.
Отговор в тема
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 52

Свободни ли сте?

Не сте.

Роби сте, толкова, колкото през Османското владичество, колкото преди падането на СССР.

Роби сте, но не искате да го разберете, защото сте присадени в една среда, която задоволява най-малките ви егоистични прищевки.

Роби сте в собственото ви съзнание.

Мега фен Аватара на smilegirl12
    Не е задължително
    Don't judge my story by the chapter you walked in on.

Цитирай Първоначално написано от smilegirl12 Виж мнението
    Не е задължително
    Праавилно!

Мега фен Аватара на divergent
    И ти трябва да се освободиш... от наркотиците.
    I'm too weird to live, but much too rare to die.

Мега фен
    По-добре кажи как да се освободим? Все ще измислиш нещо.

Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    По-добре кажи как да се освободим? Все ще измислиш нещо.
    Ти си свободен, защото си духовен човек, не знам за дивергента.

За да се освобидим, трябва повече хора да се пробудят, поне да разберат в какъв свят живеят и какво правят. Защото съм сигурен, че почти никой не знае какво прави или въобще дали се интересува къде се намира.

Важното е, нали, да се впише в социалната среда, по възможност да печели някакви пари и да прави нещо. Ама какво прави и защо го прави, не може да ми каже. Или все стои в някое бъдеще. Но най-вече себе си не познава.

Та, да. Така е било от край време.. Аз също не съм заинтересован да се боря за подобни хора, които искат да ме пратят за лудницата. Бих станал един от тези, които тайно ще им се бъркат в реалното съществуване и да определям пътечките им, ако това е възможно. Дали само определено съсловие от просветени хора има роля в това - със сигурност. По-важно е, дали е правилно, някои неща наистина да се запазят в тайна? И най-вероятно е така. В тайна са запазени за добро или зло, много неща.
    Последно редактирано от golemiq_korab_minava : 12-26-2016 на 11:53

Мега фен
    Nom и ауриса също са духовни човеци и са свободни, нали? Ауриса особено е баси освободеното парче, чак освободеността му ми навлиза в моята освободеност. "Ихуахухиху", виж го как се смее свободно и не го е срам.
    Последно редактирано от defender : 12-26-2016 на 11:48

Абе и ти си вързан.. Но тук много зависи за какво. Както казах - може да е за добро.

Но в нашия свят , този на материалното и на капитализма - не. Хората са лъгани от всякъде и просто използвани. Като добитък.

Супер фен
    Аз си взех наскоро колело с намерението да правя тва; https://www.youtube.com/watch?v=M58Q0zXLB0o
    Онзи ден се качих до копитото без никъв тренинг и с адките мъки, ама ми беше страшен кеф, че го избутах от-до.

А пък някой ден като ме бива достатъчно в това, с което се занимава, да се надяваме и училище че ще мога да отворя. Засега планувам да правя туториъли по математика за комп. графика.

Ти през това време вий колко крив е света и колко са скапани хората. И аз не съм доволен от заобикалящата ме среда, и мен не ме разбират дори най-близките ми познати и не мога дори за 10% от това, което ми е интересно да говоря с тях(то закво иначе щях да вися в нета), ама не съм се взел за заратустра.

Ае освести се малко братле. Напомняш ми на един познат, който пафка супер много трева и съм сигурен, че нещо му е бъгнала възприятията.

Мега фен Аватара на smilegirl12
    Колкото и да е духовен един човек малко или много винаги ще бъде зависим от материалното. Няма как да го избегне човек.
    Don't judge my story by the chapter you walked in on.

Мега фен Аватара на solo_
    Цитирай Първоначално написано от divergent Виж мнението
    И ти трябва да се освободиш... от наркотиците.
    него го преследват някакви извънземни... бил видял някаква светлина, която започнала да обикаля около него :д

хората вече строят домове на Марс и пунктове за тераформиране

момчетата на неговата възраст си имат жени и мислят вече за деца
    а той седи тук и се занимава с извънземни, тайни служби и конспирации - неща, от които няма никакво значение

телевизията не е нищо лошо и всеки може да гледа неща
    обаче има предавания, които промиват мозъка чрез "логични обяснения", които после се оказват нелогични

Кораб, никой не иска да те праща в лудницата
    просто си се филмирал и живееш в измислена реалност, породена от Стойчо Керев и професор Лъчезар Филипов

и сега за пореден път ще кажа, че роби никога не са съществували, не съществуват и няма да съществуват

абсолютно всеки човек може да контролира действията
    защото всеки има свободна воля

хората не са животни и не подлежат на контролиране, заробване и т.н..
    всеки си има собствено мнение и решава какво да прави

ако в момента хванеш човек и му сложиш вериги, не означава, че си го направил роб
    защото можеш насила да го оковеш
    но не можеш насила да го накараш да работи за теб

защото той може да е избрал да НЕ работи за теб

той има право да избира - да е свободен или да умре

дори и да избере да работи за теб, пак не е роб

Какви наркотици вземаш?

Колкото и да е духовен един човек малко или много винаги ще бъде зависим от материалното. Няма как да го избегне човек.
    самите хора са направени от материал

само безплътната същност не се нуждае от материални блага

а има ли нещо лошо в материалното?
    Последно редактирано от solo_ : 12-26-2016 на 12:07

Не става върпос за избягване на материалното, ами за това хората да не бъдат използвани от други хора по подъл начин.

За какво трябва цялото население да бъде държано глупаво, да не се развива по начин на духовно единение и мир.. А материалното или научното да се откъсва до краен предел от духовното, при положение, че истинските творения идват от вътре, - тоест от интуицията. Тоест - свързано е. Някои само със силата на мислите създават.

Цитирай Първоначално написано от solo_ Виж мнението
    него го преследват някакви извънземни... бил видял някаква светлина, която започнала да обикаля около него :д

хората вече строят домове на Марс и пунктове за тераформиране

момчетата на неговата възраст си имат жени и мислят вече за деца
    а той седи тук и се занимава с извънземни, тайни служби и конспирации - неща, от които няма никакво значение

телевизията не е нищо лошо и всеки може да гледа неща
    обаче има предавания, които промиват мозъка чрез "логични обяснения", които после се оказват нелогични

Кораб, никой не иска да те праща в лудницата
    просто си се филмирал и живееш в измислена реалност, породена от Стойчо Керев и професор Лъчезар Филипов

и сега за пореден път ще кажа, че роби никога не са съществували, не съществуват и няма да съществуват

абсолютно всеки човек може да контролира действията
    защото всеки има свободна воля

хората не са животни и не подлежат на контролиране, заробване и т.н..
    всеки си има собствено мнение и решава какво да прави

ако в момента хванеш човек и му сложиш вериги, не означава, че си го направил роб
    защото можеш насила да го оковеш
    но не можеш насила да го накараш да работи за теб

защото той може да е избрал да НЕ работи за теб

той има право да избира - да е свободен или да умре

дори и да избере да работи за теб, пак не е роб

Какви наркотици вземаш?

самите хора са направени от материал

само безплътната същност не се нуждае от материални блага

а има ли нещо лошо в материалното?
    Момче. Материалът е относително понятие. Всичко е материал, но през атомния микроскоп - е квантова физика в постоянно трептене.

Прав си, че човек има воля, но за да се прояви, то трябва да има открито самосъзнание, което да позволява избор! Защото, моето момче, но когато те зомбират от малък да мислиш и възприемаш по един начин всичко - ти вече си превърнат в роб. Когато изборът ти е на база от примитивни желания и информация, които са ти вградили,чрез манипулиране - тогава си роб. Роб си, когато си мислиш, че познаваш света и имаш избор без да знаеш нищо за света, а изборът да се свежда до няколко заложени параграфи. За да имаш избор, ти трябва да познаваш себе си, да познаваш света, а не да следваш зададеното или вече копираното от други хора.
    Последно редактирано от golemiq_korab_minava : 12-26-2016 на 12:20

Цитирай Първоначално написано от golemiq_korab_minava Виж мнението
    Момче. Материалът е относително понятие. Всичко е материал, но през атомния микроскоп - е квантова физика в постоянно трептене.

Прав си, че човек има воля, но за да се прояви, то трябва да има открито самосъзнание, което да позволява избор! Защото, моето момче, но когато те зомбират от малък да мислиш и възприемаш по един начин всичко - ти вече си превърнат в роб. Когато изборът ти е на база от примитивни желания и информация, които са ти вградили,чрез манипулиране - тогава си роб. Роб си, когато си мислиш, че познаваш света и имаш избор без да знаеш нищо за света, а изборът да се свежда до няколко заложени параграфи. За да имаш избор, ти трябва да познаваш себе си, да познаваш света, а не да следваш зададеното или вече копираното от други хора.
    всеки пораства, развива се и "узрява"
    лесно е да бъдеш манипулиран като си малък и наивен
    обаче в един момент ставаш голям и поемаш по своя път в живота

ако всички хора са равни, няма да е интересен живота
    власт и рангове е имало винаги (и така трябва)

но има хора, които не се повлияват от тези неща
    например аз съм независим от системата и не се интересуват какво се случва около мен, под мен, над мен, зад мен или пред мен...
    наивно е да се тревожа за такива неща

хората все още не са вечни
    и затова е добре човек да си живее живота както си поиска
    а не да се занимава с глупости и са се мъчи да променя нещата

например аз следвам собствени цели и правила в живота
    не мисля за правителството и за това кой ще е следващия президент или какво прави Цецка Цачева

няма значение дали си на 13 или на 113

много хора мислят, че е съвсем нормално да се мисли за системата и за глупостите й
    обаче не са прави
    защото това "мислене" не може да ти покаже нищо освен глупости
    затова човек трябва да бъде свободен (независимо от възрастта) и да не мисли за простотии, а да си живее живота и да преследва целите си и да сбъдва мечтите си

материално е всяко нещо, което може да се пипне
    включително и атомите

знам, че имаш предвид относително понятие
    обаче няма значение
    защото всеки човек си има изисквания, към които се придържа!

и какво като мислиш? Ще отидеш и ще подпишеш един референдум (допитване до народа) - и какво като го направиш Според теб какво ще промениш? - Нищо!
    точно заради това не е нужно човек да си пълни главата с глупости

Корабчо, всеки човек познава себе си и заобикалящия го свят
    опознаването на света и себе си е вродено
    Последно редактирано от solo_ : 12-26-2016 на 12:38

хахаххахахахаххаха

референдум насочен към безмозъчни тикви няма да разреши нищо. не ми трябва мнението на дебили..

Ок. Успех.

Кои са дебилите?

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от aurissaaaaa Виж мнението
    А
    Ти през това време вий колко крив е света и колко са скапани хората. И аз не съм доволен от заобикалящата ме среда, и мен не ме разбират дори най-близките ми познати и не мога дори за 10% от това, което ми е интересно да говоря с тях
    Аурисе, аз те разбирам, можеш да си говориш за интересните ти работи с мен, мога да ти дам топла нежност.

Голям фен Аватара на Zlennox
    и какво като мислиш? Ще отидеш и ще подпишеш един референдум (допитване до народа) - и какво като го направиш Според теб какво ще промениш? - Нищо!
    точно заради това не е нужно човек да си пълни главата с глупости
    Чел ли си "1984" на Орлуeл? Ако не си, направи си труда. Може пък да ти промени мирогледа над робството и защо простотията на обществото до прогрес не достига. Не говоря за някви си конспиративни теории за илюминати и нови световни редова и т.н. не вярвам в такива глупости и без това, но накараш ли да обществото да си вярва на собствената си дезинформация и идиотщина, това е робство. За това повечето националисти, патриоти и дясно-политически линеещи капути са толкова убедени и предубедени в собствените си локуми дет ги разтягат и сукат.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Zlennox Виж мнението
    За това повечето националисти, патриоти и дясно-политически линеещи капути
    Интересно, а на кой друг искаш да му резнеш главата и до го подпалиш? Сподели, чувствай се свободен, отпусни се, при нас можеш да бъдеш себе си, разкажи ни за гневът си.

Кои са дебилите?
    Повечето хора. Ако не бяха дебили, ако нямаше толкова дебили, нямаше да задавам толкова дебилна тема.

Ако още си толкова наивен, за да си мислиш, че някъде правят референдуми, за да питат какво е мнението на народа, при положение, че хората не са компетентни, то ти не си свободен.
    Последно редактирано от golemiq_korab_minava : 12-26-2016 на 14:01

Цитирай Първоначално написано от Zlennox Виж мнението
    Чел ли си "1984" на Орлуeл? Ако не си, направи си труда. Може пък да ти промени мирогледа над робството и защо простотията на обществото до прогрес не достига. Не говоря за някви си конспиративни теории за илюминати и нови световни редова и т.н. не вярвам в такива глупости и без това, но накараш ли да обществото да си вярва на собствената си дезинформация и идиотщина, това е робство. За това повечето националисти, патриоти и дясно-политически линеещи капути са толкова убедени и предубедени в собствените си локуми дет ги разтягат и сукат.
    ЕС е най-красивия пример за Оруеловата държава.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от golemiq_korab_minava Виж мнението
    ЕС е най-красивия пример за Оруеловата държава.
    Особена па шотландците какви са замаени с тия техните референдуми, а после и брекзити..

Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    Особена па шотландците какви са замаени с тия техните референдуми, а после и брекзити..
    Целта е да се набие нещо в главите им, да се произведе така, все едно обществото го е решило. Само че само по себе си обществото не решава, а се води.

Мега фен
    Погледни ги шотландците, на референдума за малко сами да изберат да се отделят от Англия и кралицата и така да напуснат ЕС, пък сега, след брекзит, се вайкат и Шотландия можела да наложи вето на брекзит, иди ги разбери, водени като овца. (както и ние разбира се сме същите)
    Последно редактирано от defender : 12-26-2016 на 14:19

Мега фен
    Някой помни ли какво стана след референдум за АЕЦ Белене, нали народа си каза думата и какво? Какви са видимите резултати - ами резултатите са същите, като преди референдума.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си