.
Отговор в тема
Страница 2 от 2 ПървиПърви 12
Резултати от 26 до 33 от общо 33
    Мега фен Аватара на dreamwalker
    Град
    Dreamland
    Цитирай Първоначално написано от prosto_chovek Виж мнението
    путкопотока .
    Когато си културен.

#женитехоралиса
    #странно
    I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.

Мега фен Аватара на prosto_chovek
    Едва ли има много хора, които уважават повече жените от мен, въпреки на моменти грубия ми изказ. Ще го трансформирам в броят на нежни създания в Технически Университет - София става все по - голям и по - красив, за радост на цялото инженерно съсловие. Жените са цветята на земята, така нашата професия става все по - красива и привлекателна. Друго си е да видиш момиче, достойно за корица на международно модно списание, да прави основен ремонт на двигател с вътрешно горене или да сменя групи на свързване на трансформатор, висок 6 метра.
    "И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
    под пазвата трепна полека,
    удари с криле и натам полетя,
    където не стигна човека."

Град
    Dreamland
    Едва ли има много хора, които уважават повече жените от мен, въпреки на моменти грубия ми изказ. Ще го трансформирам в броят на нежни създания в Технически Университет - София става все по - голям и по - красив, за радост на цялото инженерно съсловие. Жените са цветята на земята, така нашата професия става все по - красива и привлекателна. Друго си е да видиш момиче, достойно за корица на международно модно списание, да прави основен ремонт на двигател с вътрешно горене или да сменя групи на свързване на трансформатор, висок 6 метра.
    ...

Още едно потвърждение, че сексизмът няма да се изкорени скоро в България. Whatever floats you boat, I guess.
    I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.

Кое е сексисткото в моето изказване? Да, смятам, че повечето специалности в ТУ не са подходящи за дами, защото:
    - не искам след време жена ми да се връща от работа и да смърди на масло;
    - не смятам, че работа като автомонтьор, електромонтьор, други тежки дейности са подходящи за жена чисто физически;
    - не смятам, че мястото на жената е в кухнята;
    - не смятам, че една жена е адекватно да се катери по диреците да сменя изолатори;
    - не смятам, че една жена трябва да извършва дейности като: заваряване, къртене, вдигане на тежко, мазане на въртящи се части, кибичене по цял ден да запоява еднотипни детайли и прочее.

От специалностите в ТУ смятам, че:
    - една жена може да бъде отличен програмист, но това в ТУ за мен е малко западнала специалност, no offense, 1000 пъти на по - добро ниво са в това отношение в СУ.
    - Имаме стопански факултет. За мен да се учи икономика в ТУ е като да се учи космонавтика в УНСС.
    - Естествено, всяка една специалност, завършена в ТУ, може да те направи на ръководна позиция, само че преди това е почти сигурно, че трябва да минеш по точките от по - горе. Защото в сферата на инженерството, работите на бюро без опит обикновено са ниско платени.

За да не бъда пак обвинен в сексизъм, ще уточня, че за мен една жена няма място в техническата част на инженерните дейности. Може да има в тези зад бюро. реди да кажеш пак, че съм сексист, представи си, че натягаш гайка 27ца, възкачена в най - големия студ върхо едно от тези:

Ако ти харесва, няма лошо. Ако не ти - няма лошо.

Мега фен Аватара на Dwyd96
    Ти виждал ли си асистентката по ОИП/ОК и Кад (Боряна)? А ТЕ - то все още не мога да осмисля как има хора, които не могат да го вземат от първия път. Ако ти трябват материали, свиркай.

Между другото путкопотока в ТУ всяка година се увеличава все повече и повече откъм количество и качество. Казвам го от вече петгодишни наблюдения.
    Не съм я виждал. На мен ми беше Цветанова (още ме е страх да чертая) и Балтова (страшен пич).
    И аз забелязах че в първи курс в ТК се е дигнал левъла при колежките.

Но дали е така и в машинните специалности ?

Там има много. Разучи коя е Илиева. Сила е. Заради нея имам 6 там, между другото, ако някой си търси чертежи, на ниво ТУ за по 20 лева чертая всичко.

Град
    Dreamland
    Кое е сексисткото в моето изказване? Да, смятам, че повечето специалности в ТУ не са подходящи за дами, защото:
    - не искам след време жена ми да се връща от работа и да смърди на масло;
    - не смятам, че работа като автомонтьор, електромонтьор, други тежки дейности са подходящи за жена чисто физически;
    - не смятам, че мястото на жената е в кухнята;
    - не смятам, че една жена е адекватно да се катери по диреците да сменя изолатори;
    - не смятам, че една жена трябва да извършва дейности като: заваряване, къртене, вдигане на тежко, мазане на въртящи се части, кибичене по цял ден да запоява еднотипни детайли и прочее.

От специалностите в ТУ смятам, че:
    - една жена може да бъде отличен програмист, но това в ТУ за мен е малко западнала специалност, no offense, 1000 пъти на по - добро ниво са в това отношение в СУ.
    - Имаме стопански факултет. За мен да се учи икономика в ТУ е като да се учи космонавтика в УНСС.
    - Естествено, всяка една специалност, завършена в ТУ, може да те направи на ръководна позиция, само че преди това е почти сигурно, че трябва да минеш по точките от по - горе. Защото в сферата на инженерството, работите на бюро без опит обикновено са ниско платени.

За да не бъда пак обвинен в сексизъм, ще уточня, че за мен една жена няма място в техническата част на инженерните дейности. Може да има в тези зад бюро. реди да кажеш пак, че съм сексист, представи си, че натягаш гайка 27ца, възкачена в най - големия студ върхо едно от тези:

Ако ти харесва, няма лошо. Ако не ти - няма лошо.
    Друго си е да видиш момиче, достойно за корица на международно модно списание, да прави основен ремонт на двигател с вътрешно горене или да сменя групи на свързване на трансформатор, висок 6 метра.
    Предполагаш, че момичетата не могат да се интересуват от нещо различно от мода, не го приемай навътре, не си виновен, че си сексист, при теб е по-скоро несъзнателно.

Мега фен Аватара на Dwyd96
    Там има много. Разучи коя е Илиева. Сила е. Заради нея имам 6 там, между другото, ако някой си търси чертежи, на ниво ТУ за по 20 лева чертая всичко.
    При нас във ФТК няма да коментирам...
    Влизай във фб при първокурсниците... 3-та курсова по ОИП 1 ги съсипва винаги...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си