха се, но като почнах да работя и един вид да си ги плащам аз, вече се примириха и спокойно мога да си пуша пред тях
И аз пуша, само когато се чувствам депресирано, не че това ми решава проблемите, просто внушението е такова, вече забравих кога ми беше последното пушене и дано не пуша за напред.
" Никога не ме беше грижа за това,което казват.
Никога не ме беше грижа за игрите, които играят.
Никога не ме беше грижа за това,което правят.
Никога не ме беше грижа за това,което знаят. "
неска не съм палил пък пуша по кутия на ден... искам да ги спра най-после, днеска ако не запаля до полунощ съм ги отказал;d
Вредно е и е глупаво. Има разлика между вредно и опасно. Това е вредно. Глупаво е, защото ако нямаш пари и да пушиш (а ти си на 16 и едва ли работиш), вместо да ядеш в даскало, си даваш парите за цигари. Ако работиш за малко пари си даваш парите на вятъра. Може да получиш в дългосрочен план проблем с члена от цигарите, поне така пише на много места, освен това трябва ежедневно да гледаш гадни картинки по кутиите. Та нормално е вашите да не са във възторг, че им харчиш парите за цигари, но пък ако това ти доставя толкова върховно удоволствие, продължавай напред. Бивш пушач съм.
"И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
под пазвата трепна полека,
удари с криле и натам полетя,
където не стигна човека."
Естествено че е лошо,започнеш ли няма спиране.