.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 15 от общо 15
    Супер фен Аватара на RiB

Преодолими ли са раните?

Здравейте. Не пиша много тук, но ми е интересно мнението Ви и също така може да споделите Ваши лични истории. Та... когато в една връзка има едно сериозно нараняване между двамата, това забравя ли се, според вас? Не говоря като спомен, а като чувство? Преодолявали ли сте нещо подобно? Люта рана, която да разколебае някой от двамата, но след това нещата да потръгнат? Айде, живи и здрави!

Мега фен Аватара на LoadRunner
    да бе, минава, периода е 2 години и напълно си забравил
    ма кво искаш да кажеш с това "но след това нещата да потръгнат", ти да не си някой мазохист че да прощаваш неща от въздуха и да си стоиш пак там
    продължава се напред с нова

Мега фен Аватара на divergent
    Даже и да започнеш уж на чисто, тези неща си остават и няма как да се правим, че не ги е имало. Може като цяло да не си спомняш за тях, но все ще има някой момент, в който споменът ще се завърне - или просто ей така ще ти блесне без повод, или при някой дори маловажен проблем във връзката.
    I'm too weird to live, but much too rare to die.

Мега фен Аватара на LadyDi
    Град
    Варна
    Може да е клише, но раните заздравяват. Белезите от тях, обаче, си остават. И докато гледаш белега от грозна рана, можеш ли да забравиш колко е боляло?
    This world is spinning around me
    This world is spinning without me
    And every day sends future to past
    Every breath leaves me one less to my last

Мега фен Аватара на VinDiesel
    Град
    Плевен квартал Оринч Каунти
    Зависо колко е дълбока раната.
    Има простими и не...
    Когато нещата са много навътре, колкото и клиширано, счупената чаша и да я залепиш, няма да е като новата...

Мега фен Аватара на Грозния
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от RiB Виж мнението
    Не говоря като спомен, а като чувство?
    Като чувство ще го преодолееш и ще ти мине, но като спомен - никога!
    Цитирай Първоначално написано от Rengur Виж мнението
    всички тук знаем, че сте инфлуенсър във форума

Голям фен Аватара на LadyTerrible
    Мнооого зависи,това мога да кажа.Зависи от хората,от проблема,от чувствата,от отношението ...
    Повечето неща след време не болят,колкото и да са те наранили,но естествено-човешки същества сме и имаме памет.

Супер фен Аватара на RiB
    Не съм мазохист. За жалост аз бях дикхеда в определени моменти. Реално не съм такъв, но явно понеже бях некъв мазохист в предишната връзка и ми се промениха доста морални устои. Тъй де, просто се чудя има ли смисъл. Винаги съм си мислил, че ако двама човека са един за друг - няма да имат каквато и да е пречка. Ама, явно падам от друга планета.

Голям фен Аватара на LadyTerrible
    Винаги съм си мислил, че ако двама човека са един за друг - няма да имат каквато и да е пречка.
    Това е много детско и романтизирано виждане за нещата.Няма връзка без никакви проблеми,без никакви конфликти и без никакви пречки.Дори в детските приказки има пречки между двамата влюбени герои.
    Смисълът се корени в това как се продоляват тези пречки,какво е отношението на двамата партньори спрямо връзката и как я поддържат,закрепват и развиват.Ако очакваш с един човек да се срещнете и изобщо да няма нито една пречка или проблем между вас или във вашите отношения,винаги ще оставаш разочарован.Всичко идва от нагласата,желанието,възпит анието и чувствата,а понякога и от времето.

Мега фен Аватара на an7raks
    Цитирай Първоначално написано от divergent Виж мнението
    Даже и да започнеш уж на чисто, тези неща си остават и няма как да се правим, че не ги е имало. Може като цяло да не си спомняш за тях, но все ще има някой момент, в който споменът ще се завърне - или просто ей така ще ти блесне без повод, или при някой дори маловажен проблем във връзката.
    +100

Мега фен Аватара на Smrazqvashta
    Има хора, които прощават, но не забравят. За мен да помниш е равно на това да не простиш. Няма как да продължиш, ако те преследват спомени от миналото.

Супер фен Аватара на heartsdesire
    Зависи от много неща, колко дълбока е раната и дали човекът се поучава от това, че те е наранил веднъж или свиква с теб, приема те за даденост и ти причинява такива многократно. Няма връзка без проблеми, конфликти и рани понякога. Въпросът е в това да намериш човек, който си струва, който си заслужава, с който заедно да преодолявате пречките, вместо взаимно да си ги създавате един на друг.

Явно много зависи от това какъв човек си..Аз счупената чаша вече не се мъча да лепя,но дори когато сложих край на всичко и опитвам да продължа напред още спомените ме мъчат ..понякога се отчайвам мислейки че това няма да има край.

Мега фен Аватара на NomNomNom
    много сте злопаметни
    Девет кули дзидини,
    девет враке железни.
    Никой немой да отоври
    да прерила, ей ей...

Зад високи дзидини
    девет темни одаи
    едно сърце те люби
    заплетено, ей, ей...

Не съм мазохист. За жалост аз бях дикхеда в определени моменти. Реално не съм такъв, но явно понеже бях некъв мазохист в предишната връзка и ми се промениха доста морални устои. Тъй де, просто се чудя има ли смисъл. Винаги съм си мислил, че ако двама човека са един за друг - няма да имат каквато и да е пречка. Ама, явно падам от друга планета.
    Точно обратното е, пречки безброй, въпроса е да ги преодолеете заедно. Най-малкото точно след тея "пречки" връзката става по-здрава. Спорове и такива неща показват че и на двамата ви пука. От личен опит знам ако всичко на външен вид е винаги наред, значи не е и в крайна сметка ще се натрупа толкова неизказано че накрая нещата ще се разпаднат.
    Най-важното в една връзка е да си имате доверие. Аз лично реагирам доста бурно на нещата и в момента в който се случват ги приемам много навътре и ги мисля твърде много, но да речем на следващия ден вече си виждам всичко ясно и съм окей. Не знам, просто следвай интуицията и чувствата си. Ако някой си струва наистина, колкото и да ме наранява ще намеря причина да остана. (абе тука става много подробно и too deep)

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си