- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Как да разбера кой размер сутиен нося?
Момичета, имам малки гърди, но не мога да си улуча сутиен...
Като цяло изпитвам голям дискомфорт от тях, но не мога да тръгна без, защото ще се очертава всичко, а и нямам толкова голям бюст, че да имам самочувствие да тръгна така.
Подгръдната ми обиколка е 74-5см. а гръдната е 86-7см.
Гледах някакви таблици, но не ми излиза нещо сметката...
Като си купувам сутиени си взимам чашка Ц, но те са китайски, а сигурни по БГ размери съм по - малка чашка...
Някой може ли да ми помогне?
А и още нещо, не знам при вас получава ли се, но гърдите ми постоянно излизат от чашите, сякаш чашките са приближени прекалено много една до друга, а естествено гърдите ми са по - раздаличени... не знам дали го обясних правилно, та, налага се постоянно да се оправям и да ги прибирам вътре... дали е защото са прекалено малки или и аз не знам...
плюс това много трудно се намира сутиен с малка подгръдна...
моял дайте съвет
Нищо не ми седи!
Най-лесният вариант е да отидеш в магазин за бельо ( някой, където има сумати сутиени) и да започнеш да мериш най-различни модели, с различна големина и който ти пасне,...той. Аз и до ден днешен не мога да разбера какъв размер точно трябва да нося. Всичко зависи от модела, с това дали сутиенът има подплънки или няма и т.н. Така че,...просто си отдели няколко часа за разходки и ако си любителка на shopping...ще намериш това, което търсиш!![]()
Hostis Honori Invidia
Мерси много за калкулатора...
Но нещо не ми излиза пак, вчера бях по магазините и мерих сутиени....
Тези, които ми ставаха бяха чашка голямо Ц и малко Д....
А тук пише, че съм за А или Б....
Не знам на какво се дължи...
може би защото гърдите ми са доста овални и широки...
Зависи какво разбираш под голям бюст... на мен не ми се струват 'големи'....
Е, малко Д е почти Ц, мисля че съм Ц...
http://prikachi.com/images/559/4361559X.jpg
по-големи ли са ти от на тази жена?защото това не е малък бюст..
Звучиш като някоя на 12 години. Казваш, че са ти малки и изведнъж стават ц-д.После не знаела. Ако не си малоумен, можеш да прецениш на фона на връстниците си какви гърди имаш и без да мериш. Говоря дали са ти малки или големи. За размера вече е друг въпрос.
Ако са ти малки, просто носи бюстие. Ако са излети, отиваш в магазина за бельо и просто мериш.
Аз уж съм бе, но имам и сутиени це. Всичко зависи от кройката на сутиена.Имаш и майка. На толкова невежа не се прави.
![]()
"Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте
"Scio me nihil scire" - Сократ
Голямо значение има формата на чашката. На мен някои модели ми стоят зле и ги избягвам. Най-добре отиди в магазин, където може да мериш и купи такъв, който харесваш как ти стои![]()
ъъъъ малки гърди - Д и Ц ?! .. ако са ти малки А и Б .. към ц и д вече са си нормални,а дори Д са си големи..
Така както е дала размерите си, не изглежда като да са за чашка Д или Ц ... разликата между подгръдната и гръдната и е 13см .... стана егати мистерията тука![]()
Take the evil out the people, they'll be acting right,
cause both black and white is smokin crack tonight,
and the only time we chill is when we kill each other,
it takes skill to be real, time to heal each other ...
-2Pac-
^ тоя калкулатор не е верен.. мен ме изкарва Ц
Явно размерите са различни от нашите, ето ви линк към друг:
http://www.felina.de/bg/felina_infor...size/index.php
Take the evil out the people, they'll be acting right,
cause both black and white is smokin crack tonight,
and the only time we chill is when we kill each other,
it takes skill to be real, time to heal each other ...
-2Pac-
Взех си правилно размерите, явно не съм ги измерила като хората.
Бюст - 87
Подгръдна - 70
Талия - 60
Ханш - 88
Излиза ми, че съм за 70C
Искам да попитам,в всички магазини ли има размерите 65А,а пък и ме е малко срам да вляза и да кажа,че сутиена е за мен![]()
Колко мъка има по тоя свят...
Отивате в магазин за бельо и пробвате!
Ханша и талията кога за започнаха да имат значение за размера на сутиена и какво срамно има в купуването на сутиен?
Аз преди 1-2 дена си взех нов - попаднах на страхотна продавачка, пробвах поне 5 сутиена, че да избера удобен и хубав и си прекарах адски приятно. Вярно, че изобщо не ми е това първи сутиен, ама...
Какво се стягате толкова???
А 75 А - има ли смисъл?
Das Feuer liebt mich
Как да разбера кой размер сутиен нося? Бюстa ми е 99см и плюс това едната ми гърда е малко по-голяма
размерът сутиен отговаря на подгръдната обиколка и чашката
например 80B означава че имаш подгръдна обиколка 80 см и носиш чашка B
затова измери подгръдната, а чашката се разбира с пробване;
това че едната ти гърда е по-голяма няма никакво значение, при голяма част от жените е така и няма за какво да се тревожиш
Спомена че отстрани ти излизали от чашката - бих ти препоръчала сутиен с форма триъгълник. Тъй като моите са си средно големи и без сутиен са с хубава форма (idk как да го кажа) и любим ми е например бриджитката. tbh и аз не си знам размера, като отида да си купувам виждам кое е за мен![]()