Кое е сексисткото в моето изказване? Да, смятам, че повечето специалности в ТУ не са подходящи за дами, защото:
- не искам след време жена ми да се връща от работа и да смърди на масло;
- не смятам, че работа като автомонтьор, електромонтьор, други тежки дейности са подходящи за жена чисто физически;
- не смятам, че мястото на жената е в кухнята;
- не смятам, че една жена е адекватно да се катери по диреците да сменя изолатори;
- не смятам, че една жена трябва да извършва дейности като: заваряване, къртене, вдигане на тежко, мазане на въртящи се части, кибичене по цял ден да запоява еднотипни детайли и прочее.
От специалностите в ТУ смятам, че:
- една жена може да бъде отличен програмист, но това в ТУ за мен е малко западнала специалност, no offense, 1000 пъти на по - добро ниво са в това отношение в СУ.
- Имаме стопански факултет. За мен да се учи икономика в ТУ е като да се учи космонавтика в УНСС.
- Естествено, всяка една специалност, завършена в ТУ, може да те направи на ръководна позиция, само че преди това е почти сигурно, че трябва да минеш по точките от по - горе. Защото в сферата на инженерството, работите на бюро без опит обикновено са ниско платени.
За да не бъда пак обвинен в сексизъм, ще уточня, че за мен една жена няма място в техническата част на инженерните дейности. Може да има в тези зад бюро. реди да кажеш пак, че съм сексист, представи си, че натягаш гайка 27ца, възкачена в най - големия студ върхо едно от тези:
Ако ти харесва, няма лошо. Ако не ти - няма лошо.