- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- Клиниката на др. Дуаид!
за мойта болест още не са намерили име
или май е инат
Това не се лекува с морфин. Лекува се със Слово Божие. Искаш ли да те водя на църква някой ден?
Въ науката намѣрихъ своитѣ граници, докато въ Църквата живѣя своята свобода.
никнеймът ти е във вечна полемика с религиозните ти навици
Нютон има теологични трудове. Паскал е бил апологет, Айнщайн е бил вярващ, св. ап. и ев. Лука е бил лекар. Науката и религията не си противоречат.
оукей, знаех си, че ще объркам, ся ще се зачета
пхе, полезни сте, тц
не съм стъпвала от около 6-7 години, може да дойда, от любов към различните религии и с цел образоване
уж реформистки юдаизъм, ама уж не, и не мисля реално да ставам юдеин, просто осъзнах, че точно този "клон" (не зная дали така трябва да се нарече? течение?) на юдаизма ми пасва доста на вътрешните убеждения
но не мисля да се занимавам надлъж и нашир с това дело, затова и не спазвам особено закони и разни задължения
според мен си е до човека и до състоянието му туй нещо, той сам си избира, нагласява се, ако ще и да си взима по малко от всяка религия, какво лошо има? все пак си има собствени начини да гледа над нещата
Вика му се теософия на това и е богохулство.
Vici mea fata vivendo
Юдаизъм? Ти не си ли чела що пише у Исая? Месия отдавна дойде, преди 2000 години още. В Него вярвай, както Отца казва "в Него е Моето благоволение".
Всеки може да има собствени вярвания, но не това е пътят към спасението.
като е дошъл, мене що не ме е спасил? с какво толкова са привилегировани останалите? очевидно Бог ми е непрощаващ и наказващ, явно съм сгрешила някъде
Човек е паднал по изначало, което пък значи че сетнините му са също толкова грешни, единствено може да се покайваш и смиряваш, то това е християнството.
Vici mea fata vivendo
може и да съм направила и сега да си търпя последствията
а и в моето направление се говори, че човекът е самостоятелен, сам си изгражда всичко, не чака никого наготово
цитирам: Salvation is obtained through the betterment of self and society.
защо се държите сектаджийски към мен? какво ви преча?
https://jewsforjesus.org/newsletter-...hes-of-judaism заповядай, тука е най-простичко обяснено и разяснено под формата на табличка
Сигурно вярата й проповядва кармично прераждане, сиреч търпи грешките си от някое друго време, а туй според мен си е сектантско, не нашето.
Vici mea fata vivendo