.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 17 от общо 17

Компютър изключване

Имам следния проблем . Докато играя някоя игра и компютъра ми се изключва . Наскоро започна да прави така . Със следния компютър съм , http://prikachi.com/images/904/8996904X.jpg
    Последно редактирано от transformable : 12-21-2016 на 02:07

Пробвай да си следиш температурите докато цъкаш.Единият от вариантите е машината да прегрява.

Мега фен Аватара на xXxAngerfisTxXx
    Град
    Adidas City a.k.a. Бургас ве лек...
    изчисти го от прахоляците и му смени термопастата на процесора и видеото

Често го чистя но резултата е същия ,а за тази термопаста за сефте чувам . Обясни ми ако ти е възможно .
    Относно температурата не съм я следял ,но мисля че е от това . Изключва ми се не на всички игри например на PES 2017 върви без проблем , а на NBA 2011 няма и 2 минути...

Супер фен Аватара на Supermassive____
    Ако играеш тежки игри и компютъра няма добро охлаждане прегрява. Включва се защитата и автоматично го изключва.
    Great minds discuss ideas. Average minds discuss events. Small minds discuss people.

Град
    Цитирай Първоначално написано от transformable Виж мнението
    Често го чистя но резултата е същия ,а за тази термопаста за сефте чувам . Обясни ми ако ти е възможно .
    Относно температурата не съм я следял ,но мисля че е от това . Изключва ми се не на всички игри например на PES 2017 върви без проблем , а на NBA 2011 няма и 2 минути...
    значи явно никога не си си сменял пастата а тя е важна. Слага се между процесора и оладителя /чипа на картата и радиатора/ за да пренася по-добре топлината. Ако никога не е сменяна сега му е времето.

Мега фен Аватара на anonymous908491
    Цитирай Първоначално написано от xXxAngerfisTxXx Виж мнението
    значи явно никога не си си сменял пастата а тя е важна. Слага се между процесора и оладителя /чипа на картата и радиатора/ за да пренася по-добре топлината. Ако никога не е сменяна сега му е времето.
    айде по-добре да не пипа, тва не е само процесор, а е APU, просто вграденото видео е слабо, може и да не е задал да ползва достатъчно от рама и като свърши да изключва

Повече от фен Аватара на Данита
    Цитирай Първоначално написано от transformable Виж мнението
    А как го чистиш? От чистене до чистене има разлика. Пробвай с въздух дето се помпят гумите на коли, камиони. Отвори го и струята вътре докато не изчезне всичккият прахоляк.

Изтегли си една AIDA и с нея виж какви температури държиш докато играеш или от самата програма пусни stress test и после ни кажи тука какви температури си изкарал, а като цяло винаги може да провериш в гугъл за твоите процесор/видео карта какви са нормалните температури.

Според мен видео картата не е вградена, но съм съгласен, че ми се вижда слага и вероятно е "отлепила" Колегата "тййнманиа" добре те съветва. Свали си Аидата и виж, кое прегрява.
    "Дори и от най-малкото семе може да израсте плачеща върба." C.Vu

Цитирай Първоначално написано от Данита Виж мнението
    А как го чистиш? От чистене до чистене има разлика. Пробвай с въздух дето се помпят гумите на коли, камиони. Отвори го и струята вътре докато не изчезне всичккият прахоляк.
    Чистя го със прахусмукачка , не мисля че NBA07 е от най тежките игри, по късно ще изтегля програмата да видя температурата Тази паста от къде се закупува.

Град
    по-добре го занеси в някой сервиз не си играй сам

Мега фен Аватара на Dwyd96
    теглиш AIDA виждаш си температурите и ако са високи:
    Може да прегрява заради прахта. Изчисти го и ако пак прави така виж дали няма някой надут кондензатор по дъното...
    Ако има и решиш да си го сменяш сам НЕ ГО ОТПОЯВАЙ, режеш го и новия го запояваш за крачетата на стария....

Едит: В хранителния магазин има паста -.- Къде мислиш, че ще продават неща за компютри, на зеленчуковия пазар ли?
    Последно редактирано от Dwyd96 : 12-24-2016 на 20:50

Дънна платка 51C ( 124 F )
    Процесор 77C ( 171 F )
    1.Ядро - 77С ( 171 F)
    2.Ядро - 77С ( 171 F)
    3.Ядро - 77С ( 171 F)
    4.Ядро - 77С ( 171 F)
    Диод на графичния процес 72C ( 172F)

Това е температурата

Супер фен Аватара на JDeel
    Цитирай Първоначално написано от Dwyd96 Виж мнението
    В хранителния магазин има паста
    Така си е - https://www.youtube.com/watch?v=D-pr4cf70qY

Мега фен Аватара на Dwyd96
    Цитирай Първоначално написано от JDeel Виж мнението
    Добре дошли на "Как да си прецакаш процесора 101". Пастата за зъби ще засъхне точно след първото по-голямо натоварване на компютъра. Освен това може да има химикали който да повредят процесора с течение на времето...

До автора:
    Температурите ти са леко завишени, но не чак толкова (аз със AMD съм стигал до 150 градуса ) Почисти го от прахта и сложи термопаста и би трябвало да е 6. Можеш да си изтеглиш и SpeedFan и да си настроиш оборотите на вентилаторите.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си